UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Grīdas aizpildīšana daudzdzīvokļu mājā
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 30/03/2016 10:02

Internetā pameklējot var atrast instrukciju peldošas grīdas ierīkošanai no dubulti liktām plātnēm, kas balstās uz sausa keramzītgrants bēruma, kas regulē virsmu nelīdzenumus. Te visi darbi sausā veidā.
Pieņemu, ka keramzītgrants vietā var izmantot parasto granti. Iespējams, ka aprunājoties ar sētnieku, var vienoties, ka beramgrants atvestais pārpalikums paliek sētnieka īpašumā ziemai celiņu kaisīšanai. Tādejādi var izvairīties no konflikta ar kaimiņiem, kam parasti skauž, ka kāds grib dzīvot savādāk nekā viņi.

Autors: JNS ()
Datums: 30/03/2016 10:43

Praktiķis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es ieteiktu tā-keramzīts cementa pienā~5cm,tad
> virsū plēve un ideālā variantā estrich. Ja nu
> pašam baigi niez rokas,tad var betonēt,bet tas
> viss būs krietni nekvalitatīvāk un dārgāk
> beigu-beigās.

Es redzu to gandrīz tā tiki plēvi apakšā lai neapskādē kaimiņus savukārt augšā... vai tur vajag plēvi?

Datums: 30/03/2016 14:18

Vispār es arī piekrītu IB domai, ka tā betonēšana lieka noņemšanās un finālā veidojas kaut kāds neadekvāts klucis kopējā mājas konstrukcijā. Es liktu noteikti kermazītu un teiksim grīdas regipsu vai kādu citu loksni kā peldošo grīdu, jo tad viss būs smuki līdzeni un nebūs kubikmetru maisīšana ar betonu.

Autors: ETT ()
Datums: 30/03/2016 19:06

Autors: M.Z ()
Datums: 30/03/2016 21:34

Visi gudrinieki ar sito dzivoklu gridu betonesanu var ieskrieties labi taluma. Standarts=maksat daudz atlauties nevaru, bet gribet gribu. Ja vien tev dzivoklis nav 1maja stava kur var piebraukt bumbieris un ievilkt trubu pa logu aizmirsti, perc meshalku un jauc pie podjezda vai stiep augsha maisus ar gatavo betonu, beigas uzraksti cik nedelas pagaja lai shito elles darbu 8-9cm uzlietu/sagaztu/sastieptu/sajauktu

Datums: 30/03/2016 22:43

Atbilde M.Z.:
1) pats būtiskākais gribu darīt pats un galvenie iemesli ir ekonomija kā arī laba nodarbe un galu galā - ja kas noiet greizi - vainot pats sevi
2) dzīvoklis atrodas 4. stāvā, par bumbieri nekad nav bijusi doma, apstrādājamās grīdas platība ir 6m^2 savukārt betonu domāju jaukt uz vietas dzīvoklī ar izmēros mazāko mešalku, īrētu no ramirenta
3) maisus uznesīšu, par to neustraucaties un jautājums tāds nebija

4) labprāt gribētu fiksētu, ne peldošu grīdu kur pēdējais slānis pašizlīdzinās... ar līmeņošanu var būt grūtības - galu galā var nesanāk ideāli taisns un pēc tam jau labot neko nevarēs.

Gribētu tikt skaidrībā vai risinājums, ko es minēju 30.03.2016 10:43 ir realizējams, būs stabils un darboties spējīgs? Ja jā, tad vai ir vajadzīga armatūra?

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 31/03/2016 08:15

Nu, jā fiksēta grīda?... Tāds risinājums laikam tapēc, ka īsti nav kam palīdzēt uznest plātnes uz 4.stāvu ... ar maisiem tā vienkāršāk.
No teorētiskā viedokļa tu savu dzīves telpu padari trokšņaināku, jo monolīts segums uz cieta paneļa daudz labāk vada struktūrtrokšņus un vibrācijas no smagā ielas transporta. Te linoleja vai tepiķa rullis uz betona neglābs.
Ja, kas monolītai izlīdzinošai javas kārtai uz nesoša dz/ betona paneļa stiegrojums lieks... pamatā virsma notīrama no putekļiem un iegruntējama.

Datums: 03/04/2016 15:44

Risinājums ir nevis dēļ plātņu nešanas bet gan man tas šķiet kā pats vienkāršākais runājot par ievietošanu, nav nekas jālīmeņo utt. Par trokšņiem .. nu nezinu, runa šeit ir par telpu dzīvokļa vidū pie tam ārējām istabām jau ir fiksētās grīdas kopš padumjiem laikiem un problēmas nav. Smagais ielas transports te nebrauc.

Tātad summāri redzu, ka es spētu un mani apmierinātu viens no šiem risinājumiem:

Pirmais variants:
Izņem visas bruses, ieklāj plēvi pa visu apstrādājamo platību.
Iestiprina armatūru 150x150mm
Lielos keramzīta akmeņus sajauc ar cementu, ūdeni maisītājā. un aizpilda visu (biezums no 5 līdz 9cm), izlīdzina un ļauj sacietēt.
Pēc tam pa virsu pašizlīdzinošo līdz vajadzīgajam galīgajam līmenim.

Otrais variants:
Izņem visas bruses, ieklāj plēvi pa visu apstrādājamo platību,
ar smiltīm izlīdzinu, pēc tam ieklāju putuplastu (3cm) malas un stūrus aizpildot ar putām, pa virsu armatūra 150x150 un betons un noslēdz visu ar pašizlīdzinošo masu.

Vai kāds no šiem variantiem der? Ja der abi, kurš ir labāks? Vai ir nepieciešamas kādas korekcijas?

Autors: ETT ()
Datums: 03/04/2016 16:31

Peldošā grīda ir daudz vienkāršāka, līmeņošana pilnīgs štrunts, un kaimiņi 3. stāvā dēļ klusuma Jūs dievinās :)

Datums: 03/04/2016 22:56

nu nez... man jau tā šķiet kā ķīnas ābece un tieši tāpēc es labprāt turētos pie vienas no manis iepriekš minētajām 2 metodēm bet neesmu sapratis vai šīs metodes strādās tā kā es to esmu aprakstījis?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **    **  **     **  **     ** 
 **     **  ***   ***   **  **   **     **  **     ** 
 **     **  **** ****    ****    **     **  **     ** 
 **     **  ** *** **     **     *********  **     ** 
 **     **  **     **     **     **     **   **   **  
 **     **  **     **     **     **     **    ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727