UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: MP 75 līdzināšana
Autors:
Meistarsz
()
Datums: 03/05/2016 19:21
Burbuļi rodas no tā, ka apmetums ir bijis pa šķidru.
Gludināta ģipša apmetuma pielaides ir 2mm uz 2 metriem vai 3mm uz 2 metriem, kā vienojas ar klientu.
Gipša apmetumu standartā švamē un špaktelē pienu 1 reiz, ja ir plānots krāsot uzreiz tad jāmitrina un jāgludina 2-3 reizes, bet klients to iepriekš vienmēr brīdina. Pat švamējot 2-3 reizes ideālu virsmu nevar panākt un ģipšim žūstot var parādīties apelsīnu miziņa, slapš viņš var būt pat tik gluds, kā stikls, bet žūstot virsma paliek mazliet raupja.
Standartā ģipša apmetums tiek taisīts priekš špaktelēšanas.
Ārzemēs, sociālajiem dzīvokļiem ģipša apmetumu gludina 2-3 reizes un pēc tam krāso ar ļoti rupju tekstūru, pēc pirmās krāsošanas kārtas lielākos defektus, kas radušies iebuktējot apmetumu piešpaktelē. - uz virsmas ir redzami sīki defekti, bet kā ekonomiskais variants pa lēto ir ļoti ok - kvalitāte ir atbilstoša cenai
Ja ģipsi grib kvalitatīvi to špaktelē 2 reiz minimums un špakteles biezumu rēķina minimums 1mm jeb 1L/m2
sīkāk - [www.knauf.lv]
Gludināta ģipša apmetuma pielaides ir 2mm uz 2 metriem vai 3mm uz 2 metriem, kā vienojas ar klientu.
Gipša apmetumu standartā švamē un špaktelē pienu 1 reiz, ja ir plānots krāsot uzreiz tad jāmitrina un jāgludina 2-3 reizes, bet klients to iepriekš vienmēr brīdina. Pat švamējot 2-3 reizes ideālu virsmu nevar panākt un ģipšim žūstot var parādīties apelsīnu miziņa, slapš viņš var būt pat tik gluds, kā stikls, bet žūstot virsma paliek mazliet raupja.
Standartā ģipša apmetums tiek taisīts priekš špaktelēšanas.
Ārzemēs, sociālajiem dzīvokļiem ģipša apmetumu gludina 2-3 reizes un pēc tam krāso ar ļoti rupju tekstūru, pēc pirmās krāsošanas kārtas lielākos defektus, kas radušies iebuktējot apmetumu piešpaktelē. - uz virsmas ir redzami sīki defekti, bet kā ekonomiskais variants pa lēto ir ļoti ok - kvalitāte ir atbilstoša cenai
Ja ģipsi grib kvalitatīvi to špaktelē 2 reiz minimums un špakteles biezumu rēķina minimums 1mm jeb 1L/m2
sīkāk - [www.knauf.lv]
Autors:
J
()
Datums: 03/05/2016 21:01
Pārāk daudz sliktas pieredzes ar lielāko daļu iepriekšējo "meistaru" bija sakrājies, tāpēc šoreiz ņēmu ne tikai pēc ieteikuma, bet arī lēto galu atsijāju uzreiz. Principā šie bija vieni no labākajiem meistariem, kādi vispār bijuši. Man nav pārspīlētu prasību uz apdari, tāpēc arī darbs šoreiz apmierina, vienīgi tās grubuļainās vietas prasās pielīdzināt.
Autors:
Visvaldis
()
Datums: 03/05/2016 21:08
Kā tad tev meistari vadules ir likuši, ka tev uz 1,5 metriem skaigā plakne pa 6-10mm??? Vai tad šņore un līmeņrādis nebija?
Tad jau bez vadulēm amatnieks iesācējs precīzāk uzmestu.
Es dzērumā taisnāk uzmestu.
Tad jau bez vadulēm amatnieks iesācējs precīzāk uzmestu.
Es dzērumā taisnāk uzmestu.
Autors:
J
()
Datums: 03/05/2016 21:08
Meistarsz Wrote:
-------------------------------------------------------
>
> Gludināta ģipša apmetuma pielaides ir 2mm uz 2
> metriem vai 3mm uz 2 metriem, kā vienojas ar
> klientu.
>
> sīkāk -
> [www.knauf.lv]
> /Spaktelesanas_kompetence_Rokasgramata.pdf
Ražotāju mājas lapas un bukletos jau viss smuki sarakstīts, bet vai kāds celtnieks realitātē Latvijā to līmeni arī sasniedz - neticu!
Es, protams nerunāju par paša veikto darbu - sev jau to kvalitāti parasti uztaisa - tas nav salīdzināms!
>
> Gludināta ģipša apmetuma pielaides ir 2mm uz 2
> metriem vai 3mm uz 2 metriem, kā vienojas ar
> klientu.
>
> sīkāk -
> [www.knauf.lv]
> /Spaktelesanas_kompetence_Rokasgramata.pdf
Ražotāju mājas lapas un bukletos jau viss smuki sarakstīts, bet vai kāds celtnieks realitātē Latvijā to līmeni arī sasniedz - neticu!
Es, protams nerunāju par paša veikto darbu - sev jau to kvalitāti parasti uztaisa - tas nav salīdzināms!
Autors:
J
()
Datums: 03/05/2016 21:12
Visvaldis Wrote:
> Kā tad tev meistari vadules ir likuši, ka tev uz
> 1,5 metriem skaigā plakne pa 6-10mm??? Vai tad
> šņore un līmeņrādis nebija?
> Tad jau bez vadulēm amatnieks iesācējs
> precīzāk uzmestu.
> Es dzērumā taisnāk uzmestu.
Tik traki nav, lielākoties ir taisns līdz 5-6mm, tie 10mm principā ir tikai divās vietās, izskatās, ka vadulas tur viņiem aizbraukušas no plaknes un sienai tāds kā lauziens sanāk.
> Kā tad tev meistari vadules ir likuši, ka tev uz
> 1,5 metriem skaigā plakne pa 6-10mm??? Vai tad
> šņore un līmeņrādis nebija?
> Tad jau bez vadulēm amatnieks iesācējs
> precīzāk uzmestu.
> Es dzērumā taisnāk uzmestu.
Tik traki nav, lielākoties ir taisns līdz 5-6mm, tie 10mm principā ir tikai divās vietās, izskatās, ka vadulas tur viņiem aizbraukušas no plaknes un sienai tāds kā lauziens sanāk.
Autors:
Jaanus Riiel
()
Datums: 03/05/2016 22:11
Nu pielaide var būt arī lielāka ja ar klientu vienojas. Vadulām gan nekur nevajadzētu aizbraukt. Saki, ka lēto galu atmeti uz reiz?:) Cik m2? Bļāviens un es parasti prasu 7/m2, vannas istabas vairāk.
Ģipša apmetuma būtība arī tur ir ka to var dabūt diezgan gludu savadāk zūd jēga to izmantot jo kaļķa cementa apmetumi ir lētāki. Ja nav švammēts, tad netērē dārgo materiālu un paņem Kestonitu. Es gan dotu priekšroku LR, bet arī tas ir dārgāk, bet lētāk nekā smalks finish. Varbūt Multifinish labi izlīdzētu, bet nav sanācis to izmantot. Dārga saraza:) Cik liela bija nobīde no līmeņa?
Ģipša apmetuma būtība arī tur ir ka to var dabūt diezgan gludu savadāk zūd jēga to izmantot jo kaļķa cementa apmetumi ir lētāki. Ja nav švammēts, tad netērē dārgo materiālu un paņem Kestonitu. Es gan dotu priekšroku LR, bet arī tas ir dārgāk, bet lētāk nekā smalks finish. Varbūt Multifinish labi izlīdzētu, bet nav sanācis to izmantot. Dārga saraza:) Cik liela bija nobīde no līmeņa?
Autors:
J
()
Datums: 03/05/2016 23:47
Jaanus Riiel Wrote:
> Nu pielaide var būt arī lielāka ja ar klientu
> vienojas. Vadulām gan nekur nevajadzētu
> aizbraukt. Saki, ka lēto galu atmeti uz reiz?:)
> Cik m2? Bļāviens un es parasti prasu 7/m2,
> vannas istabas vairāk.
> Ģipša apmetuma būtība arī tur ir ka to var
> dabūt diezgan gludu savadāk zūd jēga to
> izmantot jo kaļķa cementa apmetumi ir lētāki.
> Ja nav švammēts, tad netērē dārgo materiālu
> un paņem Kestonitu. Es gan dotu priekšroku LR,
> bet arī tas ir dārgāk, bet lētāk nekā smalks
> finish. Varbūt Multifinish labi izlīdzētu, bet
> nav sanācis to izmantot. Dārga saraza:) Cik
> liela bija nobīde no līmeņa?
230 m2, divām ārsienām Aeroc Ecoterm bija aizbraukuši līdz kādiem 4cm (sienu mūrētājiem un pamatu večiem pielaides bija līdz 5cm :), pārējās ārsienas un iekšsienas taisnas.
> Nu pielaide var būt arī lielāka ja ar klientu
> vienojas. Vadulām gan nekur nevajadzētu
> aizbraukt. Saki, ka lēto galu atmeti uz reiz?:)
> Cik m2? Bļāviens un es parasti prasu 7/m2,
> vannas istabas vairāk.
> Ģipša apmetuma būtība arī tur ir ka to var
> dabūt diezgan gludu savadāk zūd jēga to
> izmantot jo kaļķa cementa apmetumi ir lētāki.
> Ja nav švammēts, tad netērē dārgo materiālu
> un paņem Kestonitu. Es gan dotu priekšroku LR,
> bet arī tas ir dārgāk, bet lētāk nekā smalks
> finish. Varbūt Multifinish labi izlīdzētu, bet
> nav sanācis to izmantot. Dārga saraza:) Cik
> liela bija nobīde no līmeņa?
230 m2, divām ārsienām Aeroc Ecoterm bija aizbraukuši līdz kādiem 4cm (sienu mūrētājiem un pamatu večiem pielaides bija līdz 5cm :), pārējās ārsienas un iekšsienas taisnas.
Autors:
Visvaldis
()
Datums: 03/05/2016 23:59
Traki tev. Kur tādus meistarus atradi?
Es tur traks paliktu tavā vietā. Kas tie par meistariem, kam līmeņrāža nav.
Gan jau, ka tik meta kubus, lai tik nopelnītu. Uz kvantumu izgāja.
Man ēkas uzmūrētām sienām, augšējā daļā, diognāle atškiras par nieka 8mm.
Es tur traks paliktu tavā vietā. Kas tie par meistariem, kam līmeņrāža nav.
Gan jau, ka tik meta kubus, lai tik nopelnītu. Uz kvantumu izgāja.
Man ēkas uzmūrētām sienām, augšējā daļā, diognāle atškiras par nieka 8mm.
Autors:
zigmars
()
Datums: 04/05/2016 08:22
Nu apjājuši Tevi ne pajokam. Jūtu līdzi.
6eur par m2 ar visu materiālu ir cena apmetumam!
6eur par m2 ar visu materiālu ir cena apmetumam!
Autors:
J
()
Datums: 04/05/2016 10:05
zigmars Wrote:
> Nu apjājuši Tevi ne pajokam. Jūtu līdzi.
> 6eur par m2 ar visu materiālu ir cena apmetumam!
Ar lētajiem es jau tā nomocījies biju, ka šoreiz gribējās vismaz ciešamu kvalitāti.
Apdares milimimetri jau ir štrunts - tur nav vērts iespringt, bet to lai ieliek armatūru pamatos un pārsedzēs gan man vajag - un tur jau ar tik vienkāršām lietām bija milzīgas problēmas.
Pēc bēdīgās pieredzes ar dažādām brigādēm, gan uz ieteikumiem, gan no dārgā gala, gan dažādu būvuzraugu algošanas droši var teikt - ka ar nevienu no šiem variantiem kvalitatīvu māju uzbūvēt nevar. Un 100% jāpiekrīt apgalvojumam, ka kvalitatīvu māju var uzbūvēt tikai paša spēkiem, diemžēl tas prasa vismaz gadus 5-10, tāpēc nākas upurēt kvalitāti ātruma labad, vismaz tajos posmos, kuri nav tik būtiski (piemēram tā pati apdare).
> Nu apjājuši Tevi ne pajokam. Jūtu līdzi.
> 6eur par m2 ar visu materiālu ir cena apmetumam!
Ar lētajiem es jau tā nomocījies biju, ka šoreiz gribējās vismaz ciešamu kvalitāti.
Apdares milimimetri jau ir štrunts - tur nav vērts iespringt, bet to lai ieliek armatūru pamatos un pārsedzēs gan man vajag - un tur jau ar tik vienkāršām lietām bija milzīgas problēmas.
Pēc bēdīgās pieredzes ar dažādām brigādēm, gan uz ieteikumiem, gan no dārgā gala, gan dažādu būvuzraugu algošanas droši var teikt - ka ar nevienu no šiem variantiem kvalitatīvu māju uzbūvēt nevar. Un 100% jāpiekrīt apgalvojumam, ka kvalitatīvu māju var uzbūvēt tikai paša spēkiem, diemžēl tas prasa vismaz gadus 5-10, tāpēc nākas upurēt kvalitāti ātruma labad, vismaz tajos posmos, kuri nav tik būtiski (piemēram tā pati apdare).
Pašreizējā: 2 no 4