UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Skrūves apmetumā
Autors: Amatniek ()
Datums: 30/03/2007 02:46

Tātad situācijas apraksts: Ir dēļu griesti, un skaliņu apmetums (pamatīgi saplaisājis). Paredzēts taisnus koka dēļus 5cm platus, 2cm biezus skrūvēt pa taisno pie griestiem ar soli 40cm, un pie tiem savukārt reģipsi. Jautājums: Vai ir ok tās skrūves pa taisno, bez nekādas urbšanas skrūvēt cauri apmetumam pie dēļu griestiem?

Re: Skrūves apmetumā
Autors: Rx ()
Datums: 30/03/2007 04:30

Pielieciet pie griestiem vienu dēli ko gribat pieskrūvēt un dažādos virzienos pārbaudiet līmeni ar līmeņrādi. Neesmu redzējis "tādas" konstrukcijas griestus, kas būtu taisni un līmenī. Skrūvējot klat dēli, apmetums drups un dēlis neviemērīgi pieskrūvēsies.Ja dēļi kas pieskrūvēti būs šķībi, arī darbs būs šķībs. Liekas pareizāk likt griestu UD 60*27, UD veida profilus un pie speciālajiem perforētajiem stiprinājuma U veida skavām stiprināt ar kniedēm (kniežu stangām),(var arī ar samorezu skrūvēm kas paredzētas metālam). tā var ļoti labi izlīmeņot griestus. Es liku 2.5mm alumīnija kniedes- viegli strādāt. pa perimetru- U profils. Līdz ar to jaunus kaneļus lampām var ievilk, stipra konstrukcija. Šada konstrukcijā zaudēsiet aptuveni 5cm griestu augstumu. Liekot profilu sistēmu, sākiet no zemākās vietas, jo agstāk viemēr varēs profilus pieskrūvēt, līmeņojot griestus.

Re: Skrūves apmetumā
Autors: Didims ()
Datums: 30/03/2007 05:08

Ja nav īpašu pretenziju pret plaknes līdzenumu jeb nelielu viļņainumu (tip sērkociņš nelien aiz trīsmetrīgas vadulas) un pamatdoma ir tikai novērst kosmētiskās plaisas griestu apmetumā, var jau to reģipsi skrūvēt pa taisno pie vecajiem griestiem. Varbūt tikai iepriekš nodauzīt nost veco apmetumu.

Re: Skrūves apmetumā
Autors: Amatniek ()
Datums: 30/03/2007 05:09

Griestu līmenis šoreiz nebūtu tik svarīgs, bet taisni viņi ir. Lieta tāda, ka nevar atļauties griestu līmeni neko diži pazemināt, turklāt sanāktu sadārdzināt, jo dēļi mājās jau ir.

Re: Skrūves apmetumā
Autors: EjTakTu ()
Datums: 30/03/2007 15:28

Vispār jau var skrūvēt pa taisno, tikai jāņem pietiekoši garas skrūves. Latas jāliek perpendikulāri balkām. Ja nezina, to virzienu un atrašanās vietu apmēram var noteikt pēc lielākajām un garākajām plaisām griestu apmetumā. Pārējās vietās var lietot mazliet īsākas skrūves (apmetums + 2,5cm dēļu klājszem apmetuma). Jārēķinās ar to, ka zemapmetuma klājam starp dēļiem izveidojušās šķirbas (vai jau bijušas ieklājot). Tā kā daža laba skrūve aizies pa tukšo. Un glītā taisnā līnijā direz vai skrūves izvietosi. Līmeni gan vajag pārbaudīt, taču piekoriģēt to grūtības parasti nesagādā. Ja griesti ir samērā taisni, var skrūvēt bez tām līstēm. Apmetumu gan nost nedauzi. Pirmkārt baigais ķakars - putekļi, simtām naglu, ar ko piesists skalu siets, atkritumi, kurus nezini kur likt. Otrkārt tas dēļu klājs parasti vēl nelīdzenāks nekā apmetums.

Re: Skrūves apmetumā
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 30/03/2007 15:34

Es savā mājā izdarīju procesu vienkāršāk. Notīrīju griestus, pielīmēju Valmieras stikla šķiedras sietu ar 2*2mm acīm pie apmetuma ar PVA līmi un tepēju ar griesta tepi. Piepucēju ar smilšpapīru , gruntēju, krāsoju.
Nu jau 8 gadi pagājuši un plaisas vairs neredzu.
Jā vienīgi netaisīju slīdošo gaismu, bet iekāru lampu, kura griestus izgaismo vienādi un ēnas neredz.

Re: Skrūves apmetumā
Autors: Rx ()
Datums: 30/03/2007 18:06

Tā kā to darīja Būvinženieris arī es darīju. Vecā koka mājā, virtuvē. Lieliski līdz šai dienai! Bet ir ko darīt...

Re: Skrūves apmetumā
Autors: Amatniek ()
Datums: 30/03/2007 18:23

Nu paldies par ieteikumiem, mēģināšu. Bija jau arī tāda pat doma vienubrīd, proti likt armējošu sietu un tā, bet tur ir krāsa, apakšā nenomazgāts krīts, tā kā čakars lielāks, turklāt tie šaurie dēļi jau ir mājās un ir arī pieredze reģipša darbos, vienkārši nebiju īsti pārliecināts šajā situācijā.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ******    ********   ******     ******   
 **    **  **    **   **        **    **   **    **  
 **        **         **        **         **        
 **        **   ****  ******    **   ****  **   **** 
 **        **    **   **        **    **   **    **  
 **    **  **    **   **        **    **   **    **  
  ******    ******    ********   ******     ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727