UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Grīda pie pamatiem
Autors: aaaa ()
Datums: 09/01/2012 23:14

Pietiek, paskaties cenu EPS150, ja nav liela atšķirība, ņem to, bet principā zem grīdas plāceņa pietiek ar balto EPS100, nu biezums 100mm ir OK, ja grib vairāk taupīt, var likt 2x100 ar nobīdītām šuvēm, vai 100+50. Jebkurā gadījumā arī 100mm gadījumā labāk ir 2x50 nekā 1x100.

Autors: ruukiitis ()
Datums: 10/01/2012 17:19

jā skudras tā ir baigā problēma - īpaši naktīs, kad viņas skrien, ad dipada dapada pa visu māju skan...

un ja nopientni,
Tad ja pamana skurdas gar pamatu gramstoties, ar bija vienā vietā - ļoti efektīvi laicīgi ar makrofleksu var ierādīt vietu.
Skudrām vajag iemeslu kautkur skrie, bet ja viņas netiek iekšā / ārā, tad viss ok.
Pārsvarā tās nāk iekšā caur durvīm un jumtu, garāžas spraugām utt. pa pamatiem, ar makrofleksu viņām parāda virzienu un basta

Autors: man ()
Datums: 14/01/2012 02:06

pelni naudu [5z8.info] s_rhtg

Autors: Ai Gars ()
Datums: 25/12/2012 21:51

Ja ir mitri pamati tad arī grīda būs mitra.
"Melnā grīda" to pašu arī nozīmē - betona kārta pa kuru nestaigās ! Vai arī baļķi uz stabiņiem - aukstā pagrīde. Lūdzu , ja vēlies siltu grīdu veido nākamo kārtu.
Jāaizrāda, ka mēes nav Skandināvija...

Autors: Vallija ()
Datums: 25/12/2012 22:51

Lējām pamatus saimniecības ēkai. 6x6m ēkai 1,2x0,3 pamatus ielējām pusotrā dienā. Strādājām trijatā, viens pie mešalkas, viens veda ķerru, viens meta iekšā akmeņus, ko centāmies likt pēc iespējas vairāk, protams, lai neciestu kvalitāte. Tā dējādi būtiski samazinājās cementa vajadzība. Izmakasas - 250 ls. Apmēram 3x lētāk, nekā ar bumbieri.

Autors: Guchii ()
Datums: 26/12/2012 12:04

Man šis jautājums arī ir aktuāals bet esmu nolēemis rīkoties šādi. Man mājas piebūvei ir lentveida pamati, no ārpuses lejot pamatus uzreiz siltināju ar putuplastu, tas arī kalpoja kā veidnis. Tālāk iekopēšu no sarakstes ar čomu, kurš ir būvinženieris.

1) Zem grīdas var likt tādu putoplastu, kura marka ir vismaz EPS100. Zilajam tāda laikam bija.
2) Tev tur nav nekādi augsti gruntsūdeņi, tāpēc domāju, ka taisi pa vienkāršo:
a) noblietē grunti ar šķembiņam vai oļiem pa virsu;
b) uzber drusku smiltis (~0.5...1cm), lai ar garu dēli vari pielīdzināt zemes nelīdzenumus;
c) uzklāj plēvi;
d) Liec potoplastu 100mm ...var arī vienā slānī;
e) Liec plēvi 200mikroni- tā ir tvaika izolācija. Uzlaid normālus pārlaidumus šuvēm;
f) Tad uzlej 40mm betona, Lai nocietē pāris dienas. Saliec stiegru sietu D4 s.150x150 sildkabeļus vai trubas un uzlej vēl 40mm. Tā lai kopumā grīda ir 70..80mm bieza.

P.S. 100mm pietiks, grīdā tas tāpat ir daudz, jo siltums ceļās uz augšu uz zem grīdas gruntī tāpat būs vismaz 7...10grādi silts.

Gar pamatiem, starp grīdu un sienu, likšu 3cm cieto putuplastu. Es gan likšu putulastu divās kārtās 2*50mm, lai nosedzās šuves.

Autors: Guchii ()
Datums: 26/12/2012 12:07

Pret tādiem grauzējiem kā skudrām, vispār ir grūti cīnīties. Man mājās arī vienā vietā nāca iekšā, māja ir koka guļbūve, drīz 100 gadu veca. Es to vietu nomigloju ar Fastaku, ir tādss kaitēkļu apkarošanas līdzeklis, palīdzēja. Tā ķīmija izveido tādu kā vaska kārtiņu uz augiem un saglabājas vismaz 2 nedēļas. Laukos izmanto pret kolorādo vabolēm. :D

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 28/12/2012 22:28

Tās šķembas ir pilnīgi liekas, pietiek ar noblīvētu , mehāniskā 100kg bliete, pamatne, kas ir planēta. Tad liek kapilāro hidroizolāciju 200mkm plēvi, virsū siltumizolāciju, kuru var aizsargāt ar 2..3cm smilts uzbērumu, kas aizsargās siltumizolāciju un neļaus cementa pienam ieplūst siltumizolācijas plātņu starpās. Uz tām - smiltīm lej savu grīdu ar apsildi, jo pats raksti "P.S. 100mm pietiks, grīdā tas tāpat ir daudz, jo siltums ceļās uz augšu uz zem grīdas gruntī tāpat būs vismaz 7...10grādi silts. "
Apsildot grīdu tev viss mitrums, kas atrodas virs kapilārās 200mkm PE plēves izgaros.

Autors: Ai Gars ()
Datums: 29/12/2012 03:07

būvinženiera Kungs !
Un uz kurieni tad tas mitrums izgaros ?!

Autors: ilgons ()
Datums: 29/12/2012 06:22

Žurkām jau nu paradīze. Visu laiku jākontrolē ieejas. Visvienkāršāk ziemā, kad redz pēdas sniegā.

Pašreizējā: 2 no 4

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **     **     ***   **  **     **  **    ** 
 **           **     ****  **  **     **  **       
 **           **     ** ** **  ********   **       
 **           **     **  ****  **         **       
 **    **     **     **   ***  **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727