UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Vai nav par lielu slodze uz pāregumiem?
Autors: Cainiks ()
Datums: 03/09/2025 22:24

Man ir tāda problēma, ka serijniekā "meistari" uztaisīja remontu vannas istabā, bet uzlēja papildus betonu uz vecās wc, vannas kārbas grīdas (ne uz paneļiem), lai būtu vienā līmenī ar pārējo (pa manam varēja atstāt pāris cm nokritienu , bet tie būtu tikai 200kg - lasi tālāk)- sanāk vecā betona wc / vannas kārba tika pielieta ar vēl papildus pāris centimetriem betonu un kopā ar gala flīzēm tas augatums sasniedz ap 13cm (standartā sanāk ap 8cm bija jeb 200kg m2). Parēķinot, sanāk, ka vecais varianta svēra ap 800kg un tagad pielējuši klāt 250kg + flīzes uz 3.9 m2.
Nu tas sanāk ap 1150kg tikai grīda.
Tā kā visas sienas ir reģipša (stāv uz tās pašas plāksnes +-), tad tur sanāk 22m2 laukums sienām - jeb sanāk 207(reģipsis) + 330 (flīzes ar līmi) kg.
Vai ir pamats satraukumam - apakšā 22mm 6 metrīgie dobie pārseguma paneļi, un tas viss atrodas pie sienas un uz 2 paneļiem.
Vēl tur ir vanna (akmens masa 160mm), vidēja veļasmašīna 60kg, izlietne, iebūvētais pods ar rāmi.
Izskatās ka kopā sanāk ap 1850 kg , ja tur neviens nav iekšā!!!
Cik es saprotu, tad paneļu nestspēja ir ap 600 kg (800 - pašmasa) × 3.9m2 jeb ap 2340kg (teorētiskais maksimums).

Man tur sanāk, ka ap 500kg - liekas riskanti- jāzāgē ārā tā grīda un jāliek eps un tad 5-6cm betons ar armatūru ; jāņem nost flīzes no sienām, jākrāso ( jāliek pa tiešo uz sienām bez reģipša karkasiem ) ??

Re: Vai nav par lielu slodze uz pāregumiem?
Datums: 03/09/2025 22:29

Cik es rēķināju, tad šī konstrukcija sanāk par ap 200kg smagāka nekā standarta tā kaste ar sienām un griestiem , bet es nezinu precīzi.
Sanāk bez wc, vannas utt. es kā dead load rēķinu ap 1650kg , bet tā wc, vannas kaste oriģināli varētu svērt ap 1400kg (800kg ir grīda, kas palika un 600kg sienas un griesti, kuras ir nojauktas).

It kā nav nekādu plaisu vai tml., vienkārši piesardzība, jo 13 cm betona slānis uz 22mm paneļiem kaut kā liekas daudz.

Autors: agrais ()
Datums: 04/09/2025 07:20

Ir jau tik divas iespejas....dzivo tik nost un neķer kreņki. Un otra- ārdi visu āra.... Diezin vai te tev kāds pateikas ka pareizi. Bet vel sareķini vai nav kāda mebele pa smagu...un vanna tacu udeni laidisi, tas vel būs kadi paris simti kg... Un savu svaru pierekini. Viss slikti.....Ciemiņus neaicini.

Datums: 04/09/2025 07:56

Atradu internetā, ka līdzīga kaste sver ap 3350kg (bet tas ir mūsdienās...)
[tdajbi.ru]

Nu liekas kaut ka netiami, bet izmēri sakrīt.
Man sienu svars ir 550kg + 1150kg tā grīda.

Autors: instagram pro ()
Datums: 07/09/2025 12:07

Excessive joint load can lead to strain, especially during high-impact activities or with poor form. Over time, this may cause pain, inflammation, or injury. Proper technique, balanced strength, and joint-friendly exercises help reduce risk. Listening to the body and modifying intensity is key to protecting long-term joint health. [iinstagrampro.net]

Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **        ********  **     ** 
 **     **  **     **  **        **    **  **     ** 
 **     **  **     **  **            **    **     ** 
 *********  ********   **           **     **     ** 
 **     **  **         **          **      **     ** 
 **     **  **         **          **      **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.