UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
BŪVATĻAUJA UTT.
Autors: alrumee ()
Datums: 27/06/2012 09:02

Labrīt,

Varbūt kāds zinošs cilvēks varētu pakonsultēt, situācija sekojoša:
Pērku atņemto māju (Rīgas rajons) no bankas meitas uzņēmuma, tā pati banka kreditē. Māja principā pabeigta, bijusi apdzīvota, nav nodota ekspluatācijā, būvatļaujai termiņš beidzies.
Jautājumi:
1. Vai nepieciešams izņemt būvatļauju vai arī var nodot ekspluatācijā tāpat. Ja nepieciešams izņemt būvatļauju, vai tas ir vienkārši izdarāms būvvaldē uzrakstot iesniegumu? Būvatļauja, projekts u.c dokumentu nav. (tos protams var dabūt nokopēt būvvaldē ja ir vajadzība).
Pāris cilvēki man ir teikuši ka būvatļauju pagarina diezgan vienkārši arī gadījumā ja notikusi īpašnieku maiņa. Konkrētajā būvvaldē man teica ka itkā vajadzēs no jauna izstrādāt tehnisko projektu jo iesniegtais projekts nav mans!?
2. Otrs jautājums ir par īpašuma pirkuma līgumu. Zemesgrāmatā ir tikai zeme, mājai veikta inventarizācija/uzmērīšana, kadastra datos viņa parādās bet ZG nav. Tiek pirkta tikai zeme jo juridiski mājas nav, bankai ar to nav nekādu problēmu. Pirkuma līgumā māju nevarot rakstīt jo ZG nepieņemšot tāpēc ka māja nav ierakstīta ZG. Vai šajā sakarā nevarētu rasties kādas problēmas?

Paldies par atsaucību.

Re: BŪVATĻAUJA UTT.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/06/2012 09:17

Projektā kautkur gan ir minēts, kas ir pasūtītājs, tomēr man ļoti negribētos ticēt, ka tā maiņas gadījumā projekts JĀPĀRTAISA. Ļaudis, tikko nopērk zemi, pirms padsmit gadiem uzceltas, nekur nereģistrētas ēkas legalizē pāris mēnešu laikā, un Tev būs tikai vieglāk.

Re: BŪVATĻAUJA UTT.
Autors: J ()
Datums: 27/06/2012 09:27

O, es dēļ šitās problēmas būvvaldē veselu gadu netiku pie būvatļaujas. Jo redz Tu neesi mājas īpašnieks, bet īpašnieks varot uzrasties jebkurā laikā un mierīgi tur sākt dzīvot....
Man to izdevās atrisināt tikai pēc gada to ēku nojaucot.

Re: BŪVATĻAUJA UTT.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/06/2012 09:56

Tad tāpēc būvvaldēs plašina štatus! Kad sāku celt, būvvaldē bija divi darbinieki (turklāt būvinspektors uz nepilnu slodzi, apvienojot darbu vēl citās pašvaldības). Šogad garināju buvatļauju - jau 6 darbinieki.
Kāpēc gan J ex-mājas "īpašnieks" nevarētu uzrasties arī vēlāk un pieprasīt salikt atpakaļ no būvgružiem? Manuprāt bankai/firmai, kas alrumee to māju smērē, vajadzētu visu nokārtot vai vismaz paskaidrot. Citādi - tad jau arī jāmaksā tikai zemes cena...

Re: BŪVATĻAUJA UTT.
Autors: jtdesign ()
Datums: 27/06/2012 10:22

Nu ko, ja banka tiešām VISU to pārdod par zemes cenu, tad apsveicu :) Tomēr, bezmaksas siers ir, paši zinat kur, bankas šeit nekad nav iespringušas, lai visi NĪ dokumenti būtu ideālā kārtībā, praksē ir pat pilnīgi otrādi. Droši var izrādīties, ka nepabeigtā māja joprojām pieder projekta pasūtītājam, tikai dokumenti līdz galam nav sakārtoti, attiecīgi pirkums būs ar būtisku apgrūtinājumu. Banka nav muļķe un tāpēc kratās nost no minēšanas pirkuma līgumā. Tas, ka nav ierakstīts ZG, protams, nav labi, bet nav arī šķērslis, pats ierakstīsi pēc nopirkšanas kā jaunbūvi.

Tehniski lietas sakārtot, ja tikai termiņi iztecējuši, nav lielas problēmas - pagarina būvatļauju (reizē pārreģistrējot būvētāju), aktualizē inventarizāciju, pārbauda vai projekts saskan ar inventarizācijas plāniem (ja nē, izstrādā un saskaņo projekta izmaiņas) un nodod ekspluatācijā.

Re: BŪVATĻAUJA UTT.
Autors: karlo ()
Datums: 27/06/2012 11:41

Nu man liekas, ja būvatļauja ir beigusies, tad to pagarināt nevar. Var tikai izdot jaunu. Lai izdotu jaunu vajag projektu un APU. Un pie tam prijektu vajag saskaņot visās instancēs. Nu uz kādu 1K pavilks. Ir labāk, ja ir zināms tas arhitekts, kas to iepriekšējo taisīja, tad varēs copy-paste-print.

Bet tumšais zirdziņš būs APU, kur pašvaldība var ierakstīt tādas lietas, ka lētak ir nojaukt-uzcelt.
:)

Re: BŪVATĻAUJA UTT.
Autors: jtdesign ()
Datums: 27/06/2012 12:17

karlo Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nu man liekas, ja būvatļauja ir beigusies, tad
> to pagarināt nevar.



Ja liekas, var sasisties.

Man tomēr ikdienas pienākumi bieži liek saskarties ar šo lietu, kaut kādas konkrētas būvvaldes ieciršanos nevaru izslēgt. Praksē klienti ir pagarinājuši pat padsmit gadus notecējušas būvatļaujas.

Re: BŪVATĻAUJA UTT.
Autors: J ()
Datums: 27/06/2012 23:58

Ja iepriekšējās būvatļauja termiņš nav beidzies, tad pagarināt to var diezgan vienkārši un elementāri!

Re: BŪVATĻAUJA UTT.
Autors: alrumee ()
Datums: 28/06/2012 00:11

Termins ir beidzies, bet sodien biju buvvalde un man teica ka varot tapat nodot ekspluatacija ar beigusos terminu buvatlaujai, taa ka ceru ka viss buus ne paaraak sarezgiiti.



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********   **    **   ******  
 **     **  **     **  **     **  **   **   **    ** 
 **     **  **     **  **     **  **  **    **       
 **     **  **     **  **     **  *****     **       
 **     **  **     **  **     **  **  **    **       
 **     **  **     **  **     **  **   **   **    ** 
  *******    *******   ********   **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727