UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Špaktelēta riģipša noņemšana
Autors:
popo
()
Datums: 02/05/2011 12:30
Vai ir veids kā humāni noņemt špaktelētu riģipsi no sienā un griestiem to pēc iespējas nesabojājot, lai pēc tam varētu izmatot atkal?
Re: Špaktelēta riģipša noņemšana
Autors:
h2so4
()
Datums: 02/05/2011 18:25
jā, ir tikai viens veids. atskrūvēt.
Autors:
aaaa
()
Datums: 02/05/2011 20:54
Iesaki kā var skrūves pēc tam atrast. Jānomā metāla meklētājs un pa vienai skrūvei ar zīmuli jāiezīmē? Kā praktiski tikt skrūves galviņai zem špakteles kārtas klāt?
Man gan liekas, ka reģipsis ar savu biku virs lata/m2 cenu nav tā vērts, lai mocītos viņu smuki noņemt - tāpat nesanāks un kādu robu izplēsīs, kas pēcāk būs jāšpaktelē, un tas jau būs krietni dārgāk kā pielikt jaunu reģipša gabalu.
Man gan liekas, ka reģipsis ar savu biku virs lata/m2 cenu nav tā vērts, lai mocītos viņu smuki noņemt - tāpat nesanāks un kādu robu izplēsīs, kas pēcāk būs jāšpaktelē, un tas jau būs krietni dārgāk kā pielikt jaunu reģipša gabalu.
Autors:
h2so4
()
Datums: 02/05/2011 21:15
es redzu tikai vienu iemeslu, lai humāni noņemtu nospaktelētu ģipškartonu. proti, lai mazāk drazas un vieglāk līdz konteineram aiznest.
Autors:
aae
()
Datums: 02/05/2011 21:55
Skrūves diezgan viegli var ar magnēta gabalu atrast. Humāni ņemot nost netiek sadeformēti profili, ja pēc tam ir doma skrūvēt atkal virsū. Noņemtais reģipsis gan būs samocīts, bet pēctam labi der kā pirmā kārta, ja reģipsi liek divās kārtas. Tas ir ērtāk, nekā lauzt gabalos un utilizēt.
Autors:
popo
()
Datums: 03/05/2011 08:51
nu jā. tā doma bija likt kā pirmo kārtu pēc tam. kāda starpība cik robains.
Autors:
aaaa
()
Datums: 03/05/2011 10:54
Liela starpība!, pirmā kārta arī jāšpaktelē - stiprībai. Es pat teiktu, svarīgāk kā otra. Otra ir dekoratīva, bet pirmo arī, vismaz šuves, vajag obligāti nošpaktelēt.
Es ar magnētu esmu vairākas reizes mēģinājis - gan stipru gan vāju, nevarēju atrast pilnīgi nevienu ne skrūvi, ne profilu, nezinu, varbūt ir kāds triks, kuru nezinu.
Es ar magnētu esmu vairākas reizes mēģinājis - gan stipru gan vāju, nevarēju atrast pilnīgi nevienu ne skrūvi, ne profilu, nezinu, varbūt ir kāds triks, kuru nezinu.
Autors:
aae
()
Datums: 03/05/2011 13:48
Kādai tieši stiprībai pirmo kārtu vajag špaktelēt, un kādēļ tas būtu tik svarīgi? Negribu neko apstrīdēt, bet gribētos dzirdēt argumentus. Pats vienu sienas gabalu esmu taisījis pirmo kārtu atstājot bez špakteles un nekas slikts nav novērots. Reģipsi gan abās kārtās liku perpendikulāri un ārējā kārtā šuvēs izmantoju papīra lentu.
Autors:
aaaa
()
Datums: 03/05/2011 14:56
Saskrūvē reģipsi vienā kārtā un to sienu paļurini. Tad nošpaktelē visas šuves un atkal paļurini - stiprība un stabilitāte ir nesalīdzināmi labāka. Man jāatzīstas tā ir izdarīts arī tikai vienai nelielai sienai visā mājā :), atklāju to beigās, pamēģināju un ir! Galu galā, mēs atkal mēģinām izgudrot trīsriteni - jebkurā reģipša ražotāja lapā tieši tā arī tas ir aprakstīts. Bet ko ta nu tie, bāleliņš tak par visiem vienmēr gudrāks.
Autors:
Rx
()
Datums: 03/05/2011 16:40
"Bosh DMF 10 Zoom" lieliski atrod sliedes un ne tikai metāla. Ar skrūvju galvām lieta sarežģītāka. Var mēģināt sekojoši: Viens variants: ar stipru magnētu pārbrauc pa reģipsa vietu kur apakšā ir stiprinājuma sliede. Tā nomagnetizēsies skrūvju galvas. Ar mačalku, kas apkaisīta ar tērauda skaidiņām pārbrauc pāri. Skrūvju vietas kļūs redzamas. Tas viss ir domu modelis. Vēl otrs variants: ar stipru tipa" neodija magnētu", kas piesiets striķītī, kā svārstu pāriet visai sliedei. Tur kur būs galva, svārtības būs bremzētas, vai pat apstāsies.