UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
logu aiļu apdare koka mājā
Autors: badmoon ()
Datums: 07/07/2013 13:43

Laukos guļbaļku koka māja, no ārpuses apmetums, iekšpusē krievu laika reģipsis. Tika ielikti jauni logi, protams, pa visām malām zēģelē vējš un ir vēl aukstāk nekā bija Ar ko un kā no iekšpuses apdarināt ailes? Bilde, kā tas izskatās -

Re: logu aiļu apdare koka mājā
Autors: Rx ()
Datums: 07/07/2013 14:22

Jā....., ko nozīme sekot lietām, saprast, zināt. Ja no sākuma līdz galam visu procesu neuztic Meistaram, ta patiesā nozīmē, tad tā ir, kā ir! Savā mājā, kur logus lika speciālisti, pēc manas kontroles taisītiem ... jau iepriekš tika domāts, kas būs tālāk. Un liekot logus, jau tajā tika iestrādāta speciālā reģipsa stiprināšanas maliņa, kas noteikti atvieglo reģipsa maliņu montāzu, taisnumu. Ir speci, kas to neliek, bet salaiž precīzi ar loga rāmi, un šķirbiņu ar akrila balto masu un "slaidu pirkstu" aizpilda.Putas pūšot, ja šķirba ir lielāka par 3 cm jāliek putuplasta gabali, un jāaizpūs šķirbas. Ja tā nedara, pūšamās putas nekontroleti iepildās, iekša lieli burbuļi, gaisa šķirbas, caurvēja caurumi. Tas ļoti labi redzams un izveidojās pie loga stiprināšanas skavas. Jūsu gadījumā, jānogriež putas līdz ar loga rāmja izmeram, in atkārtoti , uzmanīgi, kvalitatīvi jāaizpūš caurumi. Tas arī var apgriezt, viss atkarīgs no situācijas. Tad es , piemerot pareizo reģipsa maliņas vietas situāciju, skrūvēju pie sāna sienas koka brusītes tā, lai pie tām varētu skrūvēt reģipsu. Brusīte veido arī stūra funkcijas, kur liekot perforēto alumīnija stūrīti, arī sienas līmeni var lieliski aizšpaktelēt. Tā kā nav logu speciālās maliņas, tad vajadzēs arī otras brusītes, pie kā stiprināt reģipsa maliņas paralēli loga rāmim. Tukšo vietu, ja vēlās, var aizpildīt arī ar kādu no siltuma izolatoriem. Ir "speciālsiti, kas to visu vienkāršo ar Perlfix pļackām, pie kā pielīmē reģipsi...Gaumes lieta....

Re: logu aiļu apdare koka mājā
Autors: Praktiķis ()
Datums: 07/07/2013 18:40

Pat bildē redzams,ka putas sapūstas ļoti nemākulīgi (par profesionālām iemaņām nevar būt ne runas) Šajā gadījumā vispirms vajadzētu no jauna sapūst putas,ja iespējams arī no ārpuses. Nebūtu prātīgi veidot ailes apdari ar domu ,ka tā jau aizturēs vēju.Mana pārliecība ir,ka vislabākā ailes apdare ir uz putām līmēts reģipsis-jo tas samazina rasas risku pašā ailē t.i.tā būs siltāka.Šim darbam protams nepieciešamas iemaņas lai precīzi dozētu putu daudzumu.Ar Perlfix reģipsi līmēt ir ērti,bet ja aili ir vajadzība siltināt,tad šis risinājums nedos nekādu efektu.

Re: logu aiļu apdare koka mājā
Autors: aaaa ()
Datums: 07/07/2013 21:43

Man gan te prasītos pēc tāda kā dubultrāmja izveides no koka vai reģipša (kas liktos virsū plastmasas loga rāmim un būtu vienā līmenī ar sienu) un tad šķirbu starp sienas rāmi un jaunizveidoto aizbāzt ar smuku akmensvati. Virsū aplodas un nekādas sūda putas, kur kontroles nekādas.

Re: logu aiļu apdare koka mājā
Autors: Praktiķis ()
Datums: 08/07/2013 08:15

aaaa. Ar vati šajā gadījumā noko noizolēt nevarēs-tāpēc,ka vējš pūš ne tikai caur nekvalitatīvi sapūstajām putām,bet ari pa visām citām spraugām-jo tā ir guļbūve.

Re: logu aiļu apdare koka mājā
Autors: badmoon ()
Datums: 08/07/2013 14:00

Mājai no ārpuses logu ailes ir apdarinātas - apmetums. Iekšpusē tika nolemts likvidēt veco reģipsi un visu sienu, ieskaitot logu ailes, apdarināt no jauna - reģipsis uz profiliem. Tika aizpūstas visas šķirbas sienās un pie grīdas. Bilde no procesa -



Paldies par atbildēm!

Re: logu aiļu apdare koka mājā
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 08/07/2013 16:05

Amerikāņi praktizē un RBB reklamē plaisu aizdari ar elastīgu akrila masu "Činkings" (chinking). Šis laikam būtu "Putings"?

Re: logu aiļu apdare koka mājā
Autors: Praktiķis ()
Datums: 08/07/2013 17:54

...Arī domāju,ka šo"Putingu" vajadzētu apstrādāt ar kautkādu"Činkingu" citādi var sanākt tā, kā teica aaaa:"-sūda putas"-to viena no nelaimēm ir šķietama pielipšana un absolūta neelastība,kas šajā gadījumā "Putingu" var padarīt nefunkcionējošu jau nākamajā ziemā. Man patīk poliuretāna hermētiķis-varbūt to varētu izmantot "Činkinga" vietā iepriekš putas apgriežot.

Re: logu aiļu apdare koka mājā
Autors: Didims ()
Datums: 08/07/2013 19:38

Varētu putas apgriezt un pa virsu hidroplasta hidroizolāciju vismaz divās kārtās ar to spec. audumu iekšā. Ne jau visu plakni, tik pa šuvēm, apkārt logam, pāri lielākām koka plaisām, tik 3-5cm pāri malām. Tādām strēmelēm, tad plaisas būs nosegtas, malas pilnīgi noteikti turēsies klāt pie baļķa, un paši baļķi paliks pietiekami atklāti, lai nodrošinātu kokam piemītošo "mitrumvadi".

Re: logu aiļu apdare koka mājā
Autors: aaaa ()
Datums: 08/07/2013 21:07

Ko var ar tiem baloniem un līmēm ņemties - akmensvates sloksni, linu sloksni vai sūnas un vidēju špakteļlāpstiņu rokā un uz priekšu - rezultāts uz simtiem gadu garantēts - putas saplīsīs, sabirs, skudras izgrauzīs un atkal vējš zēģelēs. Koks takš staigā un viss, kas ir cietāks par silikonu agri vai vēlu atlips nost. Ar zeķēm aizbāzta sprauga arī pēc 100 gadiem saturēs to zeķi.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  ***   ***  **     **  **     **  ***   *** 
 **         **** ****  **     **  **     **  **** **** 
 ********   ** *** **  *********  **     **  ** *** ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
  *******   **     **  **     **   *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727