UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
sienas siltināšana pirms tapetēm
Autors: kautko knibinu, Oskars ()
Datums: 06/04/2012 22:59

Mansards, istaba kurai malējās sienas nošķir no aukstajiem kambariem. Sienas ir briesmīgi aukstas, saprotu, ka ar laiku ir jānosiltina visa vecā koka māja no ārpuses, bet pašlaik mainot tapetes, kuras ir drošivien jau ne uz tām pašām līdzenākajām sienām "viena tante teica", ka ir iespēja pielīmēt pie reģipša k-kādu siltum izolāciju, kā nopratu tad vai ne tik to pašu balto, ko zem lamināta klāj, ka tas savu labumu dod. Zinu, ka kārtībai būtu jāsiltina no iekšas tās sienas, ar profiliem, siltinājumu un regipsi, bet istaba ir tik maza, ka tas padarīs to vēl šaurāku, tāpeč cerība uz to ka tomēr ķersimies pie mājas siltināšanas kautkad nākotnē. Cik šis piesiltināšanas veids ir prātīgs un reāls?

Re: sienas siltināšana pirms tapetēm
Autors: eb ()
Datums: 07/04/2012 01:02

tas, kas zem lamināta ir kautkas cits. ir putoplasta tapetes 2, 3 un 5 mm biezas, bet šaubos vai ir vērts tērēties uz šitādu pasākumu.
no auksto kambaru puses nevar tikt klāt nosiltināt?

Re: sienas siltināšana pirms tapetēm
Autors: Gatishei ()
Datums: 07/04/2012 09:19

Varbūt var likt to Pepy Reflekt Plus, salīmēt ar ALU līmlentu savienojuma vietas, uzlikt plānus koka dēlīšus pie kā skrūvēt reģipsi, tad reģipsi, krāsot vai likt tapetes.
Istaba tiek samazināta bet iespējams, ka būs ieguvums.

Re: sienas siltināšana pirms tapetēm
Autors: Rx ()
Datums: 07/04/2012 12:04

No pieredzes: Tās ir trīs. Vienā gadījumā dzīvoju Rīgā, sienas no mūra, apmestas. Daudzstāvu māja. Ziemā siena tā atdzisa, ka sāka kaitināt, ka visu laiku istabā drēgnums. Centrālapkure. Nav variantu. Nosiltināju ar 1-1,5cm koksaidu mīkstajām plātnēm. Tad tādas bija pārdošanā. Piesitu ar īsām papes naglā, sienai no iekšpuses. Tad ar špakteltepi naglu padziļinājuma un savienojuma vietas nošpaktelēju. Virsū avīzes uzlīmēju. Pāri- tapetes. Fantastika: istabā patīkams klimats un siltums. Vienīgi siena , uzsitot ar smagāku priekšmetu deformējās...Bet labums lielāks par "zaudējumu". Otrā pieredze ir lauku māja, koka sienas, skaidu siltinājums mazā kārtā, apmetums ārpusē. Ļoti auksta . Nolēmu arī tāpat nosiltināt no iekšpuses ar tādu pat materiālu. Un: Tāds pat lielisks efekts. Lietojot šādu siltināšanas metodi, siena elpo: Tas mitrums, kas ieiet ziemā līdz kondensācijas apgabalam, vasarā lieliski izšūst. Nekas nepūst un nepelē. Vienīgais mīnuss: ļoti grūti iegūt ideālu virsmas gludumu, ja "modernais sabiedrības pieprasījums" liek sienām būt ideāli gludām, tā parādot augstāko klasi.Pameklējot internetā atradu , liekas ko līdzīgu: [www.videstehnika.lv] Šis variants ir labāks par putuplasta izolāciju 4-6mm. Arī ar to man ir pieredze: Dzelsbetona sienu siltināju no iekšpuses: Siltāka istaba noteikti palika. Tikai šo tapešu pielīmēšana , it sevišķi biezāko, ir jāmāk! Bet rezultāts arī līdzīgs.

Re: sienas siltināšana pirms tapetēm
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 07/04/2012 12:16

Kas tev virs istabiņas griestiem mansardā un slīpajās daļās? Iespējams, ka tie ir tikai pliki dēļi, jo tu saki, ka ēka ir veca. Bieži vien (laukos)? šādas mansardtelpiņas bija paredzēts izmantot tikai siltajos gadalaikos, tapēc tām siltumizolācijas tikpat kā nebija.

Re: sienas siltināšana pirms tapetēm
Autors: Hmm ()
Datums: 07/04/2012 12:18

Ir arī šobrīd dabūjamas, piemēram, igauņu isoplate (ISOPLAAT), kaut vai šeit [www.falkors.lv] viņi piedāvā arī plātnes ar apdari, bet tās ir nejēdzīgi dārgas.

Re: sienas siltināšana pirms tapetēm
Autors: aaaa ()
Datums: 07/04/2012 12:28

Putuplasta siltumizolācija ir vismaz 2x labāka par kokšķiedras plāksni. Pa taisno uz sienas uzlīmē 2-3cm putuplastu, ar balto PVA līmi, salaidumvietām jābūt hermētiskām, var ar putām pielabot. Tad, lai nebūtu putuplasta siena, pa taisno virsū puķikam liec reģipsi un skrūvē klāt cauri puķikam ar kokskrūvēm vecai sienai. Nošpaktelē, salaidumvietās liekot papīra lentu un līmē tapetes. Zaudēsi 3-5cm, bet ieguvums būs nesalīdzināmi lielāks kā līmējot to 5mm putuplasta tapeti, no kuras jēga maza. Māju siltinot no ārpuses tu mansardstāvu tāpat nenosiltināsi - tur jau aukstās aizsienas nav mājas ārsienas, bet gan robežojas ar nepieejamām pažobelēm.
Nepatīk puķiks, liec cieto akmensvati vai Rx ieteikto kokšķiedras plāksni, gan 2 kārtās, bet virsū tomēr ieteiktu reģipsi - būs daudz pateicīgāka virsma jebkādai apdarei.

Re: sienas siltināšana pirms tapetēm
Autors: Rx ()
Datums: 07/04/2012 13:24

Neteikšu gan, ka 5mm "puķiks" neko nedod. Teorētiski varbūt, bet praktiski jūtami: Pieliekot roku pie sienas pirms un pēc apstrādes ļoti liela starpība. Sievas tēvam iekšējo sienu, kas iziet uz koridori, kas ziemā ļoti auksts. ieguvu temperatūras palielinājumu istabā par 2 grādiem augstāku, pie centralizētās apkures. Arī sajūtas lieliskas. Un tas neprasa lielus darbus, daudz naudas. Protams var jau tādus sendvičus veidot kā aaaa min. Katram pēc viņa maciņa, rocības un dzīves vides pretenzijām.

Re: sienas siltināšana pirms tapetēm
Autors: Hmm ()
Datums: 07/04/2012 13:40

Putuplastu no vienas puses, putuplastu no otras puses un pēc 20gadiem būs mājais būs kirdikt.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   *******   **    **  ********  **    ** 
 **        **     **   **  **   **    **  **   **  
 **        **           ****        **    **  **   
 ******    ********      **        **     *****    
 **        **     **     **       **      **  **   
 **        **     **     **       **      **   **  
 ********   *******      **       **      **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727