UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Starpsienun materiāla izvēle
Autors:
aircon
()
Datums: 07/08/2012 10:58
Sveiki viedie forumieši!
Plānoju celt 2 stāvu māju no gāzbetona, pamati - monolītie+siltās grīdas, starpstāvu pārsegums - koka sijas, nesošās sienas visdrīzāk būs 375mm + 100mm vate un apmetums, jautājums par starpsienu izbūvi, kādu materiālu labāk izvēlēties, plānotais sienas biezums 150mm, tātad kādi ir plusi un mīnusi ir reģipša konstrukcijai un kādi gāzbetona sienai. Projektā it kā ir reģipša konstrukcijas, bet gribēju noskaidrot ko es zaudētu un ko iegūtu izbūvējot starpsienas no attiecīga biezuma gāzbetona.
Plānoju celt 2 stāvu māju no gāzbetona, pamati - monolītie+siltās grīdas, starpstāvu pārsegums - koka sijas, nesošās sienas visdrīzāk būs 375mm + 100mm vate un apmetums, jautājums par starpsienu izbūvi, kādu materiālu labāk izvēlēties, plānotais sienas biezums 150mm, tātad kādi ir plusi un mīnusi ir reģipša konstrukcijai un kādi gāzbetona sienai. Projektā it kā ir reģipša konstrukcijas, bet gribēju noskaidrot ko es zaudētu un ko iegūtu izbūvējot starpsienas no attiecīga biezuma gāzbetona.
Re: Starpsienun materiāla izvēle
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 07/08/2012 11:26
Pastāvīgi apdzīvojamai mājai jo lielāka termomasa, jo labāk. Pilnā ķieģeļa, silikāta starpsienu bloku un pat keraterm termomasa būs lielāka kā gāzbetonam.
Autors:
aaaa
()
Datums: 07/08/2012 12:03
Nu otrā stāvā svara dēļ reģipsis ir vienīgais risinājums, tur tāpat mūris atkrīt. Par pirmo stāvu piekritīšu Vienstāvam, ka, jo smagākas starpsienas, jo labāk. Tas gan uzliek papildu prasības pamatam zem starpsienām, bet ja jau nekas vēl nav uztaisīts, tad varbūt ir vērts apdomāt? Lai gan - tāpat jau tas iekštelpu svars ir paliels gāzbetona mūrim+betona grīdai un vai papildus armatūras iestrāde grīdā zem smagajām starpsienām sevi atpelnīs? Par 375 vēl labi apdomā, tas te ir malts un malts forumā, pameklē...gāzbetona kubs esot dārgāks par vates kubu. labāk būvē no 300 bloka un liec biezāku vati. Turklāt Aeroc Classic spiedes pretestība ir 3 MPa, bet Aeroc Ecotherm plus tā ir 1.8 MPa. Man mājā Aeroc Classic 15cm starpsienā kaut ko nostiprināt likās daudz sarežģītāk un grūtāk kā reģipša sienā - nu brūk un jūk tas gāzbetons, ja pa nopietnam, tad tur jāurbj lieli caurumi un jālieto ķīmiskie dībeļi, kas to pasākumu nenormāli sadārdzina. Reģipsim vismaz var profilā ieskrūvēt, ja grib droši, a ko ar to gāzbetonu? Es darbā novēroju, ka ventilācijas cilvēks FIBO mūrī lietas stiprināja ar reģipsim paredzētajiem izplešanās dībeļiem, vispār ideja man patika, pagaidām turās:
[www.sormat.com]
[www.sormat.com]
Autors:
aircon
()
Datums: 07/08/2012 12:13
Paldies par atbildēm. Par nesošo sienu materiāla biezumu būs jāparēķina un jāpadomā un būs vien jāpaliek pie reģipša konstrukcijām.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 07/08/2012 12:14
Augšējo starpsienu plānojums nesap's ar apakšējo? Tieši par augstākajiem stāviem šovasar daudzi sūdzas, ka cepoties ārā.
Autors:
aircon
()
Datums: 07/08/2012 12:28
Ir sienas kuras sapas un ir sienas kuras nesapas, mājai būs 2 pilni stāvi un aukstie bēniņi, tāpēc ceru ka nebūs tāda "taškenta" kā mansarda tipa mājās ;)
Autors:
aae
()
Datums: 07/08/2012 13:11
Autors:
Ronalds_
()
Datums: 07/08/2012 13:58
Es ieteiktu tomēr padomāt par starpstāvu pārsegumu!
Cik esmu bijis mājās ar koka pārsegumiem visiem viņi skaisti šūpojas (īpaši virs lielākām istabām kur sijas garas bez atbalsta) ideāli vada soļu troksni uz leju. Vismaz visās mājās kur ir gadījies būt tā ir!
Bez tam gāzbetonam nedrīkst likt koka pārsegumu pa tiešo uz blokiem - vajag joslu no U veida blokiem un viņos iekšā betonu ar armatūru - savelkošā josla. Zinu ka to daudzi neievēro, tomēr tieši tādu konstrukciju rekomendē bloku ražotāji! Betona pārsegumam neko tamlīdzīgu nevajag.
