UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Reģipša konstrukcija
Autors:
Knuts
()
Datums: 25/10/2011 23:37
Jautājums! Es saprotu,ka muļķīgs,bet atbildi neatradu nekur! Ko vispirms taisa, griestus vai sienas ,es domāju tieši par profilu konstrukcijām? Vai arī tas vienalga?
Re: Reģipša konstrukcija
Autors:
h2so4
()
Datums: 26/10/2011 00:44
ja taisa griestus pirmos, tad nav jāiesprinst ar perimetra nostiprināšanu, ja vecās sienas suuudīgas. pareizāk sakot ,tad perimatru nevajag, samet profilus pēc diega un viss, pēc tam sienām perimetrs pie grīdas, pie jaunajiem griestiem ieliekam iekšā profilu, pāris skavas un viss notiek. nav lieka j-ebācija. tas tā, mans subjektīvais viedoklis, vienmēr atradīsies cilvēki, kuriem patīk visu sarežģīt.
Autors:
Rx
()
Datums: 26/10/2011 09:44
Laikam būšu no tiem, kas visu sarežģī: Pirmās taisa sienas, izlīmeņo, nostipriana, viegli strādāt. Tad pa iezīmē līmenī griestu perimetru un saliek profilus pie sienu profiliem, jo viegli stiprināt līmenī. Liek griestu profilus.
Autors:
aaaa
()
Datums: 26/10/2011 09:58
Pie griestiem nostiprina vai striķī iekarina lāzerlīmeņrādi, kas pa visu perimetru projicē skaistu līniju, un pēc tās arī stiprina perimetra profilus, pilnīgi nekādas mocīšanās. Tad no profila uz profilu velk striķi un gar striķi liek griestu profilus. Es arī teiktu - griestus pirmos.
Autors:
edu
()
Datums: 26/10/2011 10:11
Man, savukārt, jautājums - kā būt ar griestu profilu stiprināšanu, ja viena istaba ir 4 x 3,20 m, bet profili man nopirkti 3 m (jo perfekti der sienām un vairākumā istabu griestiem)?
Autors:
h2so4
()
Datums: 26/10/2011 11:34
lieto savienotājus, nekas sarežģīts tik īsam gabalam pat nav speciāli jāliek skava, jo reģipsis satur visu. vnk piestiķē to īso gabalu un viss.
rx, redz es ar to naudu pelnu, man nav laika čakarēties, es taisu, kā ir ātrāk un ne sliktāk. gadiem strādājot, ir daudz ar dažādiem knifiem, kurus, skatos jau daudzi lieto. izstāstīt forumā grūti, jāsēž pie alus kausa un jāstāsta:D
rx, redz es ar to naudu pelnu, man nav laika čakarēties, es taisu, kā ir ātrāk un ne sliktāk. gadiem strādājot, ir daudz ar dažādiem knifiem, kurus, skatos jau daudzi lieto. izstāstīt forumā grūti, jāsēž pie alus kausa un jāstāsta:D
Autors:
Rx
()
Datums: 26/10/2011 12:16
Sērskābei: Laiks ir nauda. Protams. Pieredzi nenopirksi. Bet manuprāt, galvenais ir atrisināt jautājumu optimāli apstākļiem: Kur vajag speciālistu un ir pieņemama cena, tur lai arī notiek tā. Bet tur, kur nav jāčakarējas ar speciālistu meklēšanu un ir pa spēkam pašam paveikt, kāpēc ne? Un ja arī pašrezultāts nav super-truper, 90% to nepamanīs, ja speciāli to neparādīs. Cik daudz ir šķību māju, sienu, durvju....bet visi pierod un dzīvo laimīgi. Man mājai ir Nr: 13. Visi stūri ir ne 90grādi, visi griesti ir neparalēli, visas grīdas ir šķības....Bet māja stāv vismaz no 1870 gada! Un nekas no tā nav slikts. Pierod, ka tas tā ir un viss. Mūsdienu cilvēks neadekvāti piesienās pie visa super taisnā, līdzenā, ideālā, pārākā, labākā.... Nomocās ar sīkumiem, palaižot tajā pat laikā garām lietas, ko būtu patiesībā jāsaredz! Šinī gadījumā, paslavējot cilvēku, kas kaut ko grib pats savām rokām izdarīt...un dot racionālu, viņam pieņemamu padomu, neturot sveci zem pūra.
Autors:
h2so4
()
Datums: 26/10/2011 12:24
pilnīgi piekrītu!! par piesiešanos par pārāk perfektām plaknēm. man patīk tas kvalitātes standarts, kas zviedrijā. viņi uzbūvē māju pamatīgu,pārdomātu no pašiem pamatiem, nepievēršot uzmanību kautkādām reģipša šuvēm , kuras ir iesēdušās, vai grīdlīstēm ,aiz kurām ods ļipu var iebāzt.
pašam latvijā ir bijis, ka nāk īpašnieks ar prožektoru un 3m vadulu apkāries, lai , kā izskatās, mēģinātu kaut kur piesieties(bez palīglīdzekļiem nesanāk laikam) un bāž degunu visur klāt , skribina ar nagu kaut ko.
pašam latvijā ir bijis, ka nāk īpašnieks ar prožektoru un 3m vadulu apkāries, lai , kā izskatās, mēģinātu kaut kur piesieties(bez palīglīdzekļiem nesanāk laikam) un bāž degunu visur klāt , skribina ar nagu kaut ko.
Autors:
Rx
()
Datums: 26/10/2011 12:50
Nu, tas ka "jāskatās meistaram uz rokām" ir zināma patiesība tad, ja pats saproti lietas, kas, kā, un cik labi jādara: Piemērs: Kaimiņš atrada pa blatu "labus meistarus" "Aeroc" tipa mājas apšūšanai ar 10mm Paroc, un sieta iestrādi. Rezultāts: Plastmasas dībeļus nemāk iesist ( neiztīra caurumu, bliež ar visu spēku, dībeļi paliek pusceļā...). Ap logiem, neskatās, ir, vai nav šķirbas...tik virsū vate. Stiprina plāksnes četriem dībeļiem plāksnes centrā. Stūri nenostiprināti.( parādīju Paroc PDF , kā dībeļi jāizvieto...vienalga tā nedara...) Šķirbas...tās ar līmi ciet..kādas tad putas...Tās šķirbas kas mūrējot palikušas...ātrāk ar vati pāri. Un t.t.t.t. Nezinu, nezinu, bet siets baltais...Cik meklēju info: fasādei ir zilie, dzeltenie, oranžie un ja balts, tad ar firmas zīmēm ka tas tam paredzēts). Kā rezultātā var būt tā, ka sārms saēd, ultravioletie stari sadēdina...un apmetums sāk sprēgāt, lec nost. Ne jau uzreiz. Bet pēc laika. Kā lai šādiem "meistariem" uz nagiem neskatās. Neskatīsies, siltināšana un nauda vējā.
Autors:
h2so4
()
Datums: 26/10/2011 13:10
ir, ir baltie sieti fasādei, itālijā veikalā pārdevējs pats ieteica ņemt balto, lai gan biju paņēmis zilo, jo bija baltais apmetums, bez krāsošanas.
par tiem latvijas fasādniekiem, cik ir redzēts ,ar retiem izņēmumiem, tur visāda šņega strādā, kuri uzskata sevi par meistariem. kaut kas līdzīgs gucuļiem.
par tiem latvijas fasādniekiem, cik ir redzēts ,ar retiem izņēmumiem, tur visāda šņega strādā, kuri uzskata sevi par meistariem. kaut kas līdzīgs gucuļiem.