UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
plankumi uz sienas no darvas
Autors: bern ()
Datums: 27/08/2021 10:10

Sveiki! Ko darīt ar darvas plankumiem, kas "izlīduši" caur skursteņa ķieģeļu kārtu un ir redzami uz iekšsienas? Taisām kosmētisko remontu iekštelpās, negribētos, lai tie pēc mēnešiem X atkal parādītos uz svaigā krāsojuma

Re: plankumi uz sienas no darvas
Datums: 27/08/2021 10:35

Skarbi, zinu tādus. Problēma ar viņiem ir tāda, ka viņi izlien jau krāsošanas procesā un nepalīdz arī apmetuma maiņa.
Manuprāt vienīgie 2 veidi ir: noklāt ar necaurlaidīgu krāsu, citu ķīmiju un tad krāsot vai likt apmetumu, otrs variants likt regipsi ar distancīti nelielu.
Es pats gāju pašu primitīvāko ceļu - vienā rokā fēns un krāsoju tos pleķus un uzreiz ar fēnu piekaltēju un tā smērēju konkrētu pleķi, kamēr vairs nelien ārā darva. Vietām vajadzēja kādas 6 kārtas tā veidot,. Zinu, ka tas ir primitīvi un ne pēc tehnoloģijas, bet nu strādā un var izdarīt ātri. Es darbojos ar parasto iekštelpu griestu krāsu, laikam akrils vai kas nu tur ir. Pēc nokrāsošanas it kā viss ir ok, jo tā krāsa kad nokalst veido necaurlaidīgu slānīti, galvenais to slānīti izveidot bez darvas procesā. :)

Re: plankumi uz sienas no darvas
Autors: ETT ()
Datums: 27/08/2021 11:24

Būtiskākais ir novērst darvas kondensāta veidošanos - lietot apkures ierīces atbilstoši skursteņa iespējām. Vismaz vienu ierīci vajag ar augstu dūmgāžu izejas temperatūru un plūsmu, lai skurstenis uzsiltu un izventilētos. Lietojot tikai Jotultipa krāsniņas ar siltumatdeves paildzināšanu "gruzdēšanas" režīmā, process turpināsies un nekāda krāsošana nepalīdzēs - izspiedīsies cauri, tecēs un smirdēs. Parasti skurstenis (ķieģeļu šuves un apmetums) normāli izžūst pēc vienas normālas apkures sezonas. Tikai tad ir jēga nodarboties ar kosmētiku. Tad var darīt tā kā Vilnis_Radio ieteica.
Es darīju līdzīgi. Drošības pēc kārtīgi pakarsēju ar fēnu, lieko uzslāņojumu noņemot ar špakteļlāpstiņu. Pēc tam apstrādāju ar kaut kādu dziļumgrunti, bet beigās pārlaidu ar baltu eļļas krāsu. Pēc tam apdare pēc vajadzības. Kādus 10 gadus nekas ārā vairs nav līdis...

Re: plankumi uz sienas no darvas
Autors: Aldiss ()
Datums: 27/08/2021 11:30

Ja ir tikts galā ar problēmu, kādēļ skurstenis svīst vai pielīst ar ūdeni, pret skursteņeņa smērējumiem palīdz sienas nokrāsošana ar necaurlaidīgu krāsu un tad pa virsu var likt parasto ūdens emulsiju.

Viegākos gadījumos (tajā skaitā dūmu radītiem pleķiem vecās virtuvēs) palīdz gruntēšana ar ūdens bāzes gruntskrāsu Blocker Eskaro, kas, kā ražotājs raksta - " izolē pēdas no nikotīna, ūdens un citiem netīrumiem, var izmantot arī kā grunti zem akrila krāsas. Paredzēta virsmu krāsošanai gaiteņos un kāpņu telpās, koridoros, viesnīcās, kā arī virtuves griestiem" . Var nopirkt var Depo un gan jau kaut kur citur arī.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        ********   **     **  **    **  **      ** 
 **        **     **  ***   ***  **   **   **  **  ** 
 **        **     **  **** ****  **  **    **  **  ** 
 **        ********   ** *** **  *****     **  **  ** 
 **        **         **     **  **  **    **  **  ** 
 **        **         **     **  **   **   **  **  ** 
 ********  **         **     **  **    **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727