UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
radiatoru maiņa dzīvoklī
Autors:
bedova
()
Datums: 26/01/2012 15:20
Cik efektīvi ir nomainīt čuguna radiatorus pret jauna tipa radiatoriem?
Re: radiatoru maiņa dzīvoklī
Autors:
Dzindzis
()
Datums: 26/01/2012 16:38
Efektīvi nebus. Būs ergonomiski, moderni.
Autors:
soseds2
()
Datums: 27/01/2012 22:31
Man dzivokli bija pagajusoziem 15', soziem dzivokli 22. Mainiju cuguna radiatorus uz jaunajiem.
Autors:
Hmm
()
Datums: 27/01/2012 22:58
Sosed, tas ir iespējams divu iemeslu dēļ - vecie radiatori bija aizaugši, ieliki lielākus kā bija un tagad taviem apakšējiem kaimiņiem ir 12.
Autors:
z
()
Datums: 28/01/2012 10:06
pastāv arī trešā varbūtība: siltummezglā vienkārši pacelta izejas temperatūra...
Autors:
soseds2
()
Datums: 28/01/2012 10:32
Nav ne pacelta temperatura un zem manis pagraba neviens nedzivo. Mana maja ir augseja apkures sadale un viencaurulu sistema. Es esmu pedejais, kam 4 st eka pienak siltums-1st. Radiatoru lielums tads pats ka bija cuguna, tikai jaunie 22 tips.
Autors:
Rx
()
Datums: 28/01/2012 13:26
Čuguna radiatoriem ir pilnīgi citi parametri pie tiem pašiem itkā vienādiem izmēriem, jo čuguna radiatori apsilda telpu ar infrasarkano starojumu kas sastāda 80% no atdotās enerģijas un 20% ar konvekciju. To parametri doti pie 90 Grādiem siltumnesēja! Un tā kā tie silda telpu pamatā ar siltuma stariem, tie 40% siltuma atdod uz sienu, apsildot to. Tātad sildāt ārtelpu- āra gaisu. Konvekcijas radiatori tieši pretēji, silda ar konvekciju, bet savi 20% tiek sildīti ar siltuma starojumu. Konvekcija rada gaisa plūsmu, tā maisot gaisu telpā. Un jauda, kas tie izmantota konvekcijas rezultātā nonāk gaisā. Siena tiek sildīta ļoti maz. Tāpēc pie vieniem un tiem pašiem izmēriem konvekcijas radiatori būs daudzkārt efektīvāki kā čuguna.
Autors:
bern
()
Datums: 28/01/2012 18:03
Pēdējās pāris paaudzes dzīvo ar kolhoznieka cienīgu pārliecību -zem manis neviens nedzīvo, tātad nevienam nekaitēju. Daudzdzīvokļu namā siltumnesējs (karstais ūdens) cirkulē pa riņķi un pat, ja esi pēdējais ķēdē, par projektā paredzētiem lielāki radiatori sadārdzina apkuri visam namam, jo rezultātā ūdens katlā nonāk par X grādiem aukstāks nekā pirms tam!
Autors:
khe
()
Datums: 29/01/2012 13:19
Nu un tad, ja aukstāks - vai tad pirmā stāva iedzīvotājam nevajag tos pašus 19-20grādus, kā pārējiem? Jeb kāds savulaik nav pareizi aprēķinājis radžiku lielumu? Galvenais ir nesamazināt plūsmu stāvvadā(un ari nepalielināt:)).
Autors:
soseds2
()
Datums: 29/01/2012 21:41
Berns laikam grib pasalt!!!!
Mes pirms 2 gadiem salam nost pie 15gradiem, bija loti gruti...
Saimnieks teica, lai satuntulojamies, sildamies gulta, loti smiekligi..!!!
Ja visi maksa par apkuri vienadi, tad kadel jasalst, ja citiem siltaks.
Samainijam radiatorus un tagad dzivojam ka cilveki. Tagad zinu par ko maksaju un nav zel maksat.
Piekritu RX, par to izstarosanu, man ari ta likas par cugunu.
Mes pirms 2 gadiem salam nost pie 15gradiem, bija loti gruti...
Saimnieks teica, lai satuntulojamies, sildamies gulta, loti smiekligi..!!!
Ja visi maksa par apkuri vienadi, tad kadel jasalst, ja citiem siltaks.
Samainijam radiatorus un tagad dzivojam ka cilveki. Tagad zinu par ko maksaju un nav zel maksat.
Piekritu RX, par to izstarosanu, man ari ta likas par cugunu.