UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Kā noņemt veco krāsu no čuguna radiatoriem?
Autors:
Marchis
()
Datums: 10/09/2012 11:27
Paturpināšu šo tēmu.. krāsa noņemta ar flekša uzgali (metāla birstes analogs). Gāja nost diezgan labi un ātri. Izvēlējāmies šo pieeju, jo ņemt nost baigais čakars + tas slānis nav tik biezs, kā esot redzēts citur līdz 0.5cm biezumā :) + pats čuguns ir grumbuļains, nav jēgas ideāli lobīt nost ar smilšu strūklu.
Tagad jautājums -- kādu krāsu labāk izvēlēties? Google diez ko daudz variantu neizdod; redzu, ka ir arī maljas krāsa. Vai tiem radiatoriem ir arī kāda krāsu izvēle?
Ja neviens neatbild, tad, protams, nāksies paskraidīt pa celtniecības veikaliem. Bet nu ceru, ka kāds padalīsies ar pieredzi.
Tāpat.. ar ko labāk krāsot? Zinu ir speciālas otiņas.. bet varbūt to var darīt arī ar pulverizatoru? Kādas domas? Paldies
Tagad jautājums -- kādu krāsu labāk izvēlēties? Google diez ko daudz variantu neizdod; redzu, ka ir arī maljas krāsa. Vai tiem radiatoriem ir arī kāda krāsu izvēle?
Ja neviens neatbild, tad, protams, nāksies paskraidīt pa celtniecības veikaliem. Bet nu ceru, ka kāds padalīsies ar pieredzi.
Tāpat.. ar ko labāk krāsot? Zinu ir speciālas otiņas.. bet varbūt to var darīt arī ar pulverizatoru? Kādas domas? Paldies
Autors:
trx
()
Datums: 10/09/2012 20:45
savulaik esmu saskāries čuguna radiatoru lietā ar šādu štelli- nepatīk ka krāsas entie slāņi, liekas ka īsti nesilda, beigās sanāk demontēt, jo vajag ko pārtaisīt...un demontējot ieraugi šādu ainu- izrādās ka tas nabaga radiators ir galīgi aizaudzis. esmu redzējis ka radiatorā ir tikai zīmuļa resnuma caurumiņš, pa kuru ūdens cirkulē. nezinu kā šajā, konkrētajā, gadījumā, bet es iesaku vismaz vienu noņemt, tikai tā var saprast par esošo radiatoru turpmāko lietderību. krāsa tikai pēc tam, jo lāgā nestrādājošu radžiku taču nav vērts ne tīrīt ne krāsot.
Autors:
DsKs
()
Datums: 10/09/2012 21:02
vispar pec noklusejuma visos rekonstrukcijas pasakumos, kur prasa atstat esosos cuguna radiatorus,tie ir jademonte un jaskalo, pec tam jamonte atpakal ... ir protams ari 'skaldisanas' pasakums, kur zem hidrotrieciena skalo visu sistemu nenonemot radiatorus,bet tas nav palets prieks un atmaksajas piemeram visam daudzdzivoklim kopa , kaut gan tagad faktiski maina visu apkures sistemu ka tadu un nevis kaut ko megina skalot ...
Autors:
Marchis
()
Datums: 10/09/2012 22:23
Par radiatoru lietderību spriežu pēc tā, ka ziemā staigājam pa dzīvokli basām kājām un vispār temperatūra ir ļoti komfortabla.. tāpēc viennozīmīgi bija nolemts, ka tomēr nav vērts mainīt radiatorus.
Autors:
Didims
()
Datums: 11/09/2012 18:03
Es savējos nokrāsoju ar hammerite tumši pelēko atdauzīto variantu. Pirmās reizes kurinot nedaudz bija jūtama krāsas smaka, savādāk ir OK.
Pašreizējā: 2 no 2