UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
ar ko labāk zāģēt?
Autors: eh ()
Datums: 14/03/2007 03:32

Ir vēlme pašam uztaisīt pāris plauktus un kādu skapīti no laminētās skaidu plātnes. Pagaidām mājās nav nekāda zāģa, bet ir doma iegādāties(arī turpmākai lietošanai). Ar ko sanāktu labāks,precīzāks zāģējums -figūrzāģi vai ripzāģi(lobziku vai pioņerku). Kāda ir jūsu pieredze vai ieteikumi?

Re: ar ko labāk zāģēt?
Autors: Didzisp ()
Datums: 14/03/2007 04:07

Katram zāģim ir savs pielietojums un faktiski saimniecībā vajag abus. Ja doma ir par mēbeļu taisīšanu, tad gan, daudz kvalitatīvāk, laminētu plāksni pasūtīt sazāģēt uz stacionāra darbagalda, Tad ar lenķiem viss būs kārtībā un profesionāls zāģis nenoplēš maliņu laminātam. Tāda iespēja ir gandrīz visās nopietnās vietās, kur tiek tirgotas mēbeļu plāksnes. Neviens rokas zāģis nevar nodrošināt tādu kvalitāti. Ar rokas ripzāģi labāk sazāģe dēļus priekš kāda strazdubūra un ar lobziku izzāģē caurumu kur putnam līst iekšā. Priekš tādiem darbiem kā reizi rokas instrumenti būs noderīgi. Lai veicās.

Re: ar ko labāk zāģēt?
Autors: Rx ()
Datums: 14/03/2007 04:38

Pasūtīt jau būtu labi. Bet ja tomēr pašam vēlme mēbelīti radīt, tad : Tagadējie lamināti ir pārklāti ar ļoti plānu lamināta slānīti, es pat teiktu- papīru! strādāšana tāpēc ir ļoti precīza, jo jebkura kļūda ir maliņas sabojāšana. Tāpat pēc maliņas uzlīmēšanas ar gludekli, tās tālākā apstrāde ir "bezsteigas variantā". Par zāģēšanu. Zāģēju ar parasto figūrzāģi, ieregulējot bezpadošanas kustību, liekot iekšā metālam paredzēto zāģīti. Zāģē ļoti lēni. Lai zāgējums būtu taisns, ar rokas skrūvspīlēm piespiež no augšas taisnu vadotnes līstīti tā, lai asmenis ietu pa vēlamo ceļu. Vienā pusē būs bezuzrāvumu šuve- otrā- sliktāka. To kas labāka- liek redzamajā pusē.Tas būtu galvenais par zāģešanu.Piezīme: ja ir palīgs- lai pietur tuvu zāģejuma līnijai putekļu sūcēju, jo šuvei jābūt visu laiku redzamai un tā būs mazāk putekļu.

Re: ar ko labāk zāģēt?
Autors: mozolis ()
Datums: 17/03/2007 23:01

nu es kaa gldnieks varu patikt, ka protams ir labaaka ar formaatzaagi zaageet, bet ja tev ir privaatmaaja tad tu pats vari vinu bez lielaam probleemaam uztaisiit!!! panem kaadu ripzaagi ar ko malku zaagee uztaisi vinam lielaaku plakni kur materiaalu uzlikt, priekshaa pieliec veel vienu motoru kas griezaas preteejaa virzienaa ar lieliem apgriezieniem ja var tad no metaala var ar no koka uztaisiit karieti ar ko materialu virziit uz zaagi!!! lai buutu kvalitativs iezaageejiens aizej uz veikalu nopeec jaunu zaagripu un priekshzaagi un tu vareesi maajaas taavien vaaleet visaadas meebeles no laminaata un finiera!!! bet ja gribi ar roku zageet ta cirkularku nopeerc un labas ripas, tur vaeri uz likt aduri un tu nozaageesi taisni bez probleemaam, ja ir izraavumi var nopirk speciaalus kriitus lai tos aiztaisiitu, bet var iztikt ar plastaliinu, tik kraasu piemeklee!!! plastaliinu uzlkaaaj uz iraavumiem peec tam ar kaltinu viegli nonem un ar kautkadu shkaidiitaaju vari notiiriit lai nepaliek pleki uz laminaata!!! lobzis ar ir laba un noderiiga lieta to ar tev vajadzeetu iegaadaaties un kaltus arii, bet normaals kalts maksaa sakot no kadiem 4-5 ls par gabalu!! ja limee malinu vai nu ar gludekli, bet ja gribi biezo abs malinu tad varu ieteikt 88 kontaktliimi, ja protams nav jau uz malinas liime tad tev vajag veel feenu!!! nu lai tev veicaas!!! ar rokas instrumentiem pats esmu uztaisiijis virtuves iekartu un nav nemaz tik suudigi tik akurati ir jaastraada un nevjag ar neasiem instrumentiem taisiit!!! nu lai jums veicaas mos veel par galdnieku kluusi!!! :):):)

