UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: "Jāskatās uz vietas" - objektu vai cik var noplēst?
Autors: sto>>>spk ()
Datums: 14/04/2008 12:42

Tur jau tā "sāls". Ja celtnieks neko negrib dzirdēt par normālu līgumu, tad tieši tā - jau paredz apčakarēt. Līguma slēgšana ir kā indikators, kas tieši palīdz atrast pareizos celtniekus (pareizāk celtnieku firmeļu īpašniekus, kuru mērķis ir "urvats pa boļše"). To arī gribēju pateikt. par to citu dimensiju un planēšasnu. Savā praksē līgumus par celtniecību (gan ar pasūtītāju, gan subčikiem, gan citu interesēs, gan savās) esmu noslēdzis vairākiem simtiem (ir tādi objekti, kur apakšuzņēmēju skaits vien pārsniedz 100 vienā objektā) un nevienu (!) līgumu neesmu parakstījis, ja tas ir bijis man nepieņemams (termiņi, kvalitāte, izmaksas, avanss, garantijas, soda %, līguma laušanas gadījumi u.t.t.). Jā, esmu bijis spiests pat paņemt ne pašu lētāko firmu, bet tā ietaupījis sev un citiem nervus un, domāju, ka arī naudu.

Re: "Jāskatās uz vietas" - objektu vai cik var noplēst?
Autors: aaaa ()
Datums: 14/04/2008 13:46

Varbūt arī aplauzās, bet tāpēc, ka bija domājuši, ka brauc pie normāliem cilvēkiem, izrādās, pie plānprātiņiem, kas paši savu darbu nenormāli nevajadzīgi sadārdzina un velk garumā. Viņi esot cēluši daudz lielākas jaudas stacijas daudzās citās vietās pasaulē ar pilnīgi citiem rezultātiem un pieeju darbam. Nu ko tu PSRS valstiņai padarīsi - kamēr visa esošā PSRS paaudze un viņu bērni vēl nenomainīsies pret nesamaitātiem cilvēkiem, nekas te nemainīsies. Paši jau mēs to birokrātiju un stulbumu kultivējam, neviens jau cits - citplanētieši jau pie mums nestrādā.

Re: "Jāskatās uz vietas" - objektu vai cik var noplēst?
Autors: zorge ()
Datums: 14/04/2008 14:10

pastāv jau arī nacionālās īpatnības. Vācietim nemaz neienāktu prātā būvēt ne tā ka ir projektā. Spāņu čigāns nemaz īpaši to projektu neskatās, būvē kaut ka "aptuveni" un beigās cepās ka negrib to darbu pieņemt. Piemērām, kāpēc ir jāmaina margu krāsa???

Re: "Jāskatās uz vietas" - objektu vai cik var noplēst?
Autors: aaaa ()
Datums: 14/04/2008 16:27

Zorgem: zini, vecīt, redzams, ka neesi saskāries - ir sanācis dzīvot un strādāt kāreiz Vācijā vairākus gadus. Ne no mūsu birokrātijas, ne no mūsu stūrgalvīgās attieksmes Vācijā nav ne vēsts. Un jā - vācietis kāreiz izmainīs lietas, kas nav projektā, ja to vajadzēs, bet pēc tam sakārtos papīrus. Vācietis nekad mūžā negaidīs nedēļām uz kaut kādiem papīriem, jo tur jau pāris stundu prastojs ir traģēdija.
Mums tiešām ir pataloģiska neticība vārdam, tas mums trauma no padomju laikeim - bez bumažki ti kakaška. Redzam kur mēs ar to esam - dārgākais tilts pasaulē utt., arī priovātmāju izmaksas. Kad uzzināju, ka Vācijā un Zviedrijā par m2 flīzētāji ņem mazāk kā pie mums, gandrīz apsēdos.

Re: "Jāskatās uz vietas" - objektu vai cik var noplēst?
Autors: sto ()
Datums: 14/04/2008 17:07

Nav svarīgi latvija, Vācija, Irāka vai cita valsts. ir svarīgi ar būvnieku vienoties, ka tas kaut ko maina pret to, kas paredzēts projektā un/vai tāmē, tad lūdzu saskaņo ar pasūtītāju! Un līgumā svarīgi noteikt, ka saskaņošana no Pasūtītāja puses nedrīkst kavcēt būvdarbus (ja kavējums, tad maksā Pasūtītājs), bet būvniekam ir savlaicīgi jāpaziņo, ja ko grib mainīt vai nav konkrēti pateikts projektāja. Ja kāds šādus noteikumus neatrunā jau iepriekš (pie līguma slēgšanas), tad bardaks ir sagaidāms.

