UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
čuguna detaļu tīrīšana
Autors:
Amplis
()
Datums: 26/02/2015 09:41
Labdien!
Vēlos atjaunot čuguna sola kājas, veidotas no apaļām (tā kā caurules) formām.
Domāju izmantot šādu tīrīšanas birsti:
[www.baustock.lv]
vai slīpējot ar metāla birsti nepaliks švīkas? Varbūt izvēlēties ar tādiem kā plastikāta sariem?
Varbūt vispār nevajag slīpēt bet uzlikt kaut kādu pārveidotāju/krāsas noņēmēju?
Iesakiet lūdzu arī ar kādas firmas materiāliem būtu labāk pēc tam nogruntēt un nokrāsot sola kājas
paldies
Vēlos atjaunot čuguna sola kājas, veidotas no apaļām (tā kā caurules) formām.
Domāju izmantot šādu tīrīšanas birsti:
[www.baustock.lv]
vai slīpējot ar metāla birsti nepaliks švīkas? Varbūt izvēlēties ar tādiem kā plastikāta sariem?
Varbūt vispār nevajag slīpēt bet uzlikt kaut kādu pārveidotāju/krāsas noņēmēju?
Iesakiet lūdzu arī ar kādas firmas materiāliem būtu labāk pēc tam nogruntēt un nokrāsot sola kājas
paldies
Re: čuguna detaļu tīrīšana
Autors:
Kaplis
()
Datums: 26/02/2015 12:03
Painteresējies kādos metālapstrādes kantoros, varbūt kādam ir smilšu strūklas aparāts. Ar to tev visu notīrīs kā tikko no rūpnīcas un iztīrīs visas savienojuma vietas un kruzuļus, kur ar birsti netiksi klāt.
Izmaksām nevajadzētu būt lielām, darbu izdarīs ātri, vienīgi, ka kājas jānogādā lidz viņiem.
Izmaksām nevajadzētu būt lielām, darbu izdarīs ātri, vienīgi, ka kājas jānogādā lidz viņiem.
Autors:
SerViss
()
Datums: 26/02/2015 12:18
Varbūt noder vismaz konsultācijai:
[www.gammaserviss.lv]
[www.gammaserviss.lv]
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 26/02/2015 12:42
Es domāju, ka no sākuma pamēģini ar birsti uz flekša. Tā kas fočenē ir ok (t.i. resno drāšu), bet es laikam dotu priekšroku diskveida nevis kausam, bet arī katrā ziņā resno saru versijai. Mīkstā birste arī varētu derēt kā nobeigums, kurš ļoti labi tīra sīkos kruzuļus, bet tas nav tik izšķiroši. Brilles vai sejas maska obligāta, pie visām birstēm uz flekša. Plastmasa nederēs, švīku nebūs, viss būs ideāli. Ķīmiju arī šaubos vai vajadzētu.
Var jau protams vest strūklotājiem, bet man šķiet, ka sola gadījumā tas ir par šerpu.
Var jau protams vest strūklotājiem, bet man šķiet, ka sola gadījumā tas ir par šerpu.
Autors:
Rx
()
Datums: 26/02/2015 13:32
Ar birstēm krāsu, kas labi turās, grūti notīrīt. Tās virsma uzsilst, un paliek mīksta, sāk ķepēt un nekas pratīgs nenotiek. Noņemt var tikai to daļu, kur apakšā rūsa krāsu pacēlusi. Es gan būtu meģinājis ar uguni- labu fēnu karset, skrāpēt. Un tad tikai ar birsti. Darbs dara darītāju.....
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 26/02/2015 13:41
Neesmu sastapies ar krāsu, kuru būtu lielas problēmas ar rupjo birsti noņemt. Ķepēšanu arī ne reizi neesmu piedzīvojis. Ķepēšana ir raksturīga smilšpapīriem.
Savukārt ar fēnu metāla krāsojumu noņemt ir pilnīgs bezcers. Es nezinu tieši izskaidrojumu, bet tā tas ir - savukārt no koka ideāli. Laiku pa laikam kaut kādas durvis vai logus dīrāju un tad krāsotās metāla daļas pamēģinu ar fēnu. Nulle reakcija, ja ilgi karsē, tad krāsa apdeg, bet nost tik un tā nenāk. Tad nu ņemu nost tās daļas un ar smalko drāti - ātri un ideāli, kā jaunas, vienīgais, ka jāpārskrūvē.
Savukārt ar fēnu metāla krāsojumu noņemt ir pilnīgs bezcers. Es nezinu tieši izskaidrojumu, bet tā tas ir - savukārt no koka ideāli. Laiku pa laikam kaut kādas durvis vai logus dīrāju un tad krāsotās metāla daļas pamēģinu ar fēnu. Nulle reakcija, ja ilgi karsē, tad krāsa apdeg, bet nost tik un tā nenāk. Tad nu ņemu nost tās daļas un ar smalko drāti - ātri un ideāli, kā jaunas, vienīgais, ka jāpārskrūvē.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 26/02/2015 13:50
Lai gan tā gluži nav. Ir bijušas uz metāla kaut kādas krāsas, kuras paliek mīkstas. Ja nemaldos, tad grunts tā tieši varēja būt, nevis pati krāsa. Bet nu tik un tā ar rupjo birsti to visu nostumj nost un tad to lipīgumu ar šķīdinātāju noslauka. Īpaši ilgāk par sauso versiju tas neaizņēma.
Zināmā mērā es tāpēc gandrīz vienmēr izmantoju diskveida birsti nevis kausu, jo ar diskveida spiediens uz laukumu ir lielāks un tur uzreiz atver vaļā metālu un tad jau no atvērtās malas tik dīrā tālāk. It kā sanāk ar šaurāku sleju ņemt, bet finālā pēc manas pieredzes tas tomēr ir ātrāk. Izņēmums varētu būt plakanās virsmas ar lielu laukumu, bet rūsa nevis krāsa. Tur kausu mēdzu izmantot, bet visādi citādi kausu es lietoju ļoti reti. Tie kas ar loksnēm strādā, tie gan droši vien kausu biežāk izmanto.
Zināmā mērā es tāpēc gandrīz vienmēr izmantoju diskveida birsti nevis kausu, jo ar diskveida spiediens uz laukumu ir lielāks un tur uzreiz atver vaļā metālu un tad jau no atvērtās malas tik dīrā tālāk. It kā sanāk ar šaurāku sleju ņemt, bet finālā pēc manas pieredzes tas tomēr ir ātrāk. Izņēmums varētu būt plakanās virsmas ar lielu laukumu, bet rūsa nevis krāsa. Tur kausu mēdzu izmantot, bet visādi citādi kausu es lietoju ļoti reti. Tie kas ar loksnēm strādā, tie gan droši vien kausu biežāk izmanto.
Autors:
gints__
()
Datums: 26/02/2015 13:52
Fēns uz metāla nedarbosies. Viss siltums aiziet metālā, nevis uzkarsē virskārtu.
Uzliec karstu kafijas krūzi uz koka dēļa, un otru uz metāla "laktas". Redzēsi, kura ātrāk atdziest.
Var protams ar jaudīgu degli, bet nezinu vai tas labākais.
Larofēns + drāšu birste būs tavs draugs, ja negribi strūklot.
Uzliec karstu kafijas krūzi uz koka dēļa, un otru uz metāla "laktas". Redzēsi, kura ātrāk atdziest.
Var protams ar jaudīgu degli, bet nezinu vai tas labākais.
Larofēns + drāšu birste būs tavs draugs, ja negribi strūklot.
Autors:
Kaplis
()
Datums: 26/02/2015 13:55
Vilni, no metāla ar fēnu grūti noņemt tāpēc, ka fēna karstumu metāls loti labi paņem sevī un tad jāsilda visa metāla konstrukcija, lai dabūtu temperatūru, pie kuras krāsa sāk lobīties, Koks siltumu tik labi nevada, tapēc krāsa ātri sasilst līdz lobīšanās temperatūrai.
Vel iedomājos, ja runā par dedzināšanu, tad varētu tās čuguna kājas izdedzināt ugunskurā un pēc tam ar mīksto birsti visu smuki izpucēt.
Vel iedomājos, ja runā par dedzināšanu, tad varētu tās čuguna kājas izdedzināt ugunskurā un pēc tam ar mīksto birsti visu smuki izpucēt.
Autors:
Zodčijs
()
Datums: 26/02/2015 14:31
Man šķiet tieši tā kā saka Kaplis - man pasen bija tāda pieredze ar čuguna krāsns korpusu....
Vispirms mēģināju ar celtn.fēnu - pilnīgi garām....tad ar met. birsti - cietajā krāsu slānī tikai švīkas ievilkās - un ar lielām pūlēm noberzās ļoti minimāli...
Ieliku ugunskurā - un viss notikās - pēc tam ar met.suku atlika nobraucīt melnu pelnu slāni kopā ar rūsu bez īpašām pūlēm...
Varbūt var nodedzināt ar gāzes "lodlampu" - vai kā viņu sauc - nezinu gan cik gāzes rezervuāri iztērēsies....lētāk un ātrāk tomēr būs ugunskurā - protams iepriekš demontējot sola koka elementus - ko jādomā nav īpaši grūti izdarīt - varbūt tie nopuvuši un jāmaina - tad nekādu problēmu....
Vispirms mēģināju ar celtn.fēnu - pilnīgi garām....tad ar met. birsti - cietajā krāsu slānī tikai švīkas ievilkās - un ar lielām pūlēm noberzās ļoti minimāli...
Ieliku ugunskurā - un viss notikās - pēc tam ar met.suku atlika nobraucīt melnu pelnu slāni kopā ar rūsu bez īpašām pūlēm...
Varbūt var nodedzināt ar gāzes "lodlampu" - vai kā viņu sauc - nezinu gan cik gāzes rezervuāri iztērēsies....lētāk un ātrāk tomēr būs ugunskurā - protams iepriekš demontējot sola koka elementus - ko jādomā nav īpaši grūti izdarīt - varbūt tie nopuvuši un jāmaina - tad nekādu problēmu....