UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Betona grīda dzīvoklī
Autors:
v_t
()
Datums: 26/04/2012 14:40
viens biezs betona klucis būs daudz labāks nekā 6 - 7 cm izlīdzinošā kārta (membrāna) uz puķika (vadītāja) un tas savukārt uz paneļa.
bet ja puķika vietā ieliek citu materiālu, ar labām triecientrokšņa slāpēšanas īpašībām, tad tāds pīrāgs būs labāks par vienlaidu betonu.
bet ja puķika vietā ieliek citu materiālu, ar labām triecientrokšņa slāpēšanas īpašībām, tad tāds pīrāgs būs labāks par vienlaidu betonu.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 26/04/2012 15:34
Mana krustmāte gandrīz mūža garumā tā arī nebija radusi skaidrojumu vidusskolas fizikas uzdevumam: "Zināms, ka koks vada skaņu labāk par gaisu. Kāpēc tomēr mēs, lai nedzirdētu blakusistabā runājošos, aizveram durvis?"
Arī es, to izdzirdot, vispirms samulsu, bet vēlāk mēģināju skaidrot tā:
Viļņa ceļā jebkura robeža starp vidēm ar dažādām īpašībām izraisīs lielāku vai mazāku enerģijas atstarošanos dēļ nesalāgotības kaut vai blīvuma dēļ.
Grīdās, ja kāda slāņa (piemēram, putuplasta) biezums ir mazs salīdzinot ar viļņa garumu, šo slāni var neņemt vērā.
Arī es, to izdzirdot, vispirms samulsu, bet vēlāk mēģināju skaidrot tā:
Viļņa ceļā jebkura robeža starp vidēm ar dažādām īpašībām izraisīs lielāku vai mazāku enerģijas atstarošanos dēļ nesalāgotības kaut vai blīvuma dēļ.
Grīdās, ja kāda slāņa (piemēram, putuplasta) biezums ir mazs salīdzinot ar viļņa garumu, šo slāni var neņemt vērā.
Autors:
Didims
()
Datums: 26/04/2012 16:33
Tieši putuplasts jau neļauj tiem triecientrokšņiem tiešā veidā pāriet no augšējā 6-7 cm betona slāņa uz apakšā esošo paneli. A tie skaņas vilnīši, kas tiek cauri putuplastam, jau vairs nebūs triecientrokšņi un tālākajā betona slānī noslāps.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 26/04/2012 18:09
Ne... daudzstāvu ēkās pārsegumos NEDRĪKST likt putuplastu, bet tikai birstošus (smilts; keramzītgrants) vai matveida (minerālvates) izolācijas... skaņas izolācijā ir tāds jēdziens kā dinamiskā pretestība slodzei - triecieniem... vai nu betona slānim jābūt viendabīgam un biezam , vai vidējam slānim ar mazu dinamisko pretestību... spēju pa materiāla karkasu nodot vai vadīt skaņu.
Kopumā jau no putuplasta iestrādes cietīs apakšējais kaimiņš, bet ja virs tevis būs tāds pats 'gudrinieks'?
Kopumā jau no putuplasta iestrādes cietīs apakšējais kaimiņš, bet ja virs tevis būs tāds pats 'gudrinieks'?
Autors:
v_t
()
Datums: 26/04/2012 21:25
vīri, Vienstāvs un Didims, jūs jaucat triecientrokšņus ar akustiskajiem trokšņiem - trokšņiem gaisā.
Ivars citiem vārdiem pasaka to pašu ko es: "... vai nu betona slānim jābūt viendabīgam un biezam , vai vidējam slānim ar mazu dinamisko pretestību"
"viens biezs betona klucis būs daudz labāks nekā 6 - 7 cm izlīdzinošā kārta (membrāna) uz puķika (vadītāja) un tas savukārt uz paneļa.
bet ja puķika vietā ieliek citu materiālu, ar labām triecientrokšņa slāpēšanas īpašībām, tad tāds pīrāgs būs labāks par vienlaidu betonu."
papildinājums varētu būt tāds, ka bez smiltīm un vates labi derēs arī īpaša gumija vai putu polietilēns.
Ivars citiem vārdiem pasaka to pašu ko es: "... vai nu betona slānim jābūt viendabīgam un biezam , vai vidējam slānim ar mazu dinamisko pretestību"
"viens biezs betona klucis būs daudz labāks nekā 6 - 7 cm izlīdzinošā kārta (membrāna) uz puķika (vadītāja) un tas savukārt uz paneļa.
bet ja puķika vietā ieliek citu materiālu, ar labām triecientrokšņa slāpēšanas īpašībām, tad tāds pīrāgs būs labāks par vienlaidu betonu."
papildinājums varētu būt tāds, ka bez smiltīm un vates labi derēs arī īpaša gumija vai putu polietilēns.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 26/04/2012 22:48
Kad es reiz īrēju istabu komunalkā, blakus istaba bija atdalīta ar divkāršu dēļu sienu un aplīmēta ar tapetēm. Cauri labi gāja gan sirsnīgas sarunas, gan triecientrokšņi (kad kaimiņš apliecināja, cik ļoti mīl sievu, kas izpaudās kā dobji blīkšķi pret sienu). Es, vienlaikus palīdzinādams sienu, uzlīmēju 1-4 5mm putuplasta tapetes "pļekas", virsū reģipsi un ar dažām skrūvēm augšā pieskrūvēju. Rezultāts mani apmierināja - vismaz sarunas vairs praktiski nebija dzirdamas.
Autors:
Didims
()
Datums: 27/04/2012 10:48
Kas, kas tagad būs? Putuplasts pēkšņi būs materiāls ar lielu dinamisko pretestību?
Autors:
aaaa
()
Datums: 27/04/2012 11:27
Var jau būt, ka taisnība ir par to puķiku, man arī tomēr liekas, ka plāns finieris uz puķika būs krietni sliktāk par to pašu finieri uz betona bez puķika. Tas ir tad, ja virsū ir skaņas membrāna. Bet par to, vai 7cm armēts betons ir membrāna es nu gan ļoooti šaubītos. Kaut kāds 2cm izlīdzinošais slānis (kas gan uz puķika grīdas gadījumā ir pilnīgi neiespējami) varbūt, bet 7cm slānis, kur viens m2 sver 175kg...
Autors:
v_t
()
Datums: 27/04/2012 11:32
kas tad to lai zin kas būs?
vajag paņemt gabalu puķika un pasist ar knipi, un paklausīties kā skan.
tad to pašu izdarīt ar smiltīm, grīdas vati, izolgammu, putu polietilēnu u.c.
un salīdzināt.
un izdarīt secinājumus.
vajag paņemt gabalu puķika un pasist ar knipi, un paklausīties kā skan.
tad to pašu izdarīt ar smiltīm, grīdas vati, izolgammu, putu polietilēnu u.c.
un salīdzināt.
un izdarīt secinājumus.
Autors:
v_t
()
Datums: 27/04/2012 11:41
aaaa
7 cm biezs slānis 40 m2 platībā ir membrānas modelis.
man ir tāda grīda pašam mājās. skan skaisti.
7 cm biezs slānis 40 m2 platībā ir membrānas modelis.
man ir tāda grīda pašam mājās. skan skaisti.
Pašreizējā: 2 no 4