UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Darbu secība
Autors: qwe ()
Datums: 16/01/2019 10:54

Secība, nejauc cilvēkam galvu ar kaut kādu postkomunistisko domāšanu ar ķapļapiem. Remontu taisa maksimālu un tikai tad pārmēra mēbelēm nišas un vietas.
Flīzes vai lamināts ir atkarīgs tikai no gaumes vai kādreiz mūžā sajutīsi zem čībām akmeni vai koka imitāciju. Tikai muļķis skatīsies uz lietu plīšanu izvēloties grīdas segumu. Ja jau tādā līmenī domāšana, tad uzreiz jāpolsterē visas plaknes un jāuzvelk krekls ar 2x garākām piedurknēm. ;) Šodien ar vārdu flīzes vairs nenozīmē 15-20cm kvadrātiņus. Var droši likt dēļu imitāciju un sajūta būs tāda pati kā no silta materiāla koka, jo katrs sevi cienīgs šodien flīzes apsilda no apakšas.
Kā piemērs - [www.tormans.lv]
Es pēc 5 gadu pieredzes ar rūpēšanos par ne pašu lētāko laminātu ar visādām gudrām apstrādēm varu droši teikt, ka otrreiz laminātu trīsstūrī darba virsma/izlietne/plīts nekad nelikšu.

Re: Darbu secība
Autors: Secība ()
Datums: 16/01/2019 14:15

Kur komunisms!? Cilvēks pats ir pateicis, ka flīzes nesaista un lamināts tuvāks! Un tikai muļķis ignorēs faktorus, kas ir tiešā saistībā! Maksimālais remonts - vai es to liedzu? Bet laminātam ir jāstaigā un nevar visu virtuves iekārtu likt uz lamināta!!! Ok, var ieklāt visu grīdu, kamēr pabeidz "maksimālo remontu" un tad urbt caurumus skapīšu kājām tajā jaunajā segumā? Ja bija mērķis pret manu postpadomju ideoloģiju likt bezsmadzeņu patērēšanu rietumu gaumē, apsveicu, ir izdevies... "Katrs sevi cienīgs silda flīzes no apakšas"! Skan kā 11. bauslis. Pirmkārt, ne visiem ir zemas temperatūras apkure, lai arī tavuprāt, droši vien, visi sevis cienīgie izmanto tikai SS! Ne visiem ir vēlme likt elektro sietu un barot Latvenergo, lai gan sevis cienīgie noteikti vispār naudu neskaita. Pat čības sevis cienīgie pirms kāpšanas uz flīzēm novelk (ja ir mājā telpas bez flīzēm), lai sajustu to maģisko siltumu. Un visbeidzot - ir cilvēki, kas VIENKĀRŠI NEGRIB FLĪZES! Protams, paldies, ka informēji par dažādību flīžu izmēros, bet, droši vien, tavā skatījumā tas jau vēl viens tāds muļķu faktors - izvēlēties segumu pēc "izmēra gabalā". To tak darītu tikai tie, kas nav sevis cienīgi, jo atbilde tāpat iespējama tikai viena - flīzes un pārējais nav no svara!
Ir arī kāds racionāls arguments vai risinājums šuvju tīrīšanai vai kaut attāli līdzvērtīgs rezultāts arī pēc cenas? Spriežot pēc tevis teiktā, lamināts ir arī zem iekārtas, tātad nav varējis brīvumi staigāt, kas, kā minimums, ir "atvēris" šuves un ar potenciāli pārspīlēto kopšanu arī parādās problēmas. Neredzu pat teorētisku alternatīvu, ko tādu var laminātam izdarīt!

P.S. Neesmu pret flīzēm, pat ļoti tās patīk! Vēl vairāk patīk SS un siltās grīdas! Bet šādi teksti, kā iepriekšējais komentārs, ir kapitālisma aprobežotības paraugstunda... Pofig par cenām, kas ir pateikts, ko zinam un kāds bija jautājums! Maucam pa "pilno programmu" pēc dizaina žurnālu pēdējā numura un par pārējo domās pēc tam, ieskaitot kredītu... Sorry, tā nav vienīgā pieeja...

