UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Palodžu virsmas remonts?
Autors: uldisv ()
Datums: 27/06/2016 10:40

Labdien. Man mājās faktiski no visām "nažfiniera" (špona) palodzēm saules ietekmē ir saplaisājusi un atlekusi nost šī finierētā kārta.
Vai ir kādi varianti kā uzlīmēt jaunu kārtu vecās vietā, neraujot ārā palodzes? Noņemt atlekušo kārtu un iegūt līdzenu virsmu problēmu nav - bet kā labāk uzlīmēt tur par jaunu nažfinieri, un kur to var iegādāties?

A.c.
Uldis

Re: Palodžu virsmas remonts?
Autors: Argh ()
Datums: 27/06/2016 10:45

Varbūt beidzot ... uzlikt normālas palodzes?! :)

Datums: 27/06/2016 13:23

Nav smieklīgi - palodzēm ir labi ja seši gadi.

Man ir ~20 palodzes - noleca nost špons, jo ir pārāk spilgta saule un gan jau ka bija nekvalitatīva laka. "Uzlikt normālas palodzes" uz šādo apjomu ar izraušanu, robu aiztaisīšu, palodžu maiņu un sienu krāsošanu būs krietni daudz tūkstoši eur. Un nebūs nekādas garantijas ka pēc 3-5 gadiem nebūs tas pats.

Tāpēc vēlos izmēģināt 3 palodzes atjaunot un tad jau redzēs.

Autors: Rx ()
Datums: 27/06/2016 14:03

Var mēgināt ar epoksīda sveķiem pielīmēt zem sloga, virsū, lai slogs nepielīp, polietilēna plēve. Pēc tam visu pieslīpē un lako. Vajadzētu sanākt labi.

Autors: binary ()
Datums: 27/06/2016 14:08

Kā tiem sveķiem ir ar UV aizsardzību? Kad pirku sveķus priekš modelisma, man teica, ka teorētiski esot pakļauti UV starojuma graujošajai ietekmei (dzeltēšana, kas palodzes gadījumā varētu būt nevienmērīga).

Un kā tiem sveķiem ir ar toksiskajām vielām - tās izdalās tikai cietēšanas laikā? Jebšu turpina izdalīties arī pēc cietēšanas?

Labots 2 reizes. Pēdējo reizi labots 27/06/2016 14:10, labojis binary.

Autors: Rx ()
Datums: 27/06/2016 15:59

Dzeltē UV ietekmē. Nu un? Labāk dzeltējoša palodze, kā atlupusi palodze. Bet vai UV stari caur stiklu iet? Senāk negāja, jo bija stikla sastāvā svins. Kvarcs laiž, stikls...nē. Cik zinu , cietinātājs ir "tas" indīgais. Pēc polimerizācijas un virsmas apstrādes būs tas pats kas grīda pārklāta ar epoksīda mastiku....

Datums: 27/06/2016 22:50

Paldies, Rx. Man tāda vīzija arī bija. Mēģināšu.

Datums: 27/06/2016 23:15

Epoxy jau nu bišķi par šerpu šķiet - katrā ziņā nažfinieri jau nu tā iekštelpās nelīmē. Pietiek ar kādu vieglāku līmi. Principā tam pašam pva jau būtu jāpietiek. Kāpēc noleca, nu ļoti jau apšaubu ka dēļ saules jeb uv. Varbūt drīzāk švki pielīmēts, varbūt tek virsū slapjums no loga ziemā. Bet ne staru vai siltuma ietekmē, jo ne tur tāds uv ne temperatūra. Reāli jādomā. Sanāk, ja man rakstāmgalds vai skapis logu gaismā tad viss drūp un brūk - tā nav. Mūsdienu paketes uv man šķiet novāc, nekādi ekstrēmi apstākļi neveidojas.

Epoxy un uv. Jā, dzeltē, bet ne vai tad tieši epoxy būs pārklājums vai tomēr līme? Ja pārklājums, tad nav pilnīgi nekādu problēmu to noklāt ar uv noturīgu laku. Tā apstrādā jahtu detaļas un laivas. Man pašam epoxy laiva ar uv laku - nekādu problēmu.

Nažfinieri ar epoxu nelīmētu - ja grūti un lieki. Drīzāk apdomā par cēloņiem.

Datums: 28/06/2016 09:11

Noleca, visdrīzāk, jo galdnieks bija kretīns visos veidos.
Plaisā arī ēnas pusē - bet mazāk. Domāju, ka tur bija gan nekvalitatīvi līmēts, gan arī laka mēsls.
Apakšā esošais finieris ir perfektā stāvoklī, mitrums arī tur nekur nav.

Datums: 28/06/2016 09:12

Testēšu ar vienu palodzi - sākšu ar PVA.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   ********   ********         ** 
 ***   **  **     **  **     **  **     **        ** 
 ****  **  **     **  **     **  **     **        ** 
 ** ** **  ********   ********   ********         ** 
 **  ****  **         **         **         **    ** 
 **   ***  **         **         **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727