UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
vajadzīgs projektētājs
Autors: yoyo ()
Datums: 19/12/2011 15:51

Ir noskatīts tipveida mājas projekts [projekty.muratordom.pl] lapā. Projekta kods M42a. Šiem Latvijā nav izplatītāju. Iespējams nopirkt projektu tikai poļu vai krievu valodā.
Vai kāds var ieteikt cilvēku/kantori (vai sevi), kas par saprātīgu cenu būtu gatavs ar nelielām izmaiņām projektu uzzīmēt izmantošanai LV? Man vienalga, vai to dara no tās info un bildēm, kas pieejama Internetā viņu lapā, vai arī nopērkot un pielāgojot poļu/krievu versiju, ja tā ir labāk, kas maksā ap 350 Ls. Potenciāli varētu interesēt arī projekta saskaņošana Olaines pagastā. Visi papīri (ZG, PAU, topogrāfija, tehniskie noteikumi jau ir savākti). Ja māku pareizi lasīt, tad tehn. noteikumos arī prasa skiču projekta saskaņošanu ūdenim/kanalizācijai.
Var rakstīt te vai epastu uz vecic(et)btv.lv
Iepriekš paldies!

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: jtdesign ()
Datums: 20/12/2011 13:14

Ir vairāki piegājieni, kā rīkoties.

Var paņemt interneta bildes, iedot arhitektam, lai zīmē, konstruē un veic klienta gribētās izmaiņas. No autortiesību viedokļa nedaudz nelikumīgi, taču izmaiņu dēļ var būt arī nepierādāmi, jo no interneta bildēm arhitekts tikai ņēmis iedvesmu.

Var nopirkt projektu, pārtulkot un adaptēt LV likumdošanas prasībām. Juridiski nav problēmu.

Tas pats, tikai ar izmaiņām, iespējams, ka kopā ar projektu derētu nopirkt atļauju veikt izmaiņas. Citādāk situācija ir gandrīz identiska ar pirmo variantu, tikai (it kā) Ls 350 ietaupās.

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: yoyo ()
Datums: 21/12/2011 22:01

Paldies! Nebiju iedomājies par 1. un 3. pieejas līdzību...

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 24/12/2011 10:15

Es gan atvainojos, ka uzdrīstēšos kritizēt cita darbu.... bet forumā jums jābūt gatavam uz kritiskām piezīmēm arī.
Tātad runa par projektu : [projekty.muratordom.pl]
Man pašam personīgi nepatīk tik mazas virtuves 11,5m2, kura pie tam savienojas ar lielu viesistabu 31,5m2. Tas man atgādina biedra Kruščova teikto par to, ka virtuvēm modernajās mājās jābūt pēc iespējas mazākām, jo mēs lūk drīz visi dzīvosim komunismā un lielākoties ēdīsim sabiedriskajos restorānos, bistro un kafejnīcās. Pēc projekta sanāk tā, lai apsēstos nomizot kartupeļus, jā aizmirsu - var nopirkt gatavus čipšus gan no kartupeļiem, gan no burkāniem... jāsēž būs tai viesistabā. Tad jautājums, vai tā ir viesistaba, vai virtuves turpinājums? Projektā ļoti neveiksmīgi izvērsts vējtvera mezgls 1;2;14.. kur veidojas ļoti garš gaitenis, pie kam nav skaidrs kapēc uz virtuvi vajadzīgi divi ceļi, caur vējtveri un caur istabu. Tad manuprāt projektā mitrās zonas ir izmētātas pa visiem māju kaktiem... 3;4;7;10;13 telpa, katra atrodas savā kaktā un tātad ēkai būs vajadzīgas garas inženierkomunikācijas - kanalizācija, ūdensvadi - problēmas ar karstā ūdensvada cauruļu atdzišanu. Tad - kādā veidā nodrošināma virtuves vēdināšana- caur ārsienu? Es saprastu, ja dūmeņi pieslēgtos sienās starp virtuvi un viesistabu.... bet te šī funkcija upurēta kamīnam pie āra terases. Kopumā projekts paredzēts daudz siltākam klimatam, nevis Latvijas apstākļiem.

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: spk ()
Datums: 24/12/2011 13:47

Pievienojos kritikai.
Slapjās zonas šādi izmētāt mūšdienu apstākļiem ir pat bīstami - vai nu santehnikas materiāls nedaudz tūdīgs, vai santehniķis nedaudz nokļūdās, un rodas dārgas izmaksas. Konkrētā plānojumā nodrošināties pret problēmām baigi sarežģīti.
Tualetes tiešā tuvumā viesistabai arī mēdz radīt amizantus momentus :) ja nav kārtīgas izolācijas.
7. telpas vajadzība man nekad nav bijusi skaidra, bet redzējis esmu ļoti daudzos projektos. Šinī konkrētā projektā izskatas, ka 8.+7. telpa paredzēta, lai radītu jaukus apstākļus 6. telpas iemītniekam :)
Katlu telpā skursteņi norobežoti ar durvīm no visas pārējās telpas, kur nu tos katlus vajadzētu izvietot.
Virtuve man piem. ir 12m2, un ir tieši kā vajag, nekādas vajadzībes sēsties viesistaba nav bijis. Hrušovenēs virtuves ir ap 4m2, ja kas :)

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: jtdesign ()
Datums: 24/12/2011 18:35

Nu ja, cilvēkam, kas visu apzinīgo mūžu dzīvojis panelenē, tiešām var likties privātā vannas istaba pie guļamistabas nesaprotama, citiem atkal tas ievērojami ceļ ēkas vērtību.

Ēka ir ļoti kompakta (un nav pat īpaši liela pie iekombinētā telpu daudzuma) un it kā garie gaiteņi īstenībā ir nevis gari, bet pašauri. Labi norobežota guļamzona no pārējās mājas.

Katlu telpas plānojumu var novērtēt vien ieliekot tajā konkrētu tehnoloģiju (katls, boilers, akumulācijas tvertne, atdzelžotājs utt.).

Par virtuvi piekrītu iepriekšējam runātājam, 12 m2 ir pilnīgi pietiekami, pat paneleņu 6-7-8 m2, ja nenodarbojas ar kulināriju profesionāli, nav nemaz tik maz pat neņemot vērā, ka tajos m2 iebāzts arī ēdamgalds (galdiņš), kas šajā mājā nav, ir atsevišķa ēdamzona.

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: Valdis Liepa ()
Datums: 25/12/2011 10:48

Saulainus Ziemassvētkus un radošu ieceru īstenošanu 2012.gadā!
[]

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: Konstruktors ()
Datums: 03/01/2012 17:46

Nu gan Brinkmaņa kungs salēja ūdeni:

1) Virtuve 11.5m2 nav maza, īpaši ja tā apvienota ar viesistabu un ēdamgalds ir tur.

2) Kas kuram ko atgādina, tas nav arguments, bet stereotips un negatīvā personīgā attieksme.

3) Nekas neliecina ka mizojot kartupeļus ir jāsēž viesistabā, ja ļoti gribas var piebūvēt norobežojošu sienas fragmentu, atbīdāmas durvis... utt.

3) Ūdens atdzišana...hmm...neko neesat dzirdējis par maziem karstā ūdens boileriem 20..30L mazā sanmezglā un virtuvē?

4) Gari kanalizācijas ūdensvada vadi? Nu un- vai tad tie liekie 10m cauruļu sadārdzina projektu?

5) Ventilāciju mūsdienās energotaupīgai mājai risina ar rekuperācijas sistēmas palīdzību. Un pat ja to nepielieto, šī taču ir vienstāva māja. Izveido vent. izvadu jebkurā vietā un attiecīgi jumtā! Kur problēma?

6) Par ēkas atbilstību mūsu klimatam var liecināt tikai izvēlētie būvmateriāli un risinājumi kā arī logu lielumi! Ar logiem viss izskatās OK.

Kopumā salīdzinoši kompakta māja praktiskai ģimenei nevis ARISTOKRĀTAM, kuram bail, ka kāds nepamana, ka viņa mājā kāds mizo kartupeļus nevis pērk jau nomizotus. Pārprojektējot, šo to var arī uzlabot, bet kopumā nekāda vaina


Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 03/01/2012 19:14

Izlasot Ivara un Konstruktora argumentus, es tomēr pieturētos pie Ivara savulaik teiktā "būvniecībā jābūt maksimāli konservatīvam" (vtml), pat, ja plānots lietot dažu jaunu materiālu vai risinājumu un kartupeļu mizošanas paradumus plānots modernizēt...

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 03/01/2012 19:25

Pareizi piekrītu konstruktoram, ka '. Pārprojektējot, šo to var arī uzlabot, bet kopumā nekāda vaina '... tā, jau tas ir cilvēks taču var dzīvot zemnīcā un tam taču nekādas vainas nav, viss kompakti kur ēdu, tur kārtoju dabīgās vajadzības un tā tālāk.
... tās norādes par to, ka šodien visu risina ar rekuperācijas sistēmas palīdzību norāda tikai to, ka projektētāji vairs negrib domāt ar galvu, bet visu pārliek uz specializēto tehnoloģiju palīdzību...pie katra ūdens krāna filtrs, pie katra krāna sildāmais boileris... un tad JAUTĀJUMS! kapēc no inženierviedokļa tie LOGI vispār būtu vajadzīgi.. katrā telpā uzstādi elektrisko apgaismojumu un pieslēdz ŪIV lampas, kopā ar rekuperācijas sistēmu tas taču ļauj brīnišķīgi projektēt telpas, par debesu pusēm vispār nebūs jādomā... uztaisi bunkuru no betona, apber ar melnzemi... viena garāžas ieeja un uz jumta rekuperācijas izvads. Māja būs ļoti lēta, kompakta un ar savu izskatu nevienu kaimiņu netraucēs... gribi pa māju staigā pliks vai kažokā!

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********   **      **  **     ** 
  **  **   **     **  **     **  **  **  **  **     ** 
   ****    **     **  **     **  **  **  **  **     ** 
    **     *********  ********   **  **  **  ********* 
    **     **     **  **         **  **  **  **     ** 
    **     **     **  **         **  **  **  **     ** 
    **     **     **  **          ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727