UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
elektrības kārbas un flīzes
Autors:
giga
()
Datums: 26/11/2016 18:30
Man vēl viens jautājums radās par vannas istabu.
Vadu kanālus un caurumus rozešu un slēdžu kārbām vannas istabas sienās esmu uztaisījis, tagad domāju kad pareizāk ieģipsēt pašas kārbas - pirms flīzēm vai pēc ? Sienas ķieģeļu, apmestas, ne reģipša, visi caurumi ieurbti sienās.
Kautkā jau sanāks abos gadījumos un ērtāk būtu kārbu ielikt pirms flīzēm, bet tad nebūs tik vienkārši pieskrūvēt pašus slēdžus un rozetes pie kārbas, attālums lielāks un gan jau caurumus ar flīžu līmi arī būšu aizķepsējis :). Var jau izmantot to stiprinājumu kas izpleš ķepiņas un rozeti iespīlē kārbā, bet man labāk patīk skrūvēt to klāt pie kārbas.
Kā jūs darāt ?
Vadu kanālus un caurumus rozešu un slēdžu kārbām vannas istabas sienās esmu uztaisījis, tagad domāju kad pareizāk ieģipsēt pašas kārbas - pirms flīzēm vai pēc ? Sienas ķieģeļu, apmestas, ne reģipša, visi caurumi ieurbti sienās.
Kautkā jau sanāks abos gadījumos un ērtāk būtu kārbu ielikt pirms flīzēm, bet tad nebūs tik vienkārši pieskrūvēt pašus slēdžus un rozetes pie kārbas, attālums lielāks un gan jau caurumus ar flīžu līmi arī būšu aizķepsējis :). Var jau izmantot to stiprinājumu kas izpleš ķepiņas un rozeti iespīlē kārbā, bet man labāk patīk skrūvēt to klāt pie kārbas.
Kā jūs darāt ?
Re: elektrības kārbas un flīzes
Autors:
Aldiss
()
Datums: 26/11/2016 22:44
Es paņemu citas, garākas skrūvītes un rozeti skrūvēju pie kārbas, kas palikusi dziļāk. Iznāk lielāka, dziļāka kārba, kas nav mazsvarīgi, ja ir resnāki elektrības vadi. Ērtāk tos ielocīt iekšā.
Autors:
Aldiss
()
Datums: 26/11/2016 22:49
Un vēl-lai neaizķepētu skrūvju vietas, atstāj tajās mazās oriģinālās skrūvītes. Kad būs pusnožuvis, izskrūvē ārā.
Autors:
PikkO
()
Datums: 27/11/2016 10:47
nav prātīgi 220 laist uz vannas istabu ... un vēl nehermētiskā izpildījumā
Autors:
Aldiss
()
Datums: 27/11/2016 16:33
Nav nekādas vainas 220v uz vannas istabu, tikai obligāti jāizmanto noplūdes (diferenciālais) automāts.
Sievai patīk fēnot matus, man tur arī veļas mašīna un žāvētājs atrodas.
Sievai patīk fēnot matus, man tur arī veļas mašīna un žāvētājs atrodas.
Autors:
maris.builds.house
()
Datums: 27/11/2016 20:51
Pats flīzēju, un velku elektrību arī, kārbas esmu licis pirms flīzēšanas, ierēķinot flīzes un līmes tiesu. Tātad kārba aptuveni par 0,8 cm uz āru. Bet lābāk lai paliek dziļēk nekā par daudz uz āru. Esmu arī licis flīzes, kur jau kārbas sienās( piem reģipša sienās u.c). Tad orģinālās skrūves ņem ārā un garākas skrūves ar smalko vītni iekšā un viss ir štokos. Dažreiz ir pieejamas garākas skrūves nekā vajag. Tas tās var saīsināt nokniebjot vai nofleksējot.
Ja dārga ģimene un dzīvība, vads, kurš iet uz mitru telpu sadalē jāuzsēdina uz noplūdes automāta 0.03A, kas būs pietiekami, lai nenosistu, ja radīsies noplūde caur ķermeni. Noplūdnieks, protams, ir papildus parastajam drošibas automātam apmēram ( 16A). Noplūdniekam ampēri 16 ,25 vai 40 nav tik būtiski, lielākiem ampēriem lielāks kontaktu virsmas laukums, tātad ilgāk kalpos. Svarīgi ir šis cipars 0.03A - noplūdes strāva.
Ja dārga ģimene un dzīvība, vads, kurš iet uz mitru telpu sadalē jāuzsēdina uz noplūdes automāta 0.03A, kas būs pietiekami, lai nenosistu, ja radīsies noplūde caur ķermeni. Noplūdnieks, protams, ir papildus parastajam drošibas automātam apmēram ( 16A). Noplūdniekam ampēri 16 ,25 vai 40 nav tik būtiski, lielākiem ampēriem lielāks kontaktu virsmas laukums, tātad ilgāk kalpos. Svarīgi ir šis cipars 0.03A - noplūdes strāva.
Autors:
maarels
()
Datums: 28/11/2016 13:14
Var arī kombinēto (gan diff strāvas,gan issleguma,gan pārslodzes aizsardzība) noplūdnieku likt,kas ir drusciņ dārgāks.
Piemēram Hager ...
Piemēram Hager ...
Autors:
Didzisp
()
Datums: 28/11/2016 16:14
Man gan liekas, ka prātīgāk ir urbt caurumu flīzē kad siena noflīzēta. Tad smuki atrod vietu flīzes vidū un taisa caurumu, citādāk slēdzis var sanākt kautkur šuvē un nebūs pa smuko. Nē, nu var jau iepriekš mērīt un štukot slēdža un kontakta vietu, bet vai ir vērts čakarēties. Ja par elektrības rozetēm, tad vislabāk izvairīties tās likt vannasistabā. Labi, vienu blakus spogulim, lai bārdasaparātu un fēnu var iesprauts. Galvenais, lai kontakts nav zemu, tuvu vannai. Tad tiešām sievišķis var sadomāt gulēt vannā un matus fēnot. Sievietes domugaita nav mums večiem saprotama. Uz spoguļa rozeti vajag uzlikt noplūdnieku. Cita lieta, ja vannasistabā stāv veļmašina, Tai rozeti vajag iekārtot aiz veļenes, lai sievišķis klāt netiek. Nu nav viņai ko tur līst un grābstīties. Veļmašīnai vajag pareizu zemejumu, bet es uzskatu, ka noplūdes automāts ir lieks. Sazemēta veļene principā nevar dot strāvas triecienu.
Autors:
Dindirin
()
Datums: 28/11/2016 17:21
Didzim - ja tavs veļasmašīnas zemējums kādreiz sabojāsies, tad arī aizies pie tēviem tas sievišķis, kurš netiekot pie noslēptās rozetes, mēģinās saslaucīt ūdeni, kas savukārt bija izlijis, jo nospruka veļenes izvadšļauka.
Tev to bērnu nav žēl, kas bez mātes paliks?
Uzliec noplūdes automātu un nespēlējies ar likteni.
Tev to bērnu nav žēl, kas bez mātes paliks?
Uzliec noplūdes automātu un nespēlējies ar likteni.
Autors:
Hmm
()
Datums: 28/11/2016 17:56
Jū, pareizs zemējums ir katrā mājā un dzīvokli :] uzliek noplūdnieku un dzīvo tālāk!