UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Akmensvate un UV starojums
Autors:
Māris77
()
Datums: 28/08/2013 16:34
Nesen izlasīju kādā žurnālā, ka UV starojums kaitē akmensvatei un tā ir jānosedz vienas-divu dienu laikā. Vai tā tiešām ir? Man kādu pusgadu vate stāv salikta sienās nepārklāta ar plēvi... Ko tad tagad visu vilkt ārā un likt jaunu?
Re: Akmensvate un UV starojums
Autors:
Rx
()
Datums: 28/08/2013 19:31
Viena tante teica to kas rakstīts kādā žurnālā ka kaut kas ir tā, kā kāds saka ...Jā: Ko nu darīt?
Autors:
Teorētiķis
()
Datums: 28/08/2013 19:54
Vispār interesanti no kurienes šīs baumas nāk, jo man arī viena tante ir teikusi, ka putuplastam UV nekaitē, bet akmensvatei gan, lai gan praksē redzēts pretējais un rakstīts vairumā gadījumu arī.
Autors:
Māris77
()
Datums: 29/08/2013 00:26
Žurnāls "Dari Pats", 2013.gada marta numurs, 26.lpp, citāts -"Siltinājumu nedrīkst pakļaut saules gaismas iedarbībai ilgāk par 2-3 dienām". Šeit gan ir runa par ārējo siltumizolāciju, bet nedomāju ka iekšējai un ārējai īpaši atšķiras ķīmiskais sastāvs...
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 29/08/2013 00:42
Vispārīgā gadījumā vates šķiedras līmē ar polimēriem.
Autors:
Rx
()
Datums: 29/08/2013 08:26
Neatradu nevienu pamatotu apstiprinājumu šādai rīcībai, tieši pretēji
[www.rockwool.lv]
[www.energoaudits.lv]
Kopumā tiek teikts, ka akmens vates izstrādājumiem ir augstākā ( 5) izturības klase pret ultravioleto starojumu. Prakse to arī apstiprina, jo man vairāki Paroc akmensvates atlikuma gabali guļ, un gaida utilizāciju jau vairākus gadus... Vajadzētu atrast šo žurnālu un visu izlasīt, lai saprastu visu kontekstu, nevis vienu vispārīgu teikumu. Vai tikai tas neattiecas uz putuplasta izstrādājumiem, iepūstām, uzpūstām putām , jo tas arī ir siltinājums!
[www.rockwool.lv]
[www.energoaudits.lv]
Kopumā tiek teikts, ka akmens vates izstrādājumiem ir augstākā ( 5) izturības klase pret ultravioleto starojumu. Prakse to arī apstiprina, jo man vairāki Paroc akmensvates atlikuma gabali guļ, un gaida utilizāciju jau vairākus gadus... Vajadzētu atrast šo žurnālu un visu izlasīt, lai saprastu visu kontekstu, nevis vienu vispārīgu teikumu. Vai tikai tas neattiecas uz putuplasta izstrādājumiem, iepūstām, uzpūstām putām , jo tas arī ir siltinājums!
Autors:
:)
()
Datums: 29/08/2013 10:37
2-3 dienas..... ? mjā, d...ā ir.... man vate nostāvēja kādu nedēļu uz fasādes Saulē nenosegta līdz apmešanai. Un uz pamatiem puķis ar laikam pusgadu bija pliks. Un ārdurvīm ar laikam šķirbās putas nebija apmestas pusvasaru.... Viss! "Šef! Vsjo prapalo!"
Autors:
:)
()
Datums: 29/08/2013 10:42
ilustrācija "vsjo prapalo!": [www.youtube.com]
Autors:
eildens
()
Datums: 29/08/2013 13:40
par putuplastu tādu lietu esmu dzirdējis, bet par akmens vati pirmā dzirdēšana.
Autors:
Praktiķis
()
Datums: 29/08/2013 15:16
Man uz fasādes neapmesta vate nostāvēja 4 mēnešus-tā nu sanāca, saskrēja tik daudz darbu...Virskārta bija palikusi mīksta un pūkaina.Nogruntēju ar Wagner krāsošanas aparātu un pēc nožūšanas virsma bija noturīgāka kā jaunai vatei.Nekādas strukturālas izmaiņas dziļāk nebija manāmas.Noarmēju un viss bija OK.