UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
peles
Autors:
varis
()
Datums: 25/10/2012 17:45
kāds nezin kā tikt vaļā no pelēm lauku maja. slekšās katru nakti pa pelei, bet kā graužas naktī zem grīdas tā graužas. Indi negribu, jo tad beigtie līķi smird pa visu māju
Vai tie elektrībā spraužamie palīdz reāli vai nēee. Vai ir kāds cits variants.
Vai tie elektrībā spraužamie palīdz reāli vai nēee. Vai ir kāds cits variants.
Re: peles
Autors:
Didzisp
()
Datums: 25/10/2012 18:06
Ir,ir gdsimtos pārbaudīts variants- kaķis :) Tāds,kurš nav dzūīvē ēdis kaķu barību, jo tad atradinās peles ķert. Nav jau problēmmu izķert ar slazdiem. Uzliec katru vakaru slazdā svaigu smaržīgu sieru un drīz būs māja tīra no grauzējiem. Tikai nezņaudzies un liec garšīgu sieru. Vismaz pirms nāves pele dabūs ko garšīgu :)
Autors:
E
()
Datums: 25/10/2012 19:58
Didzisp precīzi pateica.
Rudenī peles nāk mājā iekšā un tad vai nu kaķis vai slazdi. Es 2 dienu laikā ar slazdiem tiku vaļā no padsmit pelēm (pagājušajā rudenī) un vairs neviena līdz šim nav traucējusi.
Rudenī peles nāk mājā iekšā un tad vai nu kaķis vai slazdi. Es 2 dienu laikā ar slazdiem tiku vaļā no padsmit pelēm (pagājušajā rudenī) un vairs neviena līdz šim nav traucējusi.
Autors:
Rx
()
Datums: 25/10/2012 21:49
Manā mājā arī peļu, un ej nu sazini, žurku invāzija lielā apjomā: māja koka, blakus koki. bēniņi aukstie. Griestu pildījums: zāģu skaidas ar kaļķi. Bet kā jau zināt, ir melnie griesti- gaisa sprauga. Nu tad tur notiek salidojums... Mana pieredze rāda, ka tas norāda to, ka būs barga, sniegota ziema. Jo tad, kad bija līdzīgi, pat 1,5m dziļumā peles-žurkas izraka alas zem pamatiem ābolu pagrabam.... pēc tam bija ļoti sniegota, auksta ziema. Redzēs, kā nu būs, vai šie dzīvnieciņi ir labi pareģi.
Autors:
eb
()
Datums: 26/10/2012 10:57
aizmirsu nosaukumu, bet depo ir inde, kura iedarbojas pēc kaut kāda brīža pēc apēšanas un peles taka iebalzamējas vai kaut kā tamlīdzīgi un nesmird. pārbaudīts.
Autors:
Rx
()
Datums: 26/10/2012 11:43
Nu, nu...nesmird? Specifiska smaka! Bet saka, ka tās, sajūtot "sliktu dūšu" atstāj savu mitekli, protams, ja spēj atrast izeju...Man viena žurka, apēda ...un tikai pēc smakas, pilnīgi visu pārbaudot, to varēja atrast...
Autors:
eb
()
Datums: 26/10/2012 15:18
esmu atradis vairākus tos, kas kādreiz bija peles. pēc skata - tāda sakaltusi pufaiciņa, kas liecina par to, ka tā radība jau labu brīdi vairs nav šaisaulē, bet nu nekādas smakas neesmu izjutis. gan mājā, gan saimniecības ēkā (kur ietilpst garāža, šķūnis un pirts). tiesa, es tur pagaidām vēl patstāvīgi nedzīvoju, bet nu to smaku, ja būtu, vajadzētu just.