UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Betona grīda ar pašizlīdzinošo kārtu
Autors:
aaaaa
()
Datums: 04/10/2012 19:26
Sveiki.
Es savā garāžā atjaunoju betona grīdu.
Līdz šim bija kkad sen ielieta betona grīda, kura bija vietām bojāta. Betona slānis, apmēram 50mm biezs. Zem tā ir smiltis. Grīda nav staigājusi, tikai bija izdilušas rises. Bojātās vietas izkalu un aizpildiju ar gatavo maisijumu Weber base, paredzēts no 10-80mm slānim. Tagad ir doma ieliet pa virsu, kādu no pašizlīdenošajiem slāņiem, lai to grīdu dabūtu daudzmaz gludu, slānis kas nepieciešam varētu būt no 5-15mm. Kāds materiāls būtu viss noturīgākais un piemērotākais, šajā situācijā. Bija doma par flīzēm, bet man tur ir kādi 25m2, un tur materiāls uz kādiem 100ls pavilktu. Tādēļ meklēju kādu optimālu variantu. Zinu kad tie pašizlīdzinošie arī diezgan dārgi, tādēļ negribu aplausties. Varbūt tomēr labāk flīzes likt.
Es savā garāžā atjaunoju betona grīdu.
Līdz šim bija kkad sen ielieta betona grīda, kura bija vietām bojāta. Betona slānis, apmēram 50mm biezs. Zem tā ir smiltis. Grīda nav staigājusi, tikai bija izdilušas rises. Bojātās vietas izkalu un aizpildiju ar gatavo maisijumu Weber base, paredzēts no 10-80mm slānim. Tagad ir doma ieliet pa virsu, kādu no pašizlīdenošajiem slāņiem, lai to grīdu dabūtu daudzmaz gludu, slānis kas nepieciešam varētu būt no 5-15mm. Kāds materiāls būtu viss noturīgākais un piemērotākais, šajā situācijā. Bija doma par flīzēm, bet man tur ir kādi 25m2, un tur materiāls uz kādiem 100ls pavilktu. Tādēļ meklēju kādu optimālu variantu. Zinu kad tie pašizlīdzinošie arī diezgan dārgi, tādēļ negribu aplausties. Varbūt tomēr labāk flīzes likt.
Re: Betona grīda ar pašizlīdzinošo kārtu
Autors:
specs
()
Datums: 04/10/2012 23:03
Ja tā ir garaža, tad paņem betonu-klonu un būs lēti un kvalitatīvi. Tikai jāskatās ar iespējami mazu graudu. Sakret nederēs, bet knauf būs kā reiz. Uztaisi škidrāku un būs labi labais.
Autors:
Rx
()
Datums: 05/10/2012 10:04
Es darīju tā: Uzleju betona grīdu. Izlīdzinaju cik nu var. Un noīrējot betona grīdu slīpētāju, visu grīdu noslīpēju. Ja atklājās nelīdzenākas vietas, aizpildīju ar grīdu izlīdzinātāju. Tad atkal paslīpēju. Tad Dziļgrunts ( putekļu salipināšanai, uzsūkšanas samazināšanai). Virsū betona krāsa Aureks. Divas, trīs kārtas. Lieliski garāžai.
Autors:
aaaaa
()
Datums: 05/10/2012 12:40
Paldies par atbildēm. Rīkošos kā Rx ieteica.
Autors:
Viesturs470
()
Datums: 05/10/2012 13:06
Vai tik nebija tā ka betona segumi tik plaņās kārtās neturas kopā ar pamatslāņi ?!?!?
Autors:
Rx
()
Datums: 05/10/2012 14:02
Piebilde: Pēc manis teiktajiem darbiem ir ļoti viegli uzkopt grīdu: slaukāma, izpūšama ( izmantoju lapu pūšanas rīku Skill ( 40Ls)), jo garāžā arī zāģēju un veicu citus darbus. Protams arī mazgājama, jo ūdens iekšā nesūcās. Un tā, ka krāsa palika pāri, nav problēmu piekrāsot ( krāsa nelec nost un līdz šim , 3 gadu laikā nav bijusi vajadzība. Krāsoju ar pelēko krāsu.
Autors:
trx
()
Datums: 06/10/2012 00:40
man uzbūvējās 75m2 garāža, tad nu nezinādams ko īsti darīt, aizbliezu uz hansa flīžu tirgu. tur iepirkās akmens flīzes pelēkā krāsā par 2ls m2. uzklāja par darbu( kopumā nedēļa) 15ls dienā+līme. nezinu vai dārgi vai lēti, bet ļoti labi. gan jau kādam ir lētāki varianti.
Autors:
aaaaa
()
Datums: 06/10/2012 21:34
Nu esmu apbraukājis visas vietas, kur tirgo flīzes, lētākāis variants ir 3ls pa kv.metru.