UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: estrich gridas zavesana
Autors: Agrisss ()
Datums: 12/12/2013 12:16

P.S. Lai arī cik tas dīvaini nebūtu - āra temperatūra atstāj ļoti minimālu iespaidu uz iepriekšējā komentārā minētajām temperatūrām un mērījumiem. Šis moments man ir diezgan neizprotams. Bet vai ārā ir -30, kā pagājušajā ziemā, vai +5 kā tagad, kurināmā daudzums atšķiras max par 5kg, temp. par 1-2 grādiem.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: Didims ()
Datums: 12/12/2013 12:36

Ir jau arī ļoti daiļi granulu kamīni, kas būtu pat ļoti OK komplektā ar siltajām grīdām un bez vietas priekš akumulatora.
[www.ekoliesma.lv]

Un akumulatori jau arī dažādi var būt gan apaļi, gan plakani, gan uz bēniņiem. Tas viss protams ir saistīts ar cenu.

Re: estrich gridas zavesana
Datums: 12/12/2013 12:46

Ļoti pavirši rēķinot konkrētajā gadījumā kamīna kurtuvei lietderība ir ap max 70%, kas patiesībā manuprāt ir ļoti labs rādītājs, ja salīdzina ar vidējo statistisko LV kurinātāju, kur lietderība ir 40-60%. Ja ņem vērā, ka kurtuves temperatūra nepārsniedz 70 grādus pie pilnas jaudas, tad tomēr tā grīda spēj paņemt visu jaudu, plus kamīniem diezgan liels % siltuma izdalās no paša kamīna. Savulaik papētīju vienas kamīnkurtuves datus un tā proporcija bija 60% (kamīns) un 40% (apkures elementi).
Šajā gadījumā mani mazliet mulsina telpu siltums un grīdas temperatūra, jo pie grīdas 18-20 šādā telpā nevarētu būt 20-22, bet gan drīzāk 16-18 un mazāk. Tas kā tā temperatūra lēkā telpā attiecas uz komfortu, bet izskatās, ka vismaz kurtuve strādā kā vajag.
Āra temperatūra (plus vējš) un siltuma patēriņš ļoti iespaidojas, pie -20 salīdzinot ar nulli patēriņam ir jāpieaug ap 2 reizēm un tur īsti neko nevar padarīt, tāda ir fizika. :)

Re: estrich gridas zavesana
Autors: Agrisss ()
Datums: 12/12/2013 12:57

nu tak i es par to, ka pazeminoties āra temperatūrai būtu jāpieaug patēriņam. Bet tas pieaugums ir neproporcionāls. Minimāls.
Iespējams, ka lieta iekš tā, ka telpas sanāk siltinātas no iekšpuses. Tai temperatūrai reāli nav, kur aiziet. Arī logi ir 3 kāršā pakete.
Kamīnkurtuvi esmu pretēji garantijas noteikumiem kārtīgi apkrāmējis ar vati, tā ka no kurtuves siltums izdalās tikai pa stiklu.

Re: estrich gridas zavesana
Datums: 12/12/2013 13:08

Kaut kur te ir pretruna - nevar vienlaicīgi viss tā nostrādāt, ka grīda vēsa, telpa silta un siltinājums no iekšpuses un 15-20kg un 24 h intervālā 0 un -30 āra grādi. :) Iespējams, ka ja visu korekti sarēķina - telpu temperatūra uz leju, kurināšanas intervāli samazināti, tad viss nostātos savās vietās. Fiziku tomēr nevar apmānīt. Vēl protams var būt kaut kādi citi siltuma avoti telpā, bet tam būtu jābūt diezgan kaut kam palielam.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: Agrisss ()
Datums: 12/12/2013 13:20

Nu sievai patīk cept un vārīt. :)
Šos mērījumu es veicu ar mērķi salīdzināt bērzu briketes ar 6% mitruma pa 1,39Ls un jau pieminētās nekvalitatīvās DEPO nopērkamās briketes, kuras izskatās kā eži pa 0,89Ls.
Secinājumi bija ,ka nav jēgas pirkt mazāk pa dārgo, jo rezultāts summā sanāca tas pats. Tik tas, ka kilogrami jānokurina fiziski vairāk. Cena tā pati.
Mērījumi ir pareizi.
Nu eksperimenta tīrības labad, es varētu mēģināt pamērīt vēl. Kādu konkrētu laiku un regulāri.
Nu vēl... es jau nez, cik precīzi mēra tas lāzera distances termometrs. Tehniskajā dokumentācijā bija rakstīts, ka +/- 1grāds. Tā ka vajadzētu tomēr būt pareizi.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: Agrisss ()
Datums: 12/12/2013 13:23

P.S. Par to, ka fiziku nevar apmānīt, Tu kamenei pastāsti. Kamene pēc fizikas aprēķiniem un likumiem nav spējīga lidot, bet viņa fiziku nezina un lido. :P

Re: estrich gridas zavesana
Autors: SerViss ()
Datums: 12/12/2013 13:51

Grīdas siltumatdeves procesā savu lomu varētu spēlēt tādas nianses, kā betona slāņa biezums, caurulīšu novietojuma dziļums, brīvā un nosegtā (tepiķi, mēbeles) grīdas laukuma proporcija. Nosegtais laukums jau faktiski strādā kā otrās pakāpes akumulators, kurš palēnināti atdod siltumu atklātajai grīdas daļai, kas ir faktiskais siltummainis.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: he ()
Datums: 12/12/2013 13:51

Mazā āra temperatūras ietekme uz aprakstīto situāciju iespējams skaidrojama ar to, ka Tev mājas konstrukciju siltumzudumiem ir maza daļa no kopējiem zudumiem, jo lielāko daļu siltumzudumu rada intensīvā ventilēšana brīžos, kad istabā ir +27 C. Un iespējams, ka tu instinktīvi tomēr aukstajās dienās vēdini māju mazāk nekā siltajās - tāpēc arī viss šķietami izlīdzinās.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: Agrisss ()
Datums: 12/12/2013 14:10

Nūū jā, kad ārā ir -30, tad vēdināšana pilnīgi noteikti ir stipri īsāka.
Ir man vilnas tepiķi 6m2 vienā istabā un 8m2 otrā. No sākuma domāju, ka nelikšu, tipa kāda jēga "radiatorus" noklāt ar tepiķiem, bet tad pamēģināju - nekādas vainas. Tik un tā silti majās. Un ar tepiķiem tomēr mājīgāk. A mēbeles... nu kā jau mēbeles. Pāris skapji un stūra dīvāns. Tas ir tas, kas tā kā pamatīgi nosedz grīdu. Pārējās mēbeles ir uz vismaz 10cm kājām, jo dikti gribas tikt pie i-robota. :)

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********   **     **  **    **  ********  
 **    **  **     **   **   **   ***   **  **     ** 
 **        **     **    ** **    ****  **  **     ** 
 **        ********      ***     ** ** **  **     ** 
 **        **           ** **    **  ****  **     ** 
 **    **  **          **   **   **   ***  **     ** 
  ******   **         **     **  **    **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727