Re: Darbu secība
Autors: ETT ()
Datums: 16/01/2019 15:49

Kur tam laminātam ar vai bez mēbelēm jāstaigā? Uz bodi pēc parketa vai vairogparketa, kurš arī "staigā"? Un ja nu pati grīdas pamatne ir veidota kā peldoša? Tad turpināsim urbties līdz zemes asij cauri plāksnēm, keramzītam smiltij vai vatei, kamēr būs supertruper dzelzbetona konstrukcija? Ja vēl ņem vērā, ka lamināta malai, kas piekļaujas sienai, jābūt gandrīz ar centimetru attālumā no tās ( un uz pamatnes novietota skapīša mala, gadījumā, ja grīdas segumu ieklāj blakus, nevis apakšā, ir uzskatāma par sienu) tad iegūstam ļoti platu spraugu, kuru bez noseglīstes kvalitatīvi nenosegt. Atstāt tikai pāris mm spraugu un to noblīvēt ar kādu hermētiķi, savukārt nozīmēs neievērot grīdas ieklāšanas tehnoloģiju ar visām no tā izrietošajām sekām. Kas tām mēbelēm notiks?

Re: Darbu secība
Autors: ETT ()
Datums: 16/01/2019 15:57

Grīdas nelikšanai zem mēbelēm nav nekāda tehnoloģiska pamatojuma. Tur kājas aug no padlaiku "ekonomēšanas". Nafig tapetes aiz skapja vai sekcijas, linoleja zem skapīša - tas taču sadārdzina pasākumu! Un sekcija "Rīga" taču ir mūžīga vērtība :)

Re: Darbu secība
Autors: J ()
Datums: 16/01/2019 16:09

Par visādām pārvietojamām mēbelēm/sekcijām te neiet runa.
Ja, tagad uzkrāmē iebūvēto virtuves iekārtu uz lamināta/trīsslānu parketa/linoleja un pēc gadiem 5~10 izdomā nomainīt grīdas segumu, tad sanāk, ka bez virtuves iekārtas demontāžas to nemaz nevar izdarīt.

Es tomēr piekristu uz šo lietu skatīties salīdzinot potenciālo iebūvēto mēbeļu un grīdas seguma kalpošanas laiku un izejot no tā, tad arī pieņemt lēmumu par izbūves secību.

Re: Darbu secība
Autors: v_t ()
Datums: 16/01/2019 16:09

"Bet laminātam ir jāstaigā un nevar visu virtuves iekārtu likt uz lamināta!!! Ok, var ieklāt visu grīdu, kamēr pabeidz "maksimālo remontu" un tad urbt caurumus skapīšu kājām tajā jaunajā segumā?" - pēc šitā es riktīgi sagruzījos. es uz saviem laminātiem visur esmu salicis mēbeles pa pilnu programmu. pat laulības gultu...

Re: Darbu secība
Autors: Secība ()
Datums: 16/01/2019 16:32

Tātad - pirmā stāva grīda vai pārsegums var peldēt, cik grib! Lamināts reāli maina savu izmēru, burtiskā nozīmē. Ar apkures cikliem un sezonālām pārmaiņām to lieliski var redzēt, it īpaši, ja telpa ir lielāka. 90% problēmas ar laminātu rodas no nepareizas ieklāšanas. Jā, tie 10mm no malas ir jāatstāj un jā, ir nepieciešamas grīdlīstes vai līdzvērtīgs risinājums. Virtuves iekārta ir smaga un, ja vēl izvietota gar divām sienām, tad lamināts nespēj pilnvērtīgi "elpot" un rauj vaļā šuves vai arī met kūkumus. Mēbelēm nenotiks nekas! Bet toties būs par vienu indivīdu vairāk, kurš teiks, ka lamināts ir mēsls, jo nepareizi ieklāts. Mūsdienās virtuves skapīši ir uz regulējamām kājām, kuras maksā apmēram 20 centus, ļauj nolīmeņot visu un pie tām stiprina cokollīsti! Šī līste visbiežāk ir vismaz 16/18mm biezumā, līdz ar to nav nekādu grūtību atstāt 10mm no skapīša kājām līdz lamināta malai. Kur problēma!?!?!? Ietaupīt neko īpaši nesanāks - pat 10m gara virtuves iekārta nosegs 6m2 grīdas laukumu un, tā kā cokollīsti liek dziļāk apakšā, maksimums 5m2 ir ekonomija, kas maksās no 50 līdz 100 eiro. Pat ja taisa budžeta variantu, 50 eiro uz virtuves remontu nav nekas, bet ja taisa pa kruto, tad jau nu 100 arī nebūs milzīgs ieguvums. Jau minēju, ka var likt visur un urbt caurumus grīdā visnaz 50mm diametrā uz katru kāju. Un? Ieguvums? Jēga? Visam ir sava tehnoloģija, gan laminātam, gan flīzēm, gan reģipsim, gan betonam... Var reģipsim nelikt papīra lenti šuvēs un pēc tam kliegt, ka riebjas plaisas, lai gan pirms tam sludināt, ka nav jau kur tai sienai staigāt uz bodi. Var betonu lejot nemitrināt un nepārklāt karstā vasarā vai liet ziemā un sasaldēt un pēc tam stāstīt, ka betons nekam neder.
Elementāra situācija - cilvēks jautā, vai virtuvē var likt laminātu! Atbilde - pilnīgi noteikti. Nākamais jautājums - kā? Un šeit redzam divas atbildes - vai nu pēc paredzētās tehnoloģijas, kura ir pārbaudīta, gala rezultātā neko īsti nemaina, bet principā pat dažus desmitus ieraupa un lamināts lieliski kalpo un ir vieglāk kopjams par flīzēm, kā arī subjektīvi patīkamāks pēc katra paša gaumes. Vai arī alternatīva - lamināts sūds, liec flīzes. Ja tomēr laminātu, esi kruts, liec visur, pat gar sienām vismaz vienu rindu uz augšu, lai nav jāliek grīdlīstes. Neņem galvā, ko raksta un kā jādara pareizi, gan jau būs labi un pat ja 20 gadu laikā neviens tur pat neieskaitīsies, varēsi sist pie krūtīm, ka lamināts ir arī zem skapīšiem, vienīgi sūds tik un tā tas lamināts, jo redz, kā šuves bojājas "pašas no sevis"... Loģiski, apsveicam!
Cik daudzi reāli "piedzen" katru dēli ar āmuru? Cik daudzi ieklāj apakšklāju nevis kartonu, bet zaļās plāksnes. Jā, var ar kartonu, bet vidēji reti kuram ir tik ideāla grīda, lai to atļautos, bet protams, tas ir tikai mārketings... Cik daudzi, pat ja liek zaļās plāksnes, liek šuves pa diognāli telpai, nevis paralēli kādai sienai? Utt., Utt., Utt... Jā, gana daudzi varbūt tā dara, bet lamināta pretinieki par tādiem kļūst no pašu kļūdām un iedomas, ka tie inženieri tak neko nejēdz, es zinu kā vajag, jo, ja salā kustās visa zeme un nekas, tad tak laminātam arī nafig staigāt...