Re: ar ko labāk zāģēt?
Autors: eh ()
Datums: 18/03/2007 02:38

Paldies par padomu. Par galdnieku diezvai kļūšu,bet principā patīk pašam taisīt.Noskatīju veikalā komplektu un cena pāri par 500ls. man liekas neadekvāta. (apm. 3 loksnes lamināta). Tapēc arī nolēmu pats taisīt. Diemžēl man nav māja un tādu stacionāru iekārtu nevaru uztaisīt.

Re: ar ko labāk zāģēt?
Autors: secinājums ()
Datums: 21/03/2007 22:46

ir jāuzbūvē māja, lai varētu nodarboties ar galdniecību :(

Re: ar ko labāk zāģēt?
Autors: eh ()
Datums: 22/03/2007 01:23

Negribu būt galdnieks,gribu uztaisīt vienu mēbeli,kas veikalā maksā nenormālu naudu.

Re: ar ko labāk zāģēt?
Autors: biete ()
Datums: 02/03/2011 14:10

Protams, ka taisīt vajag pašam, bet centies uztaisīt labi, lai pašam nav vēlāk no mazbērniem kauns.

bet te drusku tiem kuriem patīk lietot krievu-padomju okupācijas laika ievazātos terminus - lobziks ir cēlies no vācu vārda "Laubsäge", tā ka variet do droši saukt pat par laubziku ;)), ja vārds fnierzāģis jums nepatīk ;))

Re: ar ko labāk zāģēt?
Autors: Dandris ()
Datums: 02/03/2011 15:09

Nu ir vienkāršāka izeja nekā zāģēt. Ja dzīvo Rīgā tad vēsu prātu ej uz firmu AttēlsR tur ir visvisādi lamināti un izzāģēs vajadzīgo izmēru. Pats ar tā darīju kad būvēju iebūvējamo skapi. Aizgāju uz veikalu..noskatīju konstrukciju...dizainu..mājās uzmetu uz papīra cik kāda izmēra lokšnu vajadzēs...aizbraucu..pasūtīju..nākamajā dienā savācu...cik zinu liela daļa vietējo firmu kas nodarbojas ar mebelju ražošanu materiālus tieši tur ari pasūta

Re: ar ko labāk zāģēt?
Autors: slēpnis ()
Datums: 02/03/2011 17:19

Kā jau Rx minēja bezsteigas variantā lēnām rūpīgi var arī ar figūrzāģi. Mana metode ir pa priekšu ar kādu asu instrumentu ieskrāpēt padziļu rievu. Bet labāk divas zāģa ceļa platuma atstatumā viena no otras. Tad, zāģējot, turēties vienā pusē rievai, ja viena. vai arī pa vidu, ja 2 rievas. Lamināts gludi nolūst pa iezīmēto rievu un nav nekādu robu. Ja vēl ir rokas lentas slīpmašīna, tad noejot ar to pa malu var dabūt labāku, kā ar visiem format un kādiem vēl tur speciāliem zāģiem.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **        **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **         **   **   ***   ***  ***   *** 
 **     **  **          ** **    **** ****  **** **** 
 **     **  **           ***     ** *** **  ** *** ** 
 **     **  **          ** **    **     **  **     ** 
 **     **  **         **   **   **     **  **     ** 
 ********   ********  **     **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727