UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Guļbūves remonts!
Autors: FairyStudio ()
Datums: 27/10/2009 19:45

izksatas ka beidzot busu ticis lidz tam ka bus javeido kalka apmetums! tapec vel dazi jautajumi, lai noskaidrotu vai visu esmu sapratis pareizi!
tatad, kads kalkis ir janem pasam apmetumam - dzestie vai nedzestie? zinu ka dzestie ir janotur kkadu laiku muca ar udeni lai vinjs izreagetu, bet ka ir ar nedzestajiem?
pirms apmetuma klasanas ir doma ari parvilkt visus vadus. vai vinjus ir jaliek gofra vai var iztikt bez? tomer sarmaina vide, vai tas vadiem nav bistami?
vai nebutu ari pratigi pirms gruntesanas balkus apstradaat ar kadu kjimiju pret trupi, kirmjiem? kadu?
iegadajos fibras, sietu, pernicu bet tas limes piedevas nekur nevareju dabut. varbut kads zin, kur var iegadaties kazeinu?

Re: Guļbūves remonts!
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/10/2009 23:45

Saulkalnes nedzēstajam (diez vai citu nedzēsto dabūsi) uz maisa prasīta viena stunda un arī Ivars Brinkmanis ir teicis, ka gadiem ilgā dzēšana bija vajadzīga nemaltiem kaļķa gabaliem. Vietējo lietot būtu patriotiskāk. Tikmēr daudzi lieto Krasnoseļskas dzēsto, kurš nopērkams vairāk veikalos, jau pēc ārējā izskata atgādina tīru ķīmisku vielu (nevis pelēcīgu minerālu) un, kaut nedaudz dārgāks, toties pievienojams mazākās devās.
Vadus liec gan gofrā vismaz tāpēc, ka tad būs vieglāk pēc gadiem nomainīt (uz ko - kas to šobrīd var paredzēt?)

Re: Guļbūves remonts!
Autors: aaaa ()
Datums: 28/10/2009 08:50

Es jau reiz tiku rakstījis, ka dzēšanas process nav tikai ķīmiska reakcija, bet gan arī lēns kristalizācijas process, kas, cik saprotu, apmetumam ir pat svarīgāks par paša kaļķa kvalitāti. Īstie neistari esot varējuši noteikt punktu, kad kaļķis vislabākais, bet tās noteikti nav dienas, cik atceros, turēts tika vairākas nedēļas, un tieši maltie kaļķi, nevis gabali. Pati reakcija ir ļoti ātra un ir galā jau pēc pāris minūtēm vai pat sekundēm (uzmanīgi, izdalās liels siltuma daudzums), bet procesa sāls ir tajā, ka CaO malts ir ļoti smalks, un tas veido tikpat smalku Ca(OH)2, kas apmetumam īsti neder, jo tam nav laba sasaistes spēja. Tiesa, dzēstie kaļķi diezgan labi šķīst ūdeni, un kā jau jebkurā piesātinātā šķīdumā, arī šajā, ir līdzsvars starp cieto un šķīdumā esošo, kā rezultātā notiek kaļķa daļiņu kristalizācija, jeb augšana. Bet tieši cik ilgi tas ir jāiztur - to nepateikšu, tas jāmeklē kaut kur vecā literatūrā vai jāprasa dakterim gūglam.

Re: Guļbūves remonts!
Autors: aaaa ()
Datums: 28/10/2009 08:53

Piemēram:
[en.wikipedia.org]

Re: Guļbūves remonts!
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 28/10/2009 09:30

Par 1 stundu laikam būšu kļūdījies, internetā
[www.saulkalne.lv]
drukāts: "Periodiski pārmaisot dzēšanas sākuma periodā, izturēt 24 stundas". Stunda bija manis eksperimentāli noteiktais laiks, kurā tiešām jāpamaisa un ir jūtams, ka kas mainās. Bet, tā kā pēc tam viņu vēlams turēt mitru ilgāku laiku, nez vai ir liela starpība, dadzēšas viņš ar smiltīm vai bez un vai tai laikā viņu kustina vai nē.
Turpat: "Dolomīta kaļķu dzēšanas process norit mierīgi, neizraisot liela siltuma izdalīšanos". Pieņemu, ka daļa šā produkta sastāva kvalificējama kā pildviela, nevis saistviela. Tam, kam uz maisa bija rakstīts "Baltkaļķis" (un kuru vairs nevar nopirkt) gan esot bijis citādi.

Re: Guļbūves remonts!
Autors: aaaa ()
Datums: 28/10/2009 09:48

Vai tad dolomīta kaļķi lieto arī mūrēšanai/apmešanai? Tas tomēr ir CaO un MgO maisījums, pa lielam.
Īsts nedzēstais kaļķis, jeb CaO ar ūdeni reaģē tik traki, ka ūdens uzvārās un izdalās liels tvaiku daudzums.
Ne par tēmu, bet par betonu runājot, nesen padzirdēju, ka kā plastifikators betonam baigi labi ejot Fairy trauku līdzeklis. Maisot betonu nedaudz piešauj šo klāt un betons daudz plūstošāks un vieglāk maisāms/iestrādājams. Tas varētu būt taisnība?

Re: Guļbūves remonts!
Autors: aaaa ()
Datums: 28/10/2009 09:57

Vikipēdijs raksta, ka jānotur 2-3 mēneši:
The slaking process involved in creating a lime putty is an exothermic vigorous reaction which initially creates a liquid of a cream consistency. This then has to be matured for between 2 to 3 months - depending upon environmental conditions - to allow time for it to condense and mature into a lime putty. A matured lime putty displays a physical property known as "thixotropic" which means that when a lime putty is physically agitated it changes from a putty into a more liquid state. This aids its use for mortars as it makes a mortar easier to work with and apply. If left to stand following agitation a lime putty will slowly revert from a thick liquid back to a putty state. It is always advised that a lime mortar should be "knocked up" prior to its use.

Re: Guļbūves remonts!
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 28/10/2009 10:47

Reiz lietoju Zilgmi, kad beidzās VinMix, jo veikals nav aiz stūra, kautko dod gan un efekts ir līdzīgs. Vispār gan tas diez vai būs izdevīgi, jo pēdējais ir lētāks, ja nu varbūt traukulīdzekli var likt mazāk. VinMix tik ļoti neputo un ož (ja sasalst, arī izskatās) pēc sveķiem.
[www.failiem.lv]

Re: Guļbūves remonts!
Autors: Maris JMJ ()
Datums: 11/02/2011 11:25

[www.jmj.lv] Piezvani - varbūt palīdzēs!


Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **    **        **   ******   
 ***   ***  ***   ***  **   **         **  **    **  
 **** ****  **** ****  **  **          **  **        
 ** *** **  ** *** **  *****           **  **   **** 
 **     **  **     **  **  **    **    **  **    **  
 **     **  **     **  **   **   **    **  **    **  
 **     **  **     **  **    **   ******    ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727