UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
grīdas dēļi
Autors:
Agris 27
()
Datums: 09/02/2011 11:27
Kādi grīdas dēļi labāki- priedes vai egles .
Re: grīdas dēļi
Autors:
jurgens
()
Datums: 09/02/2011 20:45
abi labi, vieniem vairāk zaru, bet silti iesaku- grīdas dēļus pirkt kārtīgus un nepažēlot naudu, nepērc platus. Es iepirku un saliku ne līdz galam izžāvētus dēļus (noskopojos, lai gan zāģētavā teica ka ok., viss kārtībā) pēc nepilna mēneša es varēju taisīt grīdā krājkasīti, jo šķirbas bij tādas, ka divu latu monētas varēja sabāzt. Šonedēļ izlaboju savu veikumu- pārtaisiju grīdu, ceru, ka vairāk nerausies.
Autors:
ints45
()
Datums: 09/02/2011 22:24
priedei lielāki zari un mēdz būt melnie zari, tajās vietās kur ieaudzis agrāk nolūzis zara gals. Priede ir daudz smagāka par egli.
Par raušanos. Es uztaisīju tā saucamo peldošo grīdu, bez nevienas naglas vai skrūves. No priedes dēļiem. Dēļi nezēmerēti bija 5 gadus žuvuši krautuvē, tad 5 gadus stāvējuši jau kā gatavi grīdas dēļi noliktavā. Tad es ar lielajām skrūvēm salīmēju pa 5 dēļiem vienā blokā. bloka garums vienāds ar istabas platumu. bloki visu vasaru stāvēja tajā istabā kurā tos bija paredzēts ieklāt. Septembrī es tos salīmēju kopā(savilku ar lamināta siksnām) ar cerību, ka ar to beigsies. Figu. Pēc apkures sezonas iznesu no istabas visas mēbeles, jo grīda bija sarāvusies uz vidu, tad atspiedu līdz vienai no gala sienām un otrā galā ieliku VESELU dēli. pieliku 8cm dēli uz 5,5m istabas garumu. Vecos egles dēļus(18 kv.m. kuri bija pirms tam) es vienā piegājienā sakrāmēju vieglajā auto un aizvedu - tik viegli tie bija
Par raušanos. Es uztaisīju tā saucamo peldošo grīdu, bez nevienas naglas vai skrūves. No priedes dēļiem. Dēļi nezēmerēti bija 5 gadus žuvuši krautuvē, tad 5 gadus stāvējuši jau kā gatavi grīdas dēļi noliktavā. Tad es ar lielajām skrūvēm salīmēju pa 5 dēļiem vienā blokā. bloka garums vienāds ar istabas platumu. bloki visu vasaru stāvēja tajā istabā kurā tos bija paredzēts ieklāt. Septembrī es tos salīmēju kopā(savilku ar lamināta siksnām) ar cerību, ka ar to beigsies. Figu. Pēc apkures sezonas iznesu no istabas visas mēbeles, jo grīda bija sarāvusies uz vidu, tad atspiedu līdz vienai no gala sienām un otrā galā ieliku VESELU dēli. pieliku 8cm dēli uz 5,5m istabas garumu. Vecos egles dēļus(18 kv.m. kuri bija pirms tam) es vienā piegājienā sakrāmēju vieglajā auto un aizvedu - tik viegli tie bija
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 10/02/2011 08:24
"tajā istabā", bet ne tai pat sezonā un pie tādas pat apkures un citiem lietošanas faktoriem.
Autors:
aaaa
()
Datums: 10/02/2011 08:55
Kaut kads sviests - taa vieta, lai nopirktu labus, sausus griidas deljus, tos pec tehnologjias ieklatu - nu gandriz ka laminatu un aizmirstu uz gadiem 30 - to ne. Ta vieta izvelas shitadu afigenno murgu un pec tam vel nekaunas citiem foruma par to stastit.
Pashkjirsti kadu vecu DariPats, vai pamekle interneta, ka pareizi jaieklaj delju grida. Nevajag ne lielas skruves, ne laminata siksnas, ne mebeles pec katras sezonas nest ara. Un ta mums visa ta buvnieciba uz dibenrocibu ir balstita.
Pashkjirsti kadu vecu DariPats, vai pamekle interneta, ka pareizi jaieklaj delju grida. Nevajag ne lielas skruves, ne laminata siksnas, ne mebeles pec katras sezonas nest ara. Un ta mums visa ta buvnieciba uz dibenrocibu ir balstita.
Autors:
raihs
()
Datums: 10/02/2011 09:15
Sakiet,un kura tad būtu tā vieta, kur nopirkt labus, sausus grīdas dēļus? Man tieši aktuāli!
Autors:
ints45
()
Datums: 10/02/2011 09:24
es jau neesmu pliks, ka man jākaunās...
Varu pastāstīt vēl vairāk. Ap 1990.gadu es tās priedes pars ar Družbu("zāģis ar motoru) gāzu un ar cirvi atzaroju, vilku ārā no meža ar T40, pats gaterī zāģēju, pats krāvu krautuvē, pats zēmerēju, pats laidu cauri četrpusīgai ēvelei. 2002.gadā nebija internets katrā mājā un arī Dari Pats diez vai tajā laikā iznāca.
Vienkārši vieniem dzīvē ir vairāk veicies citiem mazāk.
Varu pastāstīt vēl vairāk. Ap 1990.gadu es tās priedes pars ar Družbu("zāģis ar motoru) gāzu un ar cirvi atzaroju, vilku ārā no meža ar T40, pats gaterī zāģēju, pats krāvu krautuvē, pats zēmerēju, pats laidu cauri četrpusīgai ēvelei. 2002.gadā nebija internets katrā mājā un arī Dari Pats diez vai tajā laikā iznāca.
