UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
siltumizolācijas sablīvēšana
Autors: gatis_231 ()
Datums: 03/01/2014 23:51

Cik ļoti un vai vispār mainās siltumizolācijas (vates) siltumvadītspēja, ja tā tiek sapresēta?
Bieži vien ir tāds vietas/škirbas, kur normāli nav iespējams sapakot tik sabakstīt/sapresēt iekšā vati - vienmēr jau var sapūst putas, bet nu ne par to. Ja paskatās uz ražotāju vatēm, tad vates ar mazāku siltumvadītspēju ir tieši blīvākas.

Re: siltumizolācijas sablīvēšana
Autors: Rx ()
Datums: 04/01/2014 00:13

Saspiestas vates siltumvadāmība ir par apmēram 10% sliktāka kā nesaspiestai. Uzskatāmi tas parādīts šeit: [www.paroc.lv] 5 lpp. Jo vairāk saspiež , jo tā ir blīvāka un sekojoši mainās siltuma vadāmība.

Re: siltumizolācijas sablīvēšana
Autors: Praktiķis ()
Datums: 04/01/2014 15:27

Pēc līknēm var saprast,ka optimālais vates blīvums ir aptuveni 50kg uz1m3,bet tas nozīmē to,ka 100mm spraugā iespiesta 150mm vate būs efektīvāka par 100mm vati,bet zaudēs 15cm biiezam siltinājumam. Ja kautkādā spraugā nav izolēta gaisa plūsma,tad saspiesta vate būs efektīvāka par nesaspiestu.Spraugu starp materiāliem kuru termiskā izplešanās un saraušanās ir līdzīgas, labāk būtu aizpūst ar putām,jo tās labāk izolēs gaisa plūsmu-kas ir galvenā problēma jebkurā spraugā.

Re: siltumizolācijas sablīvēšana
Autors: Rx ()
Datums: 04/01/2014 16:13

Vārds "optimālāis blīvums neizsaka visu. Ne jau tikai siltumvadāmība nosaka ko liekam. Arī massa. tātad cena. Ja runā par labāko no siltumvadāmības , tad jā. Ja runā par izmaskām- iegūtais labums-: siltumvadāmība-cena, tad nē, jo blivumam dubultojoties ( parastā mīkstā plākšņu Paroc vate, ja nemaldos ir 28kg/m2 blīva) siltumvadāmība tikai mazliet uzlabojās: (apmēram 8% ). Bet pati jēga ir vērtīga: labāk iespiest vairāk vates, nekā mazāk!

Re: siltumizolācijas sablīvēšana
Autors: maltitis ()
Datums: 06/01/2014 08:40

Laiku atpakal stradaju firma, kura nodarbojas ar stiklotam konstrukcijam (montazu). Spraugas kur spraugas kuras japiepilda ar siltumizolaciju, bija zem 10mm piepildit vajadzeja ar putam. jo vati pasam tadas mazas spraugas gruti aizpildit. putas tada vieta lielaks efekts, neka ar speku sabakata vate.

Re: siltumizolācijas sablīvēšana
Autors: gatis_231 ()
Datums: 06/01/2014 14:36

Ja var ticēt Makrofleks specifikācijai, tad siltumvadītspēja ir pat labāka (0.03W/mK) kā minerālvatēm.
Tad kur ir problēma un kāpēc tādi aizspriedumi (dažiem) pret putu lietošanu spraugās un logu montāžā utt?
(Pašam šie aizspriedumi bija galvenokārt dēļ domas, ka putu siltumvadītspēja ir krietni sliktāka un tas, ka ar laiku putas varētu sadrupt, bet ja tās tiek noslēptas no saules un tml, tad ir redzēts ka tās turās ļoti labi)

Re: siltumizolācijas sablīvēšana
Autors: Rx ()
Datums: 06/01/2014 15:11

Es arī senāk uzdevu šādu jautājumu....Vieni saka ka ar laiku termiskās iedarbības dēļ putas veido šķirbu. ( pats esmu novērojis, ka, ja putas pielipušas, tās staigā līdzi izmēram , logu izmēra maiņām). Otrkārt, nav kontrolējama putu "iekšpuse", tas ir, var veidoties lieli burbuļtukšumi. Treškārt, šaurās vietās putas nelien, jeb šaurās vietās tās lien, ja tās atrodās tuvu pie putu izplūdes. Ja šķirba ir tālāk, tad putas paliek pie šķirbas, tajā neielienot. Tas attiecās uz logu stiprinājuma bleķiem, kura ir vājākā putu lietošanas vieta logiem. Un to pildīšanai ir jāpieiet ļoti prātīgi un skurpulozi. Bieži logu licēji ātri pārlaiž pāri...un caurvējš nodrošināts. Tāpat putu salaiduma vieta, ja putas netiek klātas vienmērīgi- nepārtraukti ir šķirbu vieta. Tāpat ar putām strādājot, nevar kontrolēt to pielipšanu...Jāmāk to darīt pareizi, profesionāli!..ne par daudz un ne par maz. Apgraizītas putas jau ir daudz sliktākas kā neapgraizītas!

Re: siltumizolācijas sablīvēšana
Autors: khe ()
Datums: 06/01/2014 18:31

Es jau kautkad rakstīju, ka 20gadus nostāvējušu koka logu plēsu ārā no putām un nebija nekādu sadrupšanas pazīmju, taisni otrādi - bija ko papūlēties, jo koka logam paplata virsma. Pats toreiz liku, putas bija atvedis viens kapteinis - te par tādām pat nezināja. Ja nu akurāti vajag, tad no iekšpuses var apgrieztās putas nosmērēt ar hidroizolāciju...

Re: siltumizolācijas sablīvēšana
Autors: Espats ()
Datums: 07/01/2014 10:35

Navar mūžīgi mānīt cilvēkus un nopelt putas ar Eko neargumentiem par sliktajām putām un labajām pakulām vai kādu vati - ne tur siltums ar kušķi pakulām, ne blīvums-salst un pūš tāpat- ja nav pārējā apdare kārtībā!!! Un nevajag jaukt skandināvu un arī veco koka logu montāžu ar mūsdienu šaurajiem profiliem...
Pareizāk un kvalitatīvāk par šo nebūs...

www.logumontaza.lv/index.php/lv/o-sws-lv‎

P.S. Nereklamēju šo firmu - tas tikai piemēram, turklāt ir Latvijā pieejams...

Re: siltumizolācijas sablīvēšana
Autors: J ()
Datums: 07/01/2014 22:52

PU putas logiem ir ok, siltumu izolē krietni labāk (lambda 0.02-0,03) par vatēm un pakulām un ja ir noslēptas no UV stariem, tad kalpos praktiski mājas mūžu.Problēma ir iestrādē, ja rāmis 6cm, tad logu montāžas meistariem nereti gadās atsevišķos nogriežņos iepūst tikai 2-3cm, zem palodzes profila vispār dažreiz tikai 1cm paliek un ja tur vēl paliels burbulis gadās. Bet tikpat labi arī pakulas un vati var līdzīgi iestrādāt...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **     **        **  **     ** 
 ***   **  **        **     **        **  **     ** 
 ****  **  **        **     **        **  **     ** 
 ** ** **  ******    **     **        **  ********* 
 **  ****  **        **     **  **    **  **     ** 
 **   ***  **        **     **  **    **  **     ** 
 **    **  **         *******    ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727