UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Gridas siltinasana lauku sanmezgla
Datums: 16/07/2008 02:01

Sveiki!

Lasu forumu krustu šķērsu un ir viss kas, bet savu jautājumu neatradu, tad nu lūdzu padomus.

Situācija. Telpa paredzēta dušai, WC un izlietnei, ~8 m2. Ir vecs klons, kurš jāplēš nost. Zem tā grunts, kas varētu būt gadu desmitu laikā jau nosēdusies. Jāliek notekūdeņu caurules un daži ūdensvadi, t.sk. viens siltā ūdens pāri telpai no pievades punkta.

Tad nu mans plāns varētu būt šāds:
- noplēšu veco klonu, noroku veco kritumu līdz pilnīgi līdzenai virsmai.
- gruntī ieroku visas kanalizācijas un ūdensvadus ar kritumiem,
- varbūt ielieku padomju ruberoīdu (tas man krājumos) drošākai hidroizolācijai no grunts,
- ekstrudētais putuplasts 4cm biezumā (uz grunts sanāktu), Putuplastā griežu caurumus visām kanalizācijas un ūdensvadu caurulēm, kuru gali nāk ārā vertikāli, tad attiecīgi iemontēju,
- sadalu telpu ar dēļu vadotnēm pa sektoriem (virsma bez krituma, virsma ar kritumu uz dušas trepi)
- armatūru nelieku,
- leju betonu,
- tālāk hidroizolācija no virspuses? Kāda? Ja negribu krāmēties ar flīzēšanu ko tad likt virsū, krāsot, bet uz hidroizolācija vai var utt? Vai varbūt flīzes tomēr ir jēdzīgākais risinājums?

Galvenie jautājumi tomēr paliek par to vai notekūdeņu caurules un ūdensvadi ir ok gruntī, vai ekstrudēto var likt pa tiešo uz grunts, plus ja nav armatūra.

Paldies!

P.S. Sienas plānots 2 cm gaiss, reflekt plus folija, 2 cm gaiss, zaļais regipss, hidroizolācija un krāsa.

Re: Gridas siltinasana lauku sanmezgla
Autors: v_t ()
Datums: 16/07/2008 12:05

vadoties no savas pieredzes, ieteiktu likt gatavo dušas boxu. lētākais nedaudz virs 200 ls. atkrīt problēma ar grīdas un sienas hidroizolēšanu, turklāt var atļauties uztaisīt koka grīdu, nav jāviedo kritumi.
salikt nepareizi caurules nav tik vienkārši.
jāievēro pāris lietas. kanalizācijai kritums un ūdenvadam sasalšanas drošā zona.
siena, cik noprotu, ir koka, ar siltinājumu no iekšpuses. var darīt tā, bet es, vēl, liktu 3 - 5 cmm vates. respektīvi - siena, latojums/vate, plusiņš, latojums/gaisa šķirkārta 12 - 20 mm, apdare.


Re: Gridas siltinasana lauku sanmezgla
Datums: 16/07/2008 12:21

Gatavai duškabīnei vietas nepietiek, jo tad telpā radīsies šaurība un man nez kāpēc tīri vizuāli arī vairāk patiku laukos bez duškabīnes. Starp citu lētākās duškabīnes ar stikla durvīm un pamatni maksā ap 90 LVL, esmu tādu pircis un uzlicis otros laukos - arī nav ne vainas. :)

Ok, nomierināji par caurulēm. Kritums man būs ~ 2 cm/m kanalizācijai. Par sasalumu lūk jāpadomā gan man būs, jo viena ūdensvada caurule man plānā iet zem grīdas un ir aizdomas, ka stiprāks sals var iziet cauri pamatam. Pārējie ūdensvadi mani nesatrauc, jo ziemas sezonā visi ūdeņi tomēr tiek izlaisti ārā un ielaisti pēc vajadzības. Laikam tad tam ūdensvadam arī būs jāierīko nolaišanas iespēja, jo ja likšu siltumizolāciju ap cauruli gruntī, tad tā tāpat nepasargās, ja sals pieturas mēnesi un ūdens tai laikā nav ne reizi kustināts.

