UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
koku ciršana ārpus meža zemes
Autors: meja ()
Datums: 19/12/2005 21:08

Sveiciens forumiešiem!
Vēlējos jautāt par ciršanas atļauju saņemšanu un skaņošanas procesu.
Cik noprotu, tad to regulē MK noteikumi Nr.416 "Kārtība koku ciršanai ārpus meža zemes". Taču, izlasot tos, joprojām ir dažas neskaidrības. 7.punktā rakstīts, ka Institūcijas, ar kurām saskaņojama koku ciršana ārpus meža zemes, saņemtos iesniegumus izskata !!!normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un termiņos!!!, un par savu lēmumu rakstiski informē iesnieguma iesniedzēju.
Nu tad mani arī interesē, kuri normatīvie akti precizē izskatīšanas kārtību un termiņus.
Varbūt kāds pieredzes bagātāks cilvēks var izskaidrot. Paldies.

Re: koku ciršana ārpus meža zemes
Autors: gh ()
Datums: 19/12/2005 21:45

defoltaa saskaņā ar likuma "Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās" 8.pantu, valsts/pašvaldību institūcijām ir jāievēro sekojošais:
(1) Valsts vai pašvaldības institūcijai, kas saņēmusi iesniegumu, sūdzību vai priekšlikumu, tas jāreģistrē Ministru kabineta noteikumos paredzētajā kārtībā un jāpieņem viens no šