UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vinča lūkai
Autors: Aldisv ()
Datums: 14/11/2016 13:06

Labdien, vēršos pēc padoma. Māja ar nesiltinātiem bēniņiem, uz otro stāvu var tik caur lūku ~50cmx50 ir radusies doma izveidot nosiltinātu pīrāgu 20cm augstumā un celt to augšā ar trosīti. Kā precīzi definēt, kur meklēt tādu kompaktu, mehānisku vinču? Internetā redzu tādas masīvas iekārtas priekš 500kg, te vajadzētu kaut ko mazāku.

Re: Vinča lūkai
Autors: Rx ()
Datums: 14/11/2016 13:28

Kaut kas mazāks ir Trīsis. Ar virvītēm var iegūt jebkuru spēka- ceļa pārnesumu. Ta arī meklēt: " trīsis".

Autors: Didzisp ()
Datums: 14/11/2016 13:37

Man palīgmājā lūka uz bēniņiem tā uztaisīta. Lūka liela, kā trepjutelpai paredzēta. Nav nekāda vinča, tikai divi trīši un striķis caur tiem. Novelku striķi, paceļas lūka un striķi tad atsienu. Bija doma par kādu vinčveidīgu mehānismu, bet ja es to vāku varu ar rokām pacelt, tad tāds pats spēks vajadzīgs arī ar striķi. Nekāpj jau tai pažobelē katru dienu. Līdzīga paceļama lūka man ir siltajam gaisam uz otro stāvu. Tur striķa galā rinķītis, kuru aizāķē un lūka stāv vaļā. Lūkai jau viens gals uz enģēm un nav tut tonnas jācilā.

Autors: tarvi ()
Datums: 14/11/2016 15:57

Līdzīgā variantā aukstos bēniņos lūkai caur trīsi piestiprināts attiecīgs smaguma atsvars, kas bez piepūles ļauj to gan uzcelt-atvērt, vai aizvērt-nolaist.

Autors: nokijs ()
Datums: 14/11/2016 20:45

Es gan nevis lūkai ierīkoju trosi vai vinču, bet gan nepaslinkoju un garāžā uztaisīju liftu, lai varētu visas smagās un gabarītietilpīgās lietas nogādāt uz bēniņiem.
Vinča 12V barojas no akumulatora, caur skriemeli. Platforma iefiksēta divās vadīklās 40x20 mm ar gultņu riteņiem.
Tāds ieskats darbībā- [drive.google.com]

Autors: arre ()
Datums: 15/11/2016 14:07

Krutā štelle, Nokij! Kas to vinču galapunktā izslēdz?

Autors: nokijs ()
Datums: 15/11/2016 17:03

Nu pagaidām gala slēdžus nav bijis laika montēt, jo visādi citādi inženierbrīnumi pa galvu jaucas. Vadu caur zvana pogām, paralēli ir gan bēniņos pāris, gan garāžā.
Un kalpo ne tikai kā pacēlājs, bet pie reizes arī kā regulējams darba galds :-)

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.