Vienkārši vieniem dzīvē ir vairāk veicies citiem mazāk.
Autors:
aaaa
()
Datums: 10/02/2011 10:42
Ja sen tas darits, tad piedodami un tads pasha darbs - cepuri nost, bet musdienas informacijas ir pa pilno un tadas lietas vairs nav jadara. Butiba nav nekadas mistikas - visa pamatideja ir ta, ka gridas deljus jaklaj parkaltetus - ar 8-10% mitruma. Praktiski tas nozime to, ka delji nekad nesarausies un skirbu nebus - tie var tikai izplesties, jo pat apkures sezonas vidu, kad gaiss vissausakais, delju lidzsvara mitrums bus virs shiem 8-10%. Par delju pirkshanu - pirkt var jebkurus, bet tikai tadus, kam ir mitruma sertifikats, un kas nak iepakoti hermetiska polietilena pleve. Ja paka ir ar izrautiem caurumiem - tada vairs nekam neder, jo delji jau bus piebriedushi no gaisa mitruma. Diemzhel pie mums tadu elementaru lietu nesaprot 99.9% tirgotaju un pat lielaka dalja gridu ieklashanas meistaru. Doma, ka ta pleves paka ir tikai, lai delji nenosmeretos. No tiem "gridas" deljiem, kas stav sakrameti angara smuka kaudzite vasaras vidu - tadi vispar derigi tikai malkai, jo labu gridu no tadiem uztaisit ir faktiski neiespejami.
Lidzigu labu efektu var panakt ari ar pashdarinatiem deljiem, bet tad tie jaklaj tikai un vienigi gada sausakaja menesi, kas ir tad, kad ara ir velams ljoti auksts. Janvaris, Februaris. Kartigi kurinat un tad maja gaisa mitrums ir minimals.
Ja deljus ieklaj Vasaras otraja puse, vai, ka Ints saka Septembri - tas ir pats sliktakais, jo tad gaiss ir silts un mitrs. Lidz ar to deljos ir maksimals mitrums un tie ir maksimali izpletushies. Ziema atkal izzhus un bus shkjirbas. To var ljoti labi noverot ar koka durvim - vasara durvis var strikjeties, labi neverties ciet, kamer ziema tas pashas durvis veras ideali.
Par peldoshumu runajot - nu nekvar klat delju gridu peldoshu, parasti peldoshu klaj tikai tadu gridas segumu, kas mitruma ietekme neizpleshas un nedeformejas - a lja laminats un trisslanju shkjersam limetais parkets. Deljus tomer pie pamatnes ir japiestiprina. Protams, ja tos savelk ar skruvem un salime - ta jau ir cita opera.
Lidzigu labu efektu var panakt ari ar pashdarinatiem deljiem, bet tad tie jaklaj tikai un vienigi gada sausakaja menesi, kas ir tad, kad ara ir velams ljoti auksts. Janvaris, Februaris. Kartigi kurinat un tad maja gaisa mitrums ir minimals.
Ja deljus ieklaj Vasaras otraja puse, vai, ka Ints saka Septembri - tas ir pats sliktakais, jo tad gaiss ir silts un mitrs. Lidz ar to deljos ir maksimals mitrums un tie ir maksimali izpletushies. Ziema atkal izzhus un bus shkjirbas. To var ljoti labi noverot ar koka durvim - vasara durvis var strikjeties, labi neverties ciet, kamer ziema tas pashas durvis veras ideali.
Par peldoshumu runajot - nu nekvar klat delju gridu peldoshu, parasti peldoshu klaj tikai tadu gridas segumu, kas mitruma ietekme neizpleshas un nedeformejas - a lja laminats un trisslanju shkjersam limetais parkets. Deljus tomer pie pamatnes ir japiestiprina. Protams, ja tos savelk ar skruvem un salime - ta jau ir cita opera.
Autors:
Didims
()
Datums: 10/02/2011 10:53
Nopirkt gatavu nav māksla, par attiecīgu samaksu to var jebkurš dumbenis. Vērtīgāk ir saprast, kas lācītim vēderā, prast izvērtēt un pieliekot savu roku un/vai izdomu tikt pie līdzvērtīga vai pat labāka rezultāta. Uz ko arī vairāk vai mazāk tendēti šā foruma dalībnieki.
Par dēļiem runājot - priedes dēļi ar laiku paliek cietāki, egles dēļi ir gaišāki.
Pie Ikšķiles ir gateris-galdniecība, kurā gatavo dažādu platumu un biezumu garumā saaudzētus grīdas dēļus, sugas ar dažādas. Pagājušā gada rudenī cenas bija 8-10 Ls/m2, atlikumus uz vietas varēja sarunāt arī lētāk. IK "Kokvedējs", kontaktus skat. googlē.
Par dēļiem runājot - priedes dēļi ar laiku paliek cietāki, egles dēļi ir gaišāki.
Pie Ikšķiles ir gateris-galdniecība, kurā gatavo dažādu platumu un biezumu garumā saaudzētus grīdas dēļus, sugas ar dažādas. Pagājušā gada rudenī cenas bija 8-10 Ls/m2, atlikumus uz vietas varēja sarunāt arī lētāk. IK "Kokvedējs", kontaktus skat. googlē.
Autors:
Didims
()
Datums: 11/02/2011 12:05
Pr to dēļu pārkaltēšanu ar nevajag pārspīlēt, zinu gadījumus, kad palielākās telpās pa vidu uzspiež pumpu - bumbas no vidus smuki noripo pa malām, nevag lasīt.