UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Putuplasts no iekšas.
Autors:
aaaa
()
Datums: 05/12/2010 23:43
Piekrītu Rx, jāliek uz dībeļiem, lai vieglāk noņemt nost, turklāt prātīgi būtu noņemto puķiku izmantot āra siltināšanai, nevis izmest atkritumos. Uz katru plāknsi minimālu skaitu dībeļu, vai vispāt pat tikai stūros. Vēl variants ir likt uz divpusējo līmlentu, bet nekādā gadījumā uz līmes pļekām - tā līme sacietē kā flīžu līme un ir kā akmens, dauzīsi viņu ilgi un dikti nost - kāpēc jābojā normāla siena? Nedomāju, ka līdz vasarai dikti vajadzētu to puķiku apstrādāt vai aplīmēt ar tapetēm - tāpat taču smuks un vasara pienāks ātrāk kā pamanīsi, nav vērts mest zemē resursus - laiku un naudu. 5cm pilnīgi un galīgi pietiek. 2cm nav ne šis ne tas, kur tu viņu pēc tam liksi.
Autors:
h2so4
()
Datums: 06/12/2010 00:05
lūk šeit var pielietot putas. uzpūt pa druskai un līmē klāt.nekas nepielīmē tik labi kā putas, nevajag nekādus dībeļus.
Autors:
Rx
()
Datums: 06/12/2010 00:25
Ar putām pielīmēt tā, lai būtu viss skaisti, līdzeni un visos aspektos OK nav iespējams bez mehāniskas piespiešanas līdz sacietēšanai. Kā Jūs to veiksit? putas ar spēku ceļ plāksni augšā (nost no sienas). Ko darīsiet ar putu paliekām uz sienas.Kā atdalīsiet plāksnes no sienas? Gabali atrausies...) Cieto putiku var ar parastajām dībeļnaglām labi piesist. Granulēto- ar dībeļnaglām un atsevišķi nopērkamām plastmasas cepurēm, piemeklējot attiecīga izmēra dībeļnaglas. Cepuru skaitu uz plāksnes var minimizēt uz minimālo skaitu.
Autors:
gunbox
()
Datums: 06/12/2010 12:10
Paldies par ieteikumiem. Tad tā arī likšu - tikai ar cepurēm.
Man vēl viens jautajums par sienam.
Nedaudz "pastudējot", izlasīju par rasas punktu(nezinu kā pareizi LV sauc), kura atrašanās vieta nosaka, kondensāts radīsies vai nē.
Ja es no āras siltinu sienu ar 100mm putuplastu, tad rasas punkts var arī atrasties starp ķieģeļu sienu un putuplastu? Tātad man tur ir nepieciešams ļoti labi pielīmēt visu putuplasta plāksni, neatstājot nevienu vietu nelīmētu, lai kondensātam mazinātu izredzes veidoties. Es pareizi saprotu?
Vai pat jāliek ir 200mm putuplasts?
Man vēl viens jautajums par sienam.
Nedaudz "pastudējot", izlasīju par rasas punktu(nezinu kā pareizi LV sauc), kura atrašanās vieta nosaka, kondensāts radīsies vai nē.
Ja es no āras siltinu sienu ar 100mm putuplastu, tad rasas punkts var arī atrasties starp ķieģeļu sienu un putuplastu? Tātad man tur ir nepieciešams ļoti labi pielīmēt visu putuplasta plāksni, neatstājot nevienu vietu nelīmētu, lai kondensātam mazinātu izredzes veidoties. Es pareizi saprotu?
Vai pat jāliek ir 200mm putuplasts?
Autors:
gunbox
()
Datums: 06/12/2010 15:00
Cik es tur saprotu, runa iet par pelēm.
Parādiet tad, kurā vecā lauku mājā nav peļu? Un iesakiet labāku tik pat lētu siltināšanas veidu. Un ja ir problēma ar pelēm, tad mājai pietiek ar vienu labu kaķi. Vai nu jebkurā gadijumā arī akmens vati nav jēga likt, jo ligzdas ierīkos jebkur, kur būs tāda iespēja.
Tātad - iepriekšējais jautajums par "rasas punktu" ir spēkā.
Parādiet tad, kurā vecā lauku mājā nav peļu? Un iesakiet labāku tik pat lētu siltināšanas veidu. Un ja ir problēma ar pelēm, tad mājai pietiek ar vienu labu kaķi. Vai nu jebkurā gadijumā arī akmens vati nav jēga likt, jo ligzdas ierīkos jebkur, kur būs tāda iespēja.
Tātad - iepriekšējais jautajums par "rasas punktu" ir spēkā.
Autors:
khe
()
Datums: 06/12/2010 16:32
Būtu interesanti, ja kāds varētu ievietot aptuveno rasas punkta vietas aprēķinu. Tikai tam būtu vajadzīgs siens biezums, materiāls no kā tā taisīta, domājamā iekšējā temp. Varbūt vēl kas?
Kas attiecas uz siltinājuma biezumu, tad zinu, ka dažām betonētajām daudzstāvenēm liek 150mm putiku, bet vietās, kur ārsienā metāla daļas - tās ir iedziļinātas par 5cm un tā virs tām kopā iznāk 20cm.
Kas attiecas uz siltinājuma biezumu, tad zinu, ka dažām betonētajām daudzstāvenēm liek 150mm putiku, bet vietās, kur ārsienā metāla daļas - tās ir iedziļinātas par 5cm un tā virs tām kopā iznāk 20cm.
Pašreizējā: 2 no 2