UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Siltā plēvjveida grīda uz OSB mitrā telpā
Autors:
Gorins
()
Datums: 27/02/2014 09:06
Labdien viedie vīri!
Pašlaik esmu pieķēries pie vannasistabas remonta, koka karkasa mājā, esmu ticis līdz grīdas ierīkošanai un tagad netieku gudrs kā pareizi veidot grīdas pīrāgu. Pašreiz tas ir šāds, apakšā lāgas 200x50, starp lāgām 200mm akmens vate, uz lāgām uzklāta tvaika plēve, virsū uzskrūvēts 22mm OSB.
Biju domājis ieliet pašizlīdzinošo grīdu izmantojot MIRA X-plan, vai analogu kurš der koka virsmai, tad ieklāt silto grīdu plēvi un līmēt virsū flīzes, bet nevaru saprast starp kurām kārtām šajā gadījumā būtu klājama (mastikveida) hidroizolācija?
Kādi ir jūsu pieredze šajā jautājumā?
Pašlaik esmu pieķēries pie vannasistabas remonta, koka karkasa mājā, esmu ticis līdz grīdas ierīkošanai un tagad netieku gudrs kā pareizi veidot grīdas pīrāgu. Pašreiz tas ir šāds, apakšā lāgas 200x50, starp lāgām 200mm akmens vate, uz lāgām uzklāta tvaika plēve, virsū uzskrūvēts 22mm OSB.
Biju domājis ieliet pašizlīdzinošo grīdu izmantojot MIRA X-plan, vai analogu kurš der koka virsmai, tad ieklāt silto grīdu plēvi un līmēt virsū flīzes, bet nevaru saprast starp kurām kārtām šajā gadījumā būtu klājama (mastikveida) hidroizolācija?
Kādi ir jūsu pieredze šajā jautājumā?
Re: Siltā plēvjveida grīda uz OSB mitrā telpā
Autors:
gints_
()
Datums: 27/02/2014 09:30
Zinātāji stāsta, ka uz osb pa taisno flīzētās flīzes agri vai vēlu var ar rokām nost nolasīt.
Uz osb jāliek grīdas reģipsis (jāpieskrūvē), uz tā kaučuka hidorizolācija, tad siltā grīdas (pieļauju, ka runā par elektrisko) paklājs flīžlīmē un flīzes.
Uz osb jāliek grīdas reģipsis (jāpieskrūvē), uz tā kaučuka hidorizolācija, tad siltā grīdas (pieļauju, ka runā par elektrisko) paklājs flīžlīmē un flīzes.
Autors:
Gorins
()
Datums: 27/02/2014 10:53
Siltās grīdas domāju tādas kā piedāvā e-floor lv vai varbūt tieši viņu piedāvātās
Autors:
gints_
()
Datums: 27/02/2014 11:22
Liriska atkāpe par tām plēvjgrīdām - nav gan bijusi saskarsme, bet nu sit man nost, es nesaprotu, kā flīžlīme var turēties pie plēves. Šitās plēvjveidīgās nav vairāk domātas tipa zem lamināta likt? Sanāk, ka virs plēves stāv pamatnei nepiesaistīts plāns flīžlīmes slānis un flīzes. Lai kāds zinošāks pakomentē.
Es savam dzīvoklim izvēlējos Devi paklājus (vannenē 6m2, koridorā 1m2). Viņš sietveidīgs, flīžlīme izspiežās cauri un saķerās ar pamatni (kas nenotiek tai plēvei). Devi izvēlējos tapēc, ka tam tomēr ir lielākā pieredze elektriskajās siltajās, un negribējās eksperimentēt ar lētākiem analogiem, jo problēmu gadījumā (pēkšņi pārdeg tas vads un vairs nesilda), viss flīzējums un dārgās flīzes cūkām. Es izvēlējos piemaksāt par nosacītu sirdsmieru. Kaut gan citi liek lētās un neko, sildot :)
Es savam dzīvoklim izvēlējos Devi paklājus (vannenē 6m2, koridorā 1m2). Viņš sietveidīgs, flīžlīme izspiežās cauri un saķerās ar pamatni (kas nenotiek tai plēvei). Devi izvēlējos tapēc, ka tam tomēr ir lielākā pieredze elektriskajās siltajās, un negribējās eksperimentēt ar lētākiem analogiem, jo problēmu gadījumā (pēkšņi pārdeg tas vads un vairs nesilda), viss flīzējums un dārgās flīzes cūkām. Es izvēlējos piemaksāt par nosacītu sirdsmieru. Kaut gan citi liek lētās un neko, sildot :)
Autors:
Gorins
()
Datums: 27/02/2014 13:06
Varbūt šādi tās flīzes turās ..kā rakstīts floor eu lapā
"-Pēc tam grīdas virsma ir jāpārklāj ar plastikāta vai stiklašķiedras (nemetālisks!!) montāžas sietu (šūnas izmērs 5-20mm). Siets ar dībeļu un skrūvju palīdzību jāpiestiprina pie pamatgrīdas cauri filmai un siltumizolācijas materiālam. Stiprinājumi ir jāizvieto ik pēc 15-30cm, bet tie nedrīkst skart oglekļa un vara joslas."