Re: "Jāskatās uz vietas" - objektu vai cik var noplēst?
Autors: GuntisL ()
Datums: 21/04/2008 00:56

Protams, jāskatās, ne tikai jāskatās, bet arī jāmēra līmeņi, attālumi, izgriezumi, jo beigās taču gribi smuki saliktas flīzītes.
Ja visi meistari un nemeistari strādātu vienlīdzīgi precīzi, tad arī jebkurš nosauktu konkrēti cenu par tādu un tādu darbu. Citādi - neviens negrib labot citu ķecerības, un par to ir jāmaksā.
Protams, cits jautājums - ja viss ir ideāli līmenī, attālumi precīzi. Domāju, neviens labs meistars tādā gadījumā cenu neceltu, otrādi - nolaistu, lai tik paņemtu tādu objektu.

Re: "Jāskatās uz vietas" - objektu vai cik var noplēst?
Autors: sto>>>GuntisL ()
Datums: 21/04/2008 11:06

Jā, principā varu piekrist.
Ja pasūtītājs nevar apliecināt, ka telpas flīzējamo virsmu pamatne ir sagatavota atbilstoši LBN un "geometrija" ir O`K, tad pasūtītājam ir jāizskaidro, ka, jo šķībāk un nelīdzenāk viss būs, jo jāmaksā būs dārgāk. Var nosaukt arī, cik papildus var maksāt 1m2 grīdas izlīdzināšana/gruntēšana/hidroizolēšana vai sienu stūru izvilkšana - lai tad pats izlemj, vai vairs vēlas tieši jūs uzaicināt uz "vietas apskati" un summas galīgo precizēšanu. Ja pasūtītājs iedomājas, ka kāds, kas nosaucis zemāko cenu par flīzēšanu, pie reizes arī "māju uzcels", tad lai samierinās, ka viņa māju apskatīt ieradīsies ne mazums meistaru un brigāžu.

Re: "Jāskatās uz vietas" - objektu vai cik var noplēst?
Autors: doma ()
Datums: 21/04/2008 11:15

>>GuntisL piekrītu ja kāds kautko mērītu ..leņķus, virsmu gludumu utml...un tad konstatē ka siena ir jāpiemet kādi 3cm klāt... Liela daļa mēģinu postfactum paziņot ka bija pirms flīzēšanas kautkas jāšpaktelē tur aizgāja pāris spaiņi ar sheetroku ...
bet nekad neviens neko tādu nav darījis- mērījis
Vienīgais kas mērīja sienu leņķus bija galdnieks kad mēbeles pasūtīju ...
viss uz aci, līdzīgi kā kad rakstīju par reģipsi mansardā.
Atnāca palūrēja...nu tur baigi šķībi... cena x1.5 uzreiz
Pats finālā līdu un mērīju ar kautkādu lāzeri nujā uz 10m laidumu viens gals 2cm atšķirās. nu sūdīgi protams bet... kad reģipsi kar tad takš izmanto distancerus kuru pielietojuma uzdevums kāreiz ir to visu iztaisnot un kad izpratu tehnoloģiju secināju ka nekas darbietilpīgs tas galīgi nav.

Re: "Jāskatās uz vietas" - objektu vai cik var noplēst?
Autors: rbm ()
Datums: 21/04/2008 13:02

Gribētos redzēt tos LBN punktus kurus jūs citējat, kad mēģinat norādīt uz defektiem sienu apdarē:)

Bet nu vispār šeit praktisks piemērs:
[img249.imageshack.us]
vannas istaba par kuras flīzēšanu meistars sagribēja sākotnēji prasīto 14Ls/m2 vietā "apskatot objektu" 16Ls/m2
* sienas - (20m2) dubultais mitrumizturīgais reģipsis, šuves nošpaktelētas ar mitrumizturīgo uniflot, noslīpēts, nogruntēts, pa virsu uzklāta CASCO hidroizolācija 2 kārtās ar visu deformācijas lenti. vannas, dušas, izlietnes ūdens izvadi, Sienas vertikālas
* grīda - (6m2) dz.b. pārseguma panelis, siltināts ar 5cm putuplasta, pa virsu ieliets 5cm betona kārta un 2cm izlīdzinošā kārta Vetonit ABS 148, pa virsu CASCO primer grunts, un CASCO hidroizolācija 2kārtās. grīdā iestrādāts dušas traps un vannas kanalizācijas izvads.
* flīzes - 20x50cm keramikas flīzes, A klase, taisnas, bez izmēru atškirības, flīžu līme MIRA unifix 3110, grīda 40x40cm keramikas flīze MIRA superfix 3130 līme.

Uz jautājumu par ko tad sanāk dārgāk skaidru atbildi nedabūju, tāpēc sekoja PN. Varbūt palīdzēsiet atrast defektus/problēmas kas sadārdzina darbu.

Re: "Jāskatās uz vietas" - objektu vai cik var noplēst?
Autors: doma ()
Datums: 21/04/2008 13:17

nu skaidra lieta ..viss ir pārāk labis sagatavots tātad nauda ir! :)

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   ********   **     **  **     ** 
 **        **    **  **     **  **     **   **   **  
 **        **        **     **  **     **    ** **   
 ******    **        ********   *********     ***    
 **        **        **     **  **     **    ** **   
 **        **    **  **     **  **     **   **   **  
 ********   ******   ********   **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727