UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
dzīvokļa siltināšana
Autors: oracle ()
Datums: 24/01/2014 13:35

Labdien,

Vai pastāv metodes un iespējas nosiltināt dzīvokli no iekšpuses? Tāda opcija, ka varētu siltināt ēku no ārpuses nepastāv. Ja ārējie laika apstākļi ir aptuveni -5 līdz -10 grādi robežas, tad nav problēmas uzturēt telpas siltas. Līdzko gaisa temperatūra nokrīt uz -15 un zemāk, tad telpās ar apkuri augstāk par +18.5 grādiem nevar sasniegt.
Māja ir pirmskara, mūra. Vai Jums ir kādas rekomendācijas, ko šeit darīt? Var arī piedāvāt savus pakalpojumus !

Aigars

Re: dzīvokļa siltināšana
Autors: JanisJanis ()
Datums: 24/01/2014 14:02

Mēģināt var. Bet jāliek pamatīga kārta un jāblīvē visas šuves. Kautpa mazāko caurumiņu izolācijā gāzīsies iekšā liels daudzums ūdens. Tas nozīmē, ka izolācijas kārta ir jāpārklāj ar mitrumu necaurlaidīgu kārtu. Un nedrīkst būt neviens pat caurumiņš. Ar putuplastiem tas pats. Ies pa šuvēm mitrumsiekšā un tecēs aiz izolācijas pa sienu lejā un tur baigi pelēs. Tā kā labāk neriskēt ar savu veselību. Auskatjā laikā pārecelieties citur dzīvot.

Re: dzīvokļa siltināšana
Autors: bern ()
Datums: 24/01/2014 19:47

18.5° neliekas kaut kas drausmīgs! Man domāt ka daudz vienkāršāk būtu izmanīt attieksmi, uzģērbt kaut ko siltāku vai pāris nedēļas gada ieslēgt elektrisko siltītāju!

Re: dzīvokļa siltināšana
Autors: Rx ()
Datums: 24/01/2014 19:57

Idejas? Pirmkārt, likvidēt visas caurvēja iespējas: Logi, ieejas durvju šķirbas, ventilācija ( lietderīguma kontrole klāt...), Pievērt durvis uz koridori (iem). Ja ir tapetes, derīgi līmēt siltās tapetes [www.building.lv] . Ja radiators- aiz tā pepireflekt. Logiem aizkarus, lai mazāka gaisa plūsma ( var sākt rasot, toties būs siltāks), Pārbaudīt logu šķirbas. Ja plastmasas logi- varbūt jāpieregulē.

Re: dzīvokļa siltināšana
Autors: Mārtiņš 737 ()
Datums: 24/01/2014 22:27

Iesaku siltināt ārsienas,jo no tām nāk aukstums,jātaisa reģipša karkas,un jāpako kārtīgi ar kvalitatīvu vati. taisot karkasu un ''šujot'' reģipsi ir ĻOTI nozīmīgs process PAREIZI nosiltināt logu ailes.
Esmu redzējis dzīvē tādas ''p. grāfijas'' laužot ailes,ka nav brīnums ka nāk aukstums.

Ir vēl daudz dažādas nianses kuras ievērojot siltinājums ir kvalitatīvs,bet tās neizpaudīšu,jo tad neviens nepirks manu pakalpojumu,un man ģimenei maize jāpelna ar to ko zinu,tāpēc ja interesē zvani man.

Mārtiņš 26206166

Re: dzīvokļa siltināšana
Autors: oracle ()
Datums: 25/01/2014 08:06

18 grādi priekš pieauguša cilvēka nav nekas un ir jau pierasts, bet bērnam un 4 mēnešu vecam zīdainim tas nav pieņemams !!! Tā kā nevajag te dot padomus par attieksmes maiņu un pārvākšanos dzīvot citur.

Paldies pārējiem par idejām! Logi jau ir nomainīti un teorētiski nav spraugas, kur nākt caurvējam. Manuprāt vienkārši izsalst ārsiena, kas ir uz ziemeļu pusi. Par cik tā ir vecā māja ar augstajiem griestiem, tad radiatori nespēj piesildīt to milzīgo telpu lieliem mīnusiem. Plānots ir veikt kosmētisko remontu un ideja par siltajām tapetēm varētu noderēt !!!

Kas par to siltināšanu no iekšienes vai tādu var veikt?

Re: dzīvokļa siltināšana
Autors: Praktiķis ()
Datums: 25/01/2014 10:00

Tavs variants pēc būtības nearko neatšķiras no tiko apspriestā. Droši vien lasīji. Pluss varbūt tāds,ka atšķirībā no iepriekšējā uz fasādes nav putuplasts,kas varētu bloķēt mitruma izkļūšanu ārā.Mīnuss tāds,ka siltinot no iekšpuses, mūris ziemā praktiski pie jebkuras āra temperatūras uz savas virsmas veidos rasas punktu.Vates siltinājums šajā gadījumā ir paaugstināta riska pasākums,jo satur lielu daudzumu gaisa,kas pietam ir kustīgs,un pat pie nelieliem tvaika izolācijas caurumiem(kuru neesamību nevar garantēt neviens,jo siltinājums vēl robežojas ar grīdu,griestiem un sienām) kondensāts ne tikai veidosies uz ārsienas,bet aukstākā laikā tas tur pat piesals un uzkrāsies,jo neapšaubāmi siena sals cauri,jo būs noizolēta siltuma piekļuve tai. Šajā gadījumā drošāks būtu siltinājums,kas nesatur brīvu (kustīgu) gaisu un nelaiž cauri ūdens tvaikus,kas varētu kondensēties uz aukstā mūra (putupolistirols). Meistaram Mārtiņam ieteiktu nedaudz uzkavēties šeit forumā-izglītoties (apzināties kļūdas,kas aiz nezināšanas sastrādātas,bet nevienmēr "izlīdušas virspusē".

Re: dzīvokļa siltināšana
Autors: Cezars ()
Datums: 25/01/2014 10:14

Nezinu cik pareizi. Bet es dzīvokļa sienas zem tapetēm nolīmēju ar laikam 2-3mm biezu korķi - pārdodas ruļļos. Pa virsu uzlīmēju tapetes - nekadas šuves vaļā nenāk - vispār to korķa līmi ar zobiem nenorausi. Telpā šķietami kļuva siltāks, lai arī iepriekš nebija īpaši auksts. Sienas virsma siltākā - mazāka atbalss tukšā telpā. Nekas neraso un nepelē. Par to vati un reģipsi piekrītu praktiķim - ar to siltā - aukstā sadurvietu varētu būt ne īpaši labi. Lai veicas.

Re: dzīvokļa siltināšana
Autors: bern ()
Datums: 25/01/2014 14:37

oracle Wrote:
-------------------------------------------------------
> 18 grādi priekš pieauguša cilvēka nav nekas un
> ir jau pierasts, bet bērnam un 4 mēnešu vecam
> zīdainim tas nav pieņemams !!!

Izvēle Tava, bet vai remonta putekļi zīdainim būtu pieņemamāki?

Re: dzīvokļa siltināšana
Autors: .... ()
Datums: 25/01/2014 19:01

Kāda jums tur apkure? Stāvs kurš?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **  ********  **     ** 
    **     **     **   **   **   **    **  ***   *** 
    **     **     **    ** **        **    **** **** 
    **     *********     ***        **     ** *** ** 
    **     **     **    ** **      **      **     ** 
    **     **     **   **   **     **      **     ** 
    **     **     **  **     **    **      **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727