UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Ekovate
Autors: Aivarsm ()
Datums: 24/02/2009 21:52

Labdien!

Domāju vasarā sāk izremontēt māju. Māja ir bijusi baļķu bet pēctam apmūrēti apkārt kieģeļi. Domāju no iekšpuses siltināt ar ekovati.
Kādas ir jūsu domas

Paldies!

Re: Ekovate
Autors: RBB ()
Datums: 25/02/2009 08:45

sk www.rbb.lv

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 25/02/2009 10:29

Nevar izmantot šķirbu starp baļķiem un ķieģeļiem? Kāds ekovates iestrādātājs reiz teica, ka 8 cm platā iepūst varētu gan.

Autors: Riģipsis ()
Datums: 25/02/2009 12:32

Man ir tāda pati māja - guļbūve 16 cm baļķis kas krievu laikos apmūrēts ar silikāta ķieģeli un pa vigu gaisa sprauga.
Esmu būvinženieris ar 30 gadu stāžu un varu teikt, ka labāk siltināt māju no ārpuses
un nevis iekšpuses. Ja vajag guļbūvei skaistu sienu var apšūt ar riģipsi un nokrāsot, man gan patīk koka sienas -labi izskatās.
Par siltināšanu, es tev iesaku to darīt no ārpuses, respektīvi pie ķieģeļa sienas
līmēt izolāciju -putuplastu vai akmensvati- vismaz 10cm, pēc gaumes un maciņa biezuma, kuru armē ar sietu un pa virsu dekoratīvo apmetumu ,minerālu vai silikātu atkal pēc gaumes un maciņa.
Vati pūst spraugā starp guļbūvi un kieģeļa sienu- apsurds, ja nav cita ko darīt.
Un aizmirstiet to ekovati, tas ir ražotāju āķis, kā noplēst naudu LV.

Autors: IQ ()
Datums: 25/02/2009 12:37

Nu diezvai vaidzeetu uzreiz ekovati sitaa nolikt, Rigipsi. Nav jau nu vina tik suudiiga.
Bet paskaidro siikaak kapeec nevar stalp kiegeli gaisa spraugaa puust ieksaa ekovati? Vai tas noziimee, ka arii vecaakaas maajaas, kuras buuveetas no gaazbetona un apsutas ar kiegeli, ka tajaas nevar pa starpu puust ekovati?
Man tiesi taada doma teeva maajai ir iecereeta.

Autors: Riģipsis ()
Datums: 25/02/2009 12:48

Starp guļbūvi un ķieģeļa sienu tā sprauga atstāta ventilācijai, krievu laikos domāja ka arī siltumizolācijai. Kas notiks, ja to aizbāž ar kaut ko, kondensāts, kas sienā veidojas ziemas laikā temperatūru starpībā starp āra gaisu -10 un iekšā +20, paliek vai nu spraugā kas ar kautko aizbāzta vai kondensējas mājas koka sienā un tā pūst.
Protams var jau tajā spraugā arī baloniņus ar Makrofleks iepūst, ir jau arī tādi gadījumi
LV bijuši.
Mana doma bija Aivaram paskaidrot ,kā optimāli viņa guļbūvi nosiltināt, lai vēlāk nav papildus problēmu un naudas izsviešanas vējā.

Autors: privātais ()
Datums: 25/02/2009 13:01

No sākuma gan vajadzētu aizpildīt spraugu starp nesošo sienu un ķieģeļu apšuvumu un tad jau var līmēt uz silikāta ķieģiliem izolāciju, ja nē tad līmētā izolācija uz silikāta ķieģeļa tik skatam vien būs :). Papētiet [www.rbb.lv]

Autors: IQ ()
Datums: 25/02/2009 13:38

Piekriitu privaatajam, ekovate ir tvaika reguleejos materiaals, tapeec arii nekads kondesaats tur neveidosies, un Aivars var drosi iepuust to starp gulbuvi un kiegeli. Man vismaz taa liekas.

Autors: privātais ()
Datums: 25/02/2009 14:06

faktiski biju domājis par rigiperl materiālu :)

Autors: Pūtējs ()
Datums: 25/02/2009 14:19

Dirsā arī var iepūst, vai vajag?

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **     **   *******   **      ** 
 **     **   **  **   **     **  **     **  **  **  ** 
 **     **    ****    **     **         **  **  **  ** 
 **     **     **     **     **   *******   **  **  ** 
 **     **     **      **   **          **  **  **  ** 
 **     **     **       ** **    **     **  **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727