Siena ir ķieģeļu ar 10 cm gaisa starpkārtu vidū. Vati laikam tomēr nelikšu, jo tad man būs vēl lielāka šaurība un tie 5cm man ir no svara tomēr.

Re: Gridas siltinasana lauku sanmezgla
Autors: aaaa ()
Datums: 16/07/2008 12:39

Runājot par caurulēm - ir ļoti svarīgi uztaisīt kanalizācijas izvadu vajadzīgajā augstumā - īpaši duškabīnei. Pareizi ir tā, lai tas trubas gals ir vienā līmenī ar gatavo grīdu, vai pat nedaudz zem tās - resp., lai kanalizācijas caurules gals nelien ārā. Ir jau, protams gumijas pārejas, bet no pieredzes to čakarēšanos nevienam nenovēlu.
Ar klona atrakšanu uzmanīgi - pēc tam obligāti tas kaut kā jānoblīvē, jo svaigi rakts obligāti sēdīsies, bez variantiem. Un būs slikti grīdai un visam citam.
Ja negribas flīzēt, var darīt kā zviedri dara - liek linoleju ar uzlocījumiem stūros un gar malām. Tad sienas aplīmē ar stiklaudumu tā, lai tas uziet kādus pāris cm virsū grīdas linolejam - resp. pārklājas. Tad visu hidroizolē un krāso, vai arī lieto speciālas vannasistabai paredzētas hidroizturīgas tapetes, bet pie mums tādas neesmu redzējis (neesmu arī meklējis).

Re: Gridas siltinasana lauku sanmezgla
Autors: Rx ()
Datums: 16/07/2008 14:54

Analoģiska situacijā darīju tā: Viss vecais prom līdz gruntij, iemonteju- ieraku to, kas zemē. Izrēķināju, cik biezs būs pīrāgs grīdai, montē kanalizācijas izejas-ieejas. Uz grunts šķembas, smiltis kā izlīdzinošās, ko noblietē. Putuplasts 5cm . Virspusē polietilēna plēvi. Uz tas ditancerus 1.5-2cm un armatūras sietu , solis 10cm. Pie tā DEVI kabeli. Virsū lēju 7cm betonu, klāt piedevu mitruma caurlaidības samazināsanai. Flīzes neliku bet pārklāju ar zilo mitrumaizsargājošo mastiku- krāsu. Virsū vanasistabu mīksto paklājiņu no sintētikas, noņemamo, mazgājamo, (zilo hidroizolāciju var arī krāsot.). Termoregulatoru- ieslēdz pēc nepieciešamības- grīdas žāvēšanai, mikroklimatam. Un lai cik tas neticami liekās: aptuveni 2.2 kvadratmetros ir duškabīne, izlietne, pods, radiators!

Re: Gridas siltinasana lauku sanmezgla
Autors: v_t ()
Datums: 16/07/2008 16:03

vo, vo! man 5,4 m2 ir duša, pods, izlietne, skurstenis un brīva vieta. tāpēc pabrīnījos par 8 m2 šaurību, bet negribējās skaļi izteikties. ka nenotur par muļķi :D

Re: Gridas siltinasana lauku sanmezgla
Datums: 16/07/2008 16:19

He, he par šaurību. :)) Vispār jau ir pašauri, jo tie ir lauki ar lieliem cilvēkiem, bet pat kļūdījos ar kvadrātiem jo ir mazāk ap 6.5 m2 un tajos m2 ir pirts/apsildes krāsns ap 1,5 m2 laukumā, atsevišķa kabīnīte WC, izlietne un vēl lāvas. Tas viss protams plānojumā. Nekāda lielā brīvība tur nesanāk - durvis krustojas, duškabīnes stūri traucētu utt.

Kā tur 2,2 var apgrozīties es tik tiešām nestādos priekšā! :)

Rx - par klāšanu apmēram skaidrs tikai man nebūs apsildāmā grīda, bet radās jautājumi:
- kāpēc tu liec virs putuplasta plēvi? Putuplasts jau pats par sevi ir izolators un plēve tak ar laiku sadalās!? Jeb tas lai betons nelītu putuplasta salaidumos?
- vai armatūru man vajag, jeb varu tomēr iztikt? Man armatūra radītu sarežģītāku liešanu, jo jālej pa sektoriem, lai var noteci dabūt un vispār vai tur mna kaut kas maz var sēsties īpaši!?
- kas tā par interesntu mastiku krāsu? Varbūt man arī tādu vajag, vai izskatās smuki? Vai ir citas krāsas, jeb ielikt tādu un pa virsu pirts koka redeli grīdai?