"-Pēc tam grīdas virsma ir jāpārklāj ar plastikāta vai stiklašķiedras (nemetālisks!!) montāžas sietu (šūnas izmērs 5-20mm). Siets ar dībeļu un skrūvju palīdzību jāpiestiprina pie pamatgrīdas cauri filmai un siltumizolācijas materiālam. Stiprinājumi ir jāizvieto ik pēc 15-30cm, bet tie nedrīkst skart oglekļa un vara joslas."
Autors:
Gorins
()
Datums: 27/02/2014 13:11
Tagad laikam tas pīrāgs sanāk .. grunts - pašizlīdzinošais - Pepi reflect ploy - apsildes plēve - siets piestiprināts ar dībeļiem - pašizlīdzinošais - grunts +hidorizolācija - flīžu līme - flīzes
Autors:
rbm
()
Datums: 27/02/2014 13:15
Priekš kam tāds čakars ja ir Devimat vai to analogi - elektrības vads 3mm diametrā, kas ieausts pašlīmējošā sietā.
Izrullē uz sagatavotas hidroizolētas virsmas un flīzē pa virsu.
------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]
Izrullē uz sagatavotas hidroizolētas virsmas un flīzē pa virsu.
------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]
Autors:
Didims
()
Datums: 27/02/2014 14:22
Tad jau sanāk, ka to filmu dībeļojot visa hidrene tikpat tiek sajāta.
Autors:
Gorins
()
Datums: 27/02/2014 14:30
Vispirms ir plēve, tad siets piestiprināts ar dībeļiem, tad pašizlīdzinošais un tikai tad hidroizolācija
Autors:
gints_
()
Datums: 27/02/2014 16:38
Es pieļauju, ka kaut kas jau droši vien sanāks no tā visa, bet nu es nedomāju, ka tas čakars ir tā visa vērts.
Cik biezu flīzlīmes (ok, izlīdzinošais + flīžlīme) slāni tu liksi virs tā "deķa"? Vai tas sanāks pietiekami biezss, lai tāds "neatkarīgs" veidojums neplaisātu? Cik vispār ir attālums starp lāgām? Par cik lielu virsmu vispār iet runa? 1m2? 10m2? Vai mācēsi pielodēt vadus pie tās plēves?
Paskatījos, ka tā plēve it kā ir lētāka, bet es neriskētu ar viņu. Būs pašvakāk pielodējies, nooksidēsies kontakts utt. un ko tad? Ārdīsi visu flīzējumu vaļā?
Ok, varbūt esmu pārāk skeptisks, bet es domāju ka tādai plēvei vieta ir tikai zem lamināta, nevis zem flīzēm.
Cik biezu flīzlīmes (ok, izlīdzinošais + flīžlīme) slāni tu liksi virs tā "deķa"? Vai tas sanāks pietiekami biezss, lai tāds "neatkarīgs" veidojums neplaisātu? Cik vispār ir attālums starp lāgām? Par cik lielu virsmu vispār iet runa? 1m2? 10m2? Vai mācēsi pielodēt vadus pie tās plēves?
Paskatījos, ka tā plēve it kā ir lētāka, bet es neriskētu ar viņu. Būs pašvakāk pielodējies, nooksidēsies kontakts utt. un ko tad? Ārdīsi visu flīzējumu vaļā?
Ok, varbūt esmu pārāk skeptisks, bet es domāju ka tādai plēvei vieta ir tikai zem lamināta, nevis zem flīzēm.