UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

lakošanas defekti
Autors: armandsbite ()
Datums: 10/05/2012 07:32

Nolakoju grīdu ar UR293 (Rīgas Laku rūpnīca). Pēc 1.lakošanas noslīpēju grubuļus, maķenīt atšķaidīju laku un nolakoju vēlreiz. Tagad viss ir smuki, izņemot to, ka uz lakas virsmas ir asi lakas grubulīši, daudz.
Laikam jau slīpēšu vēlreiz, bet kur mana kļūda? Vai vēl vairāk šķaidīt laku, vai ņemt rullīti ar īsāku spalvu?

Re: lakošanas defekti
Autors: zipaks ()
Datums: 10/05/2012 11:06

vispār jau lakošanai parasti lieto bezspalvaino rullīti, nu kas tāds švammīgs

Autors: aaaa ()
Datums: 10/05/2012 11:18

Lakošanai kā reiz arī lieto tikai un vienīgi spalvainos rullīšus. Ja par ruļļiem, tad tikai Anza - viņiem ir speciāls lakošanas rullītis ar ļoti īsu spalvu - nu kāds mm. Par gabaliņiem runājot lieta ir elementāra - vai nu rullis bija apžuvis, vai uz lakas virskārtas bija apžuvusi plēvīte, kuru samaisot tā pārvērtās mazos cietos lakas gabaliņos - man bija precīzi šis pats scenārijs, bet tikai no ruļļa - rullis dabū nevis sakalst, bet nedaudz apžūt - tālāk šo ar šķaidekli izmazgājot tas pats itkā ir tīrs, bet spalvās saķērušies mazie cietie lakas gabaliņi, kas jau šķaideklī vairs normāli nešķīst. Ja tas ir tik kritiski, tad slīpē vēlreiz, pērc jaunu laku, jaunu rulli un plānā kārtā visu vienā piegājienā pārlako.

Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 11/05/2012 12:58

Es vispār esmu redzējis video, kur bez kāda ruļļa, ar tādām kā auto logu slotiņām. Izlej "peļķes" uz grīdas un tad ar tām iztrenkā. Kādos gadījumos un ar kādām lakām td tādas lieto?

Autors: Rx ()
Datums: 11/05/2012 13:05

aaaa saka pareizi: spalvu rullītis ar visīsāko spalvu ( 2mm apmēram). Tikko uzklāj, ir mazi burbulīši. Pēc maza laika, visi pazūd un ir spoguļgluds.

Autors: armans ()
Datums: 12/05/2012 12:59

Vai to laku trešajai kārtai nevajadzētu drusku pašķaidīt?

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.