UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
kiegelflizem fuga
Autors: Kauss ()
Datums: 03/07/2013 11:52

Vajadzigs padoms par kiegelflizu fugu. Situacija tada, ka iekstelpas skurstena bloki ir noflizeti ar kiegelflizem un ir velme panakt senatnigu izskatu. Sobrid problema ir ar fugu. Man viens cilv. teica, ka var jaukt malu, smilti un cementu. Tomer izmeginajam ar pistoli to visu iespiest starp flizem, bet neveiksmigi. Varbut kadam ir pieredze ko labak izmantot. Varbut, ka ir kads labs risinajums tam mala sajaukumam. Mums galvena problema bija, ka masa spruda pistole, vai ari ja uztaisija pa skidru tad nocukoja flizes.

Re: kiegelflizem fuga
Autors: manparchu ()
Datums: 03/07/2013 12:14

Kas ir fuga, latvieti? :)
Ir aizdomas, ka esi kārtējais bāleliņš, kas aizdevies lielo piķi pelnīt aiz trejdeviņām zemēm (trūkst latviešu burtu datorā? :)), tēlo būvnieku, bet saprašanas pietrūkst. Un citiem tagad jāpiesedz Tava pakaļa?
PS. Ar kreiso kāju no gultas izkāpu šorīt! :)

Re: kiegelflizem fuga
Autors: Kauss ()
Datums: 03/07/2013 12:22

manparachu, prieks, ka esi tik gudrs! Spriezot pec ip adreses esmu tev daudz tuvak ka tu doma. Tomer jautajums bija cilvekiem, kuri zin kaut ko vairak, ka tikai barstities ar uzbraucieniem.

Jautajums vel joprojam aktuals. Ar ko suvot kiegelflizes lai panaktu senatnigas kiegelu sienas efektu?

Paldies

Re: kiegelflizem fuga
Autors: AndrisL ()
Datums: 03/07/2013 12:59

CIk saprotu - tagad un agrāk izmantoja māla smilšu javu mūrējot krāsnis. Arī pats mūrēju krāsni ar identisku javu - sastāvdaļu attiecība 1:3. Nākošajā dienā šuves vairs nav plūstošas (ir apžuvušas), tomēr samitrinot, viegli padodas veidošanai.
Ja gribi senatnīgumu, tad gandrīz sacietējušās šuves var nobraukt ar rupju saslapinātu birsti, kas līdzeno šuvojumu ieskrāpēs. Blakus efekts - noberstais māla, smilšu maisījums sasmērēs flīzes un tās būs nepieciešams mazgāt.
Ja izmantosi cementu javas sastāvā - tā java sacietēs (nevis izžūs) dažu stundu laikā. Un nebūs iespējams pielabot šuvojuma izskatu vēlāk, jo cements būs jau sasaistījies.

Re: kiegelflizem fuga
Autors: manparchu ()
Datums: 03/07/2013 13:20

Nu, redz, terminu "šuvot" iemācījies... :) Uz priekšdienām ņem vērā: būvnieki, kas nejēdz izmantot korektu terminoloģiju, neraisa uzticību, liek šaubīties par kompetenci.

Bet citādi Tev ir pretrunīga problēma. Mēģinājumi pildīt šuves ar pistoli ar mērķi iegūt senatnīguma efektu neiet kopā. Senatnīguma efekts kā reiz paredz zināmu apbružātību, padilumu, pat sasmērētību, kas nekādi vairs nav atmazgājama. Principā šo efektu vajadzētu nodrošināt jau pašām ķieģeļflīzēm ar savu izskatu, faktūru. Šuves redz tikai tuvplānā, ja vien tās nav apzināti kontrastējošā krāsā, lai radītu dizainisku efektu (senatnē tā nedarīja).

Ieteiktu aizpildīt šuves ar klasisku cementa bāzes šuvju masu. Vari arī pats uzjaukt. Smiltis piedos vēlamo raupjumu. Šuvot ar lāpstiņu, nevis bakstoties ar pistoli. (PS. Senajā Romā neviens nebakstījās ar pistolēm, mēģinot aizpildīt šuves starp porainajiem travertīna blokiem.) Galvenais laist pāri visam flīzējuma klajumam, lai arī mikroporās vienmērīgi tiek tā šuvju masa, nevis tikai ap šuvēm. Ja sasmērēsies tikai joslas ap šuvēm, veidosies kontrastējoši pleķi. Ķieģeļflīzes beigās rūpīgi nomazgā, bet neiespringstot par šuvju masas atliekām mikroporās. Pēc šuvju masas sacietēšanas, ja nepatīk "svaigais" izskats (atgādinās par vecu mūri, kas savests kārtībā, un tas nav nekas slikts!), ar dubļainu (!) ūdeni pamazgā. Proti, mazliet jānosmērē! Dubļu mikrodaļinas lieliski saķersies mikroporās – gan šuvju, gan ķieģeļflīžu, pastiprinot vecuma efektu. Pēc izšūšanas, ar parastu ūdeni nebūs vairs atmazgājamas.

Un svarīgākais! Pirms ķerties pie īstā klājuma, izmēģini citviet (vai stūrī, kas būs neredzams). Specifiskiem darbiem vienmēr ieteicams veidot testu paraugus.

Re: kiegelflizem fuga
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 03/07/2013 13:21

Jāmūrē kā mūrē krāsni no parastiem kieģeļiem.
Esmu dzirdējis, ka m\ala apmetumi ir nākuši mode un droši vien ka kāds ražotājs jau ir saitaišijis ko gatavu lietošanai ar visām piedēvām lai vieglāk strādājas

Re: kiegelflizem fuga
Autors: andisk26 ()
Datums: 03/07/2013 14:11

Pārdodās gatavi maisijumi ķieģeļflīzu šuvošanai antīkam izskatam , pats tādu pirku pirms aptuveni pāris gadiem, ja nemaldos SIA RIPO

Re: kiegelflizem fuga
Autors: soseds2 ()
Datums: 08/07/2013 21:55


Re: kiegelflizem fuga
Autors: kreativ ()
Datums: 16/07/2013 11:53

varu piedāvāt ķieģelu fūgu jeb šuvju materiālus, kas ir hidrofobi un ar labu difuziju. Pieejami ir visādās krāsās. mēs tos pārsvarā izmantojam restaurācijā. zvani. 26026515



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********  ********   **     **  **     ** 
       **     **     **     **  **     **  **     ** 
       **     **     **     **  **     **  **     ** 
       **     **     ********   *********  **     ** 
 **    **     **     **     **  **     **  **     ** 
 **    **     **     **     **  **     **  **     ** 
  ******      **     ********   **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727