UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Neapsildāmas garāžas grīdas pīrāgs
Autors: editable ()
Datums: 11/07/2013 10:31

Ir neapsildāma garāža un vajag iebetonēt grīdu. Tagad domāju vai ir jēga likt siltumizolāciju, vai pietiek tikai ar plēvi? Pašlaik tur ir ķieģeļu būvgruži, doma vēl savest smiltis un tad plēve un betons.

Re: Neapsildāmas garāžas grīdas pīrāgs
Autors: Rx ()
Datums: 11/07/2013 11:07

Es liku siltumizolaciju grīdai. Ar kādu domu? Vasarā grīda saņem siltumu, uzsildās. Neraso. Ziemā kādu laiku strādā kā akumulators. Ja ielikšu kādu sildītāju ( jau ieliku gāzes krāsniņu..) tad var ātrāk garāžu sasildīt.

Re: Neapsildāmas garāžas grīdas pīrāgs
Autors: Praktiķis ()
Datums: 11/07/2013 15:43

Kādu laiku atpakaļ forumā šis jautājums jau tika cilāts un man šķita loģiska viena ideja,neatceros kurš to minēja,bet ideja sekojoša;ja telpa ir neapkurināma un nav arī plānu to nākotnē apkurināt,tad vienīgais nosacītais siltuma avots ziemā ir zeme.Pievienojos šai domai,ka šādā gadījumā labāk šo siltumu neizolēt.

Re: Neapsildāmas garāžas grīdas pīrāgs
Autors: Rx ()
Datums: 11/07/2013 15:55

Ziemā vienalga ...zeme nekādu siltumu nedos! Bet pavasarī būs slapja ilgi, ilgi, kamēr sasils...... Zemes siltums ir būtisks pagrabos, kur tieši zemes masa ir tā kas stabilizē temperatūru. Garāžai tas nav nekas. Bet katrs dara ka grib..... Kā piemērs, veco laiku lauku māju klona grīdas visu vasaru paliek mitras un aukstas.....

Re: Neapsildāmas garāžas grīdas pīrāgs
Autors: Aigaritto ()
Datums: 11/07/2013 15:57

Man būs neapkurināmā garāža...es uz bleietetas shkembas uzberu smiltis iemetu plevi tad 50mm Finnfoam ar spundi un pa virsu Estrikts.....vai kada jega no ta nezinu ..bet ieliku gan jau pa sliktu nenaks

Re: Neapsildāmas garāžas grīdas pīrāgs
Autors: Rx ()
Datums: 11/07/2013 16:02

Pareizi darījat ka ielikāt siltumizolatoru. Man tā arī ir un grīda kā "restorānā". Mitruma pazīmju uz grīdas nekad nav no kondensāta!

Re: Neapsildāmas garāžas grīdas pīrāgs
Datums: 11/07/2013 17:35

Es teiktu tā - var likt un var arī nelikt. Ja ir iespēja naudas līdzekļos tomēr ielikt, tad tas protams būs labāks variants nekā bez. Kā jau te minēja siltumizolācijai ir divi galvenie plusi - pilnigi droši nebūs kondensāts pavasarī un vasarā un arī nebūs zemes mitrums (resp. sauss visu gadu) un ja kādu dienu ieliks krāsniņu, tad ātrāk uzsils.
Principā ir situācijas, kad kondensāts neveidojas arī bez siltumizolācijas - domāju tas ir ļoti atkarīgs no grunts (smilšainās vietās būtu viss ok) un ventilācijas labas. Piemēram man ir viena telpa paliela, kur nav izolācija. Tomēr tai pat telpā ir laukumi, kuros ļoti stipri veidojas kondensāts laikā no aprīļa līdz jūnijam. Domāju, ka tajās vietās ir kāds prāvāks māla klucis, kurš ilgāku laiku uztur vēsumu.
Praktiķim - zemes siltuma jēga ir tikai pagrabveidīgām telpām ar izrietošo mitruma lietu. Telpas, kuras ir ar cik ne cik siltinātām sienām. Reāli dzīvē tās var kādu laiku uzturēt virs nulles, teiksim līdz decembra sākumam vai vidum, pēc tam tāpat salst cauri, ja izsalst un tas notiek dec.-marts tad pavasarī ir pretējais efekts.

Re: Neapsildāmas garāžas grīdas pīrāgs
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 11/07/2013 21:32

Es teiktu, tā... to garāžas grīdas siltumizolāciju papildus pievienotu apkurināmai ēkai ... noteikti labums lielāks. Vienīgais siltās garāžas nosacījums - tas ir mans maizes darbs ar kuru es pelnu naudu kaimiņiem remontējot mašīnas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********  **      **  **    **  **    ** 
 **    **  **    **  **  **  **  **   **   ***   ** 
 **            **    **  **  **  **  **    ****  ** 
 **           **     **  **  **  *****     ** ** ** 
 **          **      **  **  **  **  **    **  **** 
 **    **    **      **  **  **  **   **   **   *** 
  ******     **       ***  ***   **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727