Saprotu ka koka sijas vislētākais variants, tomēr ieteiktu padomāt par betona paneļu vai lieto monolīta pārsegumu! Pašiem pēc tam būs jādzīvo kā nekā!
Naudu var ietaupīt netaisot monolītos betona pamatus, bet taisot viņus no pamatu betona blokiem + izlīdzinošā josta - iznāk apmēram 2x lētāk.
Par bloku izvēli - kāpēc tieši Aeroc? Apskatīji Ytong un texoblock piedāvājumu?
Es iekšsienas uzmūrēju no gāzbetona iekšsienu blokiem 12 cm biezi, 60x40cm - elementāri un ātri uzbūvēt.
Cik esmu bijis mājās ar koka pārsegumiem visiem viņi skaisti šūpojas (īpaši virs lielākām istabām kur sijas garas bez atbalsta) ideāli vada soļu troksni uz leju. Vismaz visās mājās kur ir gadījies būt tā ir!
Bez tam gāzbetonam nedrīkst likt koka pārsegumu pa tiešo uz blokiem - vajag joslu no U veida blokiem un viņos iekšā betonu ar armatūru - savelkošā josla. Zinu ka to daudzi neievēro, tomēr tieši tādu konstrukciju rekomendē bloku ražotāji! Betona pārsegumam neko tamlīdzīgu nevajag.
Saprotu ka koka sijas vislētākais variants, tomēr ieteiktu padomāt par betona paneļu vai lieto monolīta pārsegumu! Pašiem pēc tam būs jādzīvo kā nekā!
Naudu var ietaupīt netaisot monolītos betona pamatus, bet taisot viņus no pamatu betona blokiem + izlīdzinošā josta - iznāk apmēram 2x lētāk.
Par bloku izvēli - kāpēc tieši Aeroc? Apskatīji Ytong un texoblock piedāvājumu?
Es iekšsienas uzmūrēju no gāzbetona iekšsienu blokiem 12 cm biezi, 60x40cm - elementāri un ātri uzbūvēt.
Autors:
raihs
()
Datums: 07/08/2012 14:10
Piekritīši par pārsegumu-lai arī es visu izdarīju pareizi-ar visiem varadzīgajiem slāņiem,un vēl papildus grīdas reģipsi saliku skaņas izolācijai,bet vienalga skaļi. Ja otreiz celtu,celtu vienstāvu(nejaukt ar foruma dalībnieku Vienstāvu:))-jā,lielāki pamati un jumts,bet mīnus pārsagums,mīnus trepes,mīnus liekas koridora telpas otrajā stāvā,mīnus kvadratūra trepēm abos stāvos(vismaz 6-7m2). Tas pats vien būs. Turklāt,ja ekonomēsi uz kvadratūru trepēm, tad riebsies pa tām kāpt-trepēm jābūt pareizos augstumos un platumos.
Autors:
Ronalds_
()
Datums: 07/08/2012 14:21
Piekritīšu raihs!
Tāpēc es būvēju vienstāva māju. Diemžēl ja maz zemes vienstāvu variants neder. Un cik saprotu projekts jau ir.
Ja taisa pamatīgu koka pārsegumu, tad sijas vajag pamatīgas, diezgan bieži, vajag papildus slāņus skaņas un galvenais soļu trokšņa izolācijai. Es teiktu ka 2stāvu mājai sev tikai betona paneļu (ja māja +/- 4 stūraina) vai lietā betona (ja neregulāras konstrukcijas ko nevar ar paneļiem nosegt) pārsegums.
Kas atteicas uz reģipsi uzskatu ka viņš ir diezgan štruntīgs materiāls. Jā, ir vietas kur bez viņa neiztikt. Man ir reģipša griesti. Tomēr starpsienas - ja pa vienkāršo tad gāzbetons, ja grib pa kruto, tad lodes akustiskie ķieģeļu bloki - pamatīgi, smagi uzlabos mājās siltuminerci un skaņas izolāciju starp istabām.
Tāpēc es būvēju vienstāva māju. Diemžēl ja maz zemes vienstāvu variants neder. Un cik saprotu projekts jau ir.
Ja taisa pamatīgu koka pārsegumu, tad sijas vajag pamatīgas, diezgan bieži, vajag papildus slāņus skaņas un galvenais soļu trokšņa izolācijai. Es teiktu ka 2stāvu mājai sev tikai betona paneļu (ja māja +/- 4 stūraina) vai lietā betona (ja neregulāras konstrukcijas ko nevar ar paneļiem nosegt) pārsegums.
Kas atteicas uz reģipsi uzskatu ka viņš ir diezgan štruntīgs materiāls. Jā, ir vietas kur bez viņa neiztikt. Man ir reģipša griesti. Tomēr starpsienas - ja pa vienkāršo tad gāzbetons, ja grib pa kruto, tad lodes akustiskie ķieģeļu bloki - pamatīgi, smagi uzlabos mājās siltuminerci un skaņas izolāciju starp istabām.