UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

reģipša kārbas špaktelēšana
Autors: Lienīte ()
Datums: 25/10/2011 20:44

Man meistars uztaisīja reģipša kārbu pa griestu perimetru, drusku šķību drusku greizu, bet ar lampiņām. Vēlos to nošpaktelēt un krāsot baltu. Kā vislabāk to izdarīt.
Biju domājis ar Uniflott un ALU leņķiem ārējos leņķus, kā arī 100mm sietu un Uniflott iekšējos leņķus. Vai pareizi?

Vienmēr Jūsu Lienīte,.

Re: reģipša kārbas špaktelēšana
Autors: h2so4 ()
Datums: 25/10/2011 21:19

drusku mulsina tas -šķību ,greizu. ja špaktelē ar uniflott, tad sietu nevajag, no viņa tāpat maza jēga arī ar citu špakteli. ja iekšējie stūri normāli saiet kopā, bez lielas spraugas, tad nekādus iekšējos leņķus nevajag, tikai akrilu, pēc gruntēšanas.

Autors: Rx ()
Datums: 25/10/2011 21:38

Es darīju tā: Agraiza stipri nelīdzenās salaiduma vietas reģipsim ar zāgīti, nazi. Lai mazāk putekļu , liek tuvu klāt putekļu sūcēju. Nogriež ar asu skalpeli papīra strēmelītes, kas karājas. Šuves mazliet izgriež-paplatina ar nolaužamo skalpeli. Vienu kārtu bez izcilņiem (labāk ar bedrītēm...) špaktelē . Ļauj sažūt. Mazliet ar smilšpapīru pārbrauc. Tad ņem papīra šuvju lenti, PVA līmi, atšķaida līmi ar ūdeni, lai tā paliek ļoti šķidra, vannītē. Caurlaiž papīra strēmeli caur šo PVA līmes škīdumu, tā paliek slapji mīksta, un aplīmē vietas, šuves, kam jāsaturās kopā, nelīdzeni-problemātiskās vietas. Kad papīra lente nožūs, tā paliks kā bungas, un virsū būs viegli špaktelēt un nekas nesprēgās, nebūs šuvju vietas redzamas. Stūros speciālos alumīnija lenķus, ko iespiež špaktelmasā, kas uznesta uz visa stūra. Es ar mitru sūklīti pielīdzinu , lai stūris labi ieguļ massā un nekas nav ārpusē. Kad nožūs, paslīpē ar smilšpapīru un kā vadotni Al stūri izmanto līdzenai špatelēšanai. Slīpē. Gruntē. Krāso. Tā es darīju, bet rezultāts lielisks....

Datums: 26/10/2011 00:50

Rx aprakstītais gadījums ir ļoti labs, es arī esmu līmējis šuvju lentu ar pva uz pirmās uniflota kārtas, tieši gala šuvēm, ne rūpnīcas. to gan es daru slīpajām jumta konstrukcijām, tur vienmēr parādās plaisas savādāk. kaut kādai reģipša kastei tas nav vajadzīgs.

Autors: aaaa ()
Datums: 30/10/2011 10:09

Limet vajag tiki tur, kur nav spakteles. Rupnieciskajas shuves papira lentu var iestradat elementari taja pasha Uniflota, tiesa, japieshaujas. Sturos-gan arejos, gan ieksejos vel nekas pasaule labaks par Sheetrock metala sturiem ar papiru virsu nav izgudrots, ar aluminija nav vispar ko salidzinat. Diemzel dabut vinus es vairs nezinu kur var (agrak bija K-rauta). Pedejo reizi kad vajadzeja, dabuju braukt uz izplatitajfirmu kaut kur uz Jurkalnes ielas. Es PVA neskaidu limeshanai - noliek uz kada finiera gabala un ar otu to papira lentu riktigi noklebe un pleksh klat. Ar cietu spaktellapstu piespiezh un ir zb.

Autors: kaamis ()
Datums: 30/10/2011 14:30

Heetrock metala sturiem ar papiru virsu šos stūrus vasarā redzēju BN Kuršos

Datums: 30/10/2011 21:24

aaa, nav vieglāk ar līmi sienu nosmērēt, nekā ar lipīgu papīru ķeskāties:D es vēl daru tā, ka lentas piespiešana tiek veikta ar to pašu rullīti,ko līmi smērē, nevis ar špakteļlāpstu.

Autors: aaaa ()
Datums: 31/10/2011 09:09

Teikšu kā ir - darbiņš nav no patīkamākajiem, visi pirksti salīmēti pēc tam :) Es gan ķellēju ar otu, pie ruļļa tas papīrs, kad slapjš tinas un līp klāt, nezinu, ar špakteļlāpstu baigi smuki liekā līme, kas zem papīra tiek izspiesta ārā un sanāk riktīgi blīvs tas līmējums.

Datums: 31/10/2011 22:27

nē, nekas nelīp un nerullējas, liek klāt tak sausu lentu:D pēc tam ar rulli piespiež un vēl tiek līme uz papīra visrsū no augšpuses, kas manuprāt ir diezgan pozitīvs moments.

Autors: Rx ()
Datums: 01/11/2011 09:51

Par papīra lenti: Tā ir ļoti universāla lieta: atkāpei: Mans Fāters savos laikos izlīdzējās ar avīzēm, tās sasmērēja ar līmi, kamēr ievelkās, un virsū stūriem, nelīdzenumiem. Kad izžuva, kļuva par "papje-maše", jeb kartona čaulu...Arī paīra lente tam lieliski kalpo: Tikai es to daru tā: PVA līmi atšķaida ar ūdeni vannītē, līdz kefīra, vai šķidrākas konsistences, visu strēmeli, kas nogriezta vajadzīgajā garumā, caurlaiž caur šo PVA, visu lenti tā piesūcinot. Līmē, tā pieguļ visiem nelīdzenumiem. Sažūstot kļūst kā bungas, cieta, izlīdzina daļu nelīdzenumu. Tad kad nožuvusi, špaktelē.... Tā var jebkuras kvalitātes virsmu saturēt, salabot, izlīdzināt...un nekad nebūs plaisu.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.