UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Jumta siltinasana
Autors: whitenigger ()
Datums: 28/12/2012 12:20

es nosiltinaju jumtu bet tagd man rodas kondensats starp plevi un vati, skatoties no jumta puse man no sakuma ir jumta pleve tad 5cm atstarpe(gramata redzeju shemu ka starp jumta plevi un vati ir jabut velvienai plevei, tad sanaca ka man ir pleve tad 5cm sprauga un atkal pleve, bet ta otra jau parasta pleve) pec tam plevei pa taisno klat ir vate un pec tam atkal folijpleve, ka pareizi taisit ventilaciju?
vel viena kluda ir ta ka taisot jumtu neuztaisiju atstarpi starp plevi un sparem, pleve tikai skavota klat pa taisno pie sparem un tad tikai latojums un jumts

man te saka ka ja liksu uzreiz regipsu un putisu ieksa eko vati tad varu iztikt bez jebkadam plevem, vai tad kondensats tad neradisies nekads?

Re: Jumta siltinasana
Autors: Rx ()
Datums: 28/12/2012 12:54

.....man nekad nav bijis skaidrs, ko cilvēki domā, uzsākot darbus, kas ir ļoti atbildīgi, dārgi un atrisināšanas jautājuma vērti.

Datums: 28/12/2012 13:07

vienkarsi ne vienmer blakus ir pareizie cilveki kam drikst uzticeties

Autors: parks2007 ()
Datums: 28/12/2012 14:11

No jumta puses:
bleķis,
latojums pie kā pieskrūvēts bleķis,
latas ar kurām pienaglota pretkondensāta plēve pie spārēm,
5cm sprauga,
pretvēja plēve vai pretvēja plālsne,
uzreiz vate250-300mm,
folijs vai polietilēna plēve.

Parastā plēve drīkstētu būt tikai pēdējā(pēc vates jau telpas pusē)

Pēc Jūsu apraksta liekas,ka parstā iegrūsta kautkur arī virs vates,tur arī visa problēma...

Autors: rbb ()
Datums: 28/12/2012 14:55

man te saka ka ja liksu uzreiz regipsu un putisu ieksa eko vati tad varu iztikt bez jebkadam plevem, vai tad kondensats tad neradisies nekads?
Kondensāts var krāties 8kg uz m2 gadā, aiz regipša ekovati nevar pūst!

Ar tām plēvēm nav tik vienkārši, jo ir redzēti jumti kas tika nopūdēti 7 mēnešu laikā
bet ta otra jau parasta pleve -ja tā kā siltumnīcas, tad jaņem arā

Autors: AndrisL ()
Datums: 28/12/2012 19:20

Jā, tā PE (2.no minētajām) plēve virs vates steidzamā kārta jālikvidē. PE plēve jāliek telpas pusē, lai mitrums no siltās telpas netiktu iekšā vatē.
Ieteikums pirms izmantot kādu materiālu, vai tehniku - iepazīties ar pielietošanas vai izmantošanas instrukciju, kas ir pieejama ražotāja mājas lapā. Labi pat, ka elektriskajām tējkannām un gludekļiem klāt ir lietošanas instrukcijam, citādi kāds iedomāsies tējkannu izmantot kā katliņu zupas vārīšanai, bet gludekli par elektrisko pannu. :)

Andris

Autors: Gints__ ()
Datums: 28/12/2012 20:52

> citādi kāds
> iedomāsies tējkannu izmantot kā katliņu zupas
> vārīšanai

Nu cīsiņus un olas tur noteikti var vārīt, ir pieredze ;)
Zupu vēl nav nācies.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 28/12/2012 22:31

AndrisL bilst pareizus vārdus par to otro PE plēvi ... bet tas velk uz to, ka no iekšpuses tev visi tie darbi jādara no sākuma, jādemontē viss līdz 'elpojošajai' jumta plēvei...
Bet jautājums, vai jumta zemseguma 5cm konstrukcijai vēdināšana no dzegas uz kori ir izveidota .. vai kā?... ja tās nav, tad tev nepalīdzēs pat pareiza siltumizolācijas izbūve.

Datums: 02/01/2013 10:30

nja jumta vedinasana sanak ka ari nav, tad cik saprotu , plevi skavo uzreiz pie spares un tad latinas pa sparijasit un tad latas preteji un blekis vai ta?

Autors: konstruktors ()
Datums: 02/01/2013 11:20

baltajam nēģerim!

Silts ieteikums: Netaisi sūdus! Samaksā kādam būvinženierim par konsultāciju, mezgla skici un izskaidrojumu, kas ir ventilējams mansarda jumts ar ventilējamu kori un ventilējamu dzegu. Tas tev var maksāt no 30...50Ls.

Citādi tu sapūdēsi jumtu vai arī turpmākās ekspluatācijas laikā nespēsi to būdu piekurināt! Uzdodot jautājumus internetā, tu nekad nezini, kas uz tiem atbild. Pēc tekstiem spriežot, te labi ja 2 cilvēki forumā zin, ko runā.

Es pat neņemos dot padomus, kamēr neesmu situāciju redzējis.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **      **  **     **  **    **  **    ** 
 **     **  **  **  **  ***   ***  ***   **  **   **  
 **     **  **  **  **  **** ****  ****  **  **  **   
 **         **  **  **  **     **  **  ****  **  **   
 **         **  **  **  **     **  **   ***  **   **  
 **          ***  ***   **     **  **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727