Re: Gridas siltinasana lauku sanmezgla
Autors: v_t ()
Datums: 16/07/2008 16:51

Rx vēl ir baigi iepleties. ja esi braucis ar prāmi nebiezajā klasē, tad vajadzētu zināt, ka viss tas pats ir sabāzts 1 mm2 vai biku vairāk. un, arī, tie nav iespēju griesti.

Re: Gridas siltinasana lauku sanmezgla
Autors: Rx ()
Datums: 17/07/2008 09:27

Klūdījos, šodien pārmērīju: 1.2 reiz 1.3m ir 1.56!!!m2. Viss salikts ar cm izdomātu precicitāti: Pusapaļa duskabīne 80 reiz 80, , kurai apaksa noņemts borts, lai kajas lien zem kabīnes- var tuvāk kabīnei nostāties. Pamatstāvoklis ir atvērta duškabīne- vairāk vietas kur kustēties, izlietne, pati mazākā ko varēju nopirkt- rokām pietiek. Pods ielikts ieslīpi, lai nekas nemaisa. Parģēbjoties, apsēžas uz aizvērta poda. Un ziniet, nav neviens, pat no resnajiem, palicic neapmierināts. Ja būtu iespēja grafiskam zīmējumam, to parādītu. Tā bija vienīgā telpa kur TO visu salikt, jo 60 gadus bija jāiet sausajā mājiņā...P.S.Plēve aiztur ūdeni no betona un tas labāk sacietē.Zilā hidroizolācija bija plastmas bundžā un paredzeta hidroizolācijai, bieza, ar otu uzkrāsojama. Kad nosaukumu uzzināsu, uzrakstīšu. P.S. armat. siets nemaisa likt betonu pa daļām: pēc sieta uzlikšanas liek plastmasas betona vadotnes 3 reiz 5 cm, Tās ar betona pļackām nostiprina, izlīmeņo virs sieta! Kad pacietējis, lej pa joslām, vadotnes kā līmeņa atdures labi izmantojamas, izlīdzinot betona masu.

Re: Gridas siltinasana lauku sanmezgla
Autors: aaaa ()
Datums: 17/07/2008 09:36

Parasti gan tā hidroizolācija ir pelēkā krāsā (viņas ir visos veikalos, dažādu ražotāju, padārga, vidējais spannītis ap 30 Ls) - grīdai, ja paredzēts likt virsū pirts režģi, varbūt pat labāk, no krāsas viedokļa. No pieredzes hidroizolāciju labāk ir nevis pindzelēt, bet uznest ar rullīti (izņemot stūrus), jo nepaliek švīkas. Un ja nav paredzēts nekas virsū, obligāti ar starpžāvēšanām jāuzklāj 3 reizes, ne mazāk. Tikai betonu pindzelēt ar šito smāķi drīkst ne ātrāk kā pēc mēneša, jo tajā ir daudz mitruma, kam tomēr būtu normāli jāizžūst.
Manuprāt jau tomēr daudz sakarīgāks variants būtu lietot epoksīda divkomponentu speciālo grīdas pārklājumu - tas ir tāpat uzpindzelējams, turklāt ir gluds un smuks, laikam pat tonējams un ir mehāniski super-izturīgs, ko par hidroizolāciju nevar teikt nu točno. Darbs tikpat vienkāršs, bet rezultāts būs stipri labāks. Arī epoksīdu grīdas pārklājumus var dabūt veikalos (laikam pat Depo redzēju).

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   ********  ********  ******** 
 **     **  **     **     **        **     **       
 **     **         **     **        **     **       
 **     **   *******      **        **     ******   
 **     **         **     **        **     **       
 **     **  **     **     **        **     **       
  *******    *******      **        **     **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727