v_t, nav runa, ka lamināta ir segums, virs kura drīkst tikai levitēt, bet, ja laulības gulta tev sver tikpat cik
visa virtuves iekārta, gribētu redzēt to dzīvē! :) Pie tam, virtuves iekārtai nereti izvēlas arī ieklāt silikonu vai ko tml. gar sienu pie darbvirsmas, reizēm pat vēl vairāk noenkuro pie sienas. To nevar salīdzināt ar TV galdiņu, gultu vai krēslu... Var tak loģiski saprast! Protams, ja "virtuves iekārta" ir 3 skapīši var atvērtiem plauktiem un uz viena no tiem brīvstāvošs indukcijas riņķis, droši liekam virsū! Bet pilnvērtīga iekārta, ar iebūvētu tehniku, vairāku metru garumā, piekrauta ar mantām tomēr ir gana smaga, ne tā?

Re: Darbu secība
Autors: ETT ()
Datums: 16/01/2019 16:37

Vai man dieniņ! Un ja gribēsies tās mēbeles nomainīt pēc 5-10gadiem, jo sagribēsies kādas citas konfigurācijas plīti, cepeškrāsni, izlietni vai kādu citu verķi pamainīt, vai ko noņemt, lai palielinātu vietu galdam sakarā ar vēl kāda cilvja klātesamību, vai, nedod dies, kādu papildus virsmu uzlikt, tad nāksies mainīt arī grīdu vai vismaz izgrauzt caurumu priekš nākošās mēbeles :)

Re: Darbu secība
Autors: ETT ()
Datums: 16/01/2019 16:45

Kas ir virtruves iekārtas svars, salīdzinot ar grāmatu skapi...

Re: Darbu secība
Autors: agrais ()
Datums: 16/01/2019 16:56

Nu nezin...jau kadus 25 gadus stradaju celtniecība, ka reizi pamata uz iekšejo apdari. Laminats salikts simtiem m2, sakot ar līmejamo, beidzot ar mūsdienigu. Nekad, nekur neesmu redzejis ka šuves būtu izrautas no ta ka virtuves iekarta stav. Ir bijušas gana lielas un smagas, nekadu problemu nakad nav bijis. Jā, ieveroju tehnoloģiju, pareizos apakšklajus....Nu varbūt nav trapījušās tas smagas virtuves.DDD Un jā, arī ar gramatu plauktiem un smagam sekcijām nav problemas bijušas

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **    **  **      **  ********  
 **        **        ***   **  **  **  **  **     ** 
 **        **        ****  **  **  **  **  **     ** 
 ******    ******    ** ** **  **  **  **  ********  
 **        **        **  ****  **  **  **  **     ** 
 **        **        **   ***  **  **  **  **     ** 
 ********  ********  **    **   ***  ***   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727