UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Grīdas aizpildīšana daudzdzīvokļu mājā
Autors: JNS ()
Datums: 28/03/2016 23:38

Sveiki, esmu nolēmis sakārtot grīdu savā dzīvoklī. Gribu līdzenu un stingru. Šobrīd ir brusas no padumjiem laikiem un skaidu plāksne uz kuras ir linolejs. Panelis zem brusām ir nelīdzens - mainās apm. pa 3cm.

Gribu aizpildīt tā, ka virsma ir 6 -9 cm no dzelzsbetona paneļa? Kādus risinājumus tauta var man ieteikt?

Es savā prātā esmu iedomājies (sakiet, vai šis risinājums derēs?) Visas brusas un skaidu plāksnes ārā:
- vispirms plēve lai kaimiņi nesaņem savu artavu
- cementa maisītājā sajaukt keramzīta akmeņus ar cementu, ūdeni, iespējams smiltīm
- tu visu sagāzt iekšā un pēc tam pašizlīdzinošo

Ja šāds risinājums neder, kā būtu vislabāk?

Re: Grīdas aizpildīšana daudzdzīvokļu mājā
Autors: paskars ()
Datums: 29/03/2016 00:57

Eštrihs - ātri un perfekti taisni

Datums: 29/03/2016 08:30

Nebiju par tādu dzirdējis tikai šeit rodas jautājums vai šis Estrich brīnums nav dikti smags un neradīs pārlieku slodzes uz paneļiem?

Autors: Argh ()
Datums: 29/03/2016 10:05

Estrich ir tas pats vien "pašizlīdzinošais", tikai citā valodā.
Ar keramzītu, protams, būs vieglāks slānis. Vēl vieglāks ir EPS, Es pat domāju, tīrs APS + (koksk vai kok-cementa) paneļi būtu gana stabili, mazāk čakara ar liešanu un žūšanu.

Pazīstamie arī vecajā padumju mājā ielēja visu ar tīru? betonu. Cik sapratu, stiepa nereāli daudz maisu lai visu to tukšumu aizpildīt.

Vēl jau var visādi citādi sapildīt...

Datums: 29/03/2016 20:05

Tātad vai es pareizi saprotu - mans sākotnējais variants būs pieņemams un savas funkcijas pildīs?
Es to saskatu, kā visvienkāršāko un pietiekami vieglu tāpēc arī par to domāju.

Ja atbilde ir jā, tad kādas ir vēlamās proporcijas? Vai ir nepieciešama armatūra?

Autors: nokijs ()
Datums: 29/03/2016 21:55

Ja tu vēlies līdzenu un stingru (autora citāts), tad labāk noalgo cilvēkus, kas tev Estrich ielies. Estrich tilpummasa ir ~1600 kg/kub.m, kas pie 100 mm slāņa sastāda 160kg/kv.m. Tas ir tas pats, kas diviem cilvēkiem izklāties uz šo platību.
Slodze uz paneļiem palielināsies nebūtiski.
Ieguvums būs tavs laiks, ko varēsi pavadīt iemalkojot alu, līdzena grīda, kas neradīs galvassāpes tālāko materiālu ieklāšanai. Izņemot linoleju, jo tam jebkurā gadījumā būs papildus līdzināšana nepieciešama.
Vienīgais ieteiktu zem Estrich likt papildus skaņas izolāciju, lai atdaītu savu 'pašumu no apakšējā stāva pilsoņu ādīšanās, kad svinēsi kādu jubileju ;)

Datums: 29/03/2016 22:13

Vēlos darīt lietas pats - gan tāpēc ka patīk pašam savu mājokli uzlabot gan arī lētāk gan arī es izdaru tā kā es gribu pie tam laikā kad tas ir man izdevīgi nevis kad meistars izdomās atnākt un pabeigt.

Tāpat pagaidām negribu īpaši iecikloties uz vienu ražotāju.

Dārgus cilvēkus nevaru atļauties un lētiem neuzticos tieši tāpēc jautājums bija par keramzīta betonu - vai var tā vai nevar un ja jā, tad vai manis aprakstītā metode ir pareiza?

Kā otru variantu es pieļauju - smiltis->putuplasts 30mm->betons & armatūra->pašizlīdzinošais.

Autors: bobo ()
Datums: 29/03/2016 22:36

Pag paga bet k'a tad tā ka zem linoleja vajag to Estrich vēl līdzināt. Man veči ielēja tik precīzi
labi , ka tur var slidot :) Var lūdzu sīkāk paskaidrot kāpeic vēl jālīdzina ? Taisos tieši linoleju likt.
Atvainojos ka iespringu te ar savu jautājumu.

Datums: 29/03/2016 23:06

Es domāju, ka diez vai tur kas jālīdzina būs pēc tā estrich priekš linoleja. Linolejam galvenais lai nav sīkas pumpiņas, drupačas, kuras izspiežas cauri ar laiku nu un nav slikti ja plakne tik tiešām taisna, lai pret sauli neredz vilnīti. Cik nācies redzēt to Estrichu, tad tur vispār neko vairs nevajag darīt - tik nosūkt ar putekļusūcēju pirms ieklāšanas.

Autors: Praktiķis ()
Datums: 30/03/2016 07:48

Es ieteiktu tā-keramzīts cementa pienā~5cm,tad virsū plēve un ideālā variantā estrich. Ja nu pašam baigi niez rokas,tad var betonēt,bet tas viss būs krietni nekvalitatīvāk un dārgāk beigu-beigās.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  **  **   **        **     **        **  **     ** 
   ****    **        **               **  **        
    **     **        **     **  **    **  **     ** 
    **     **        **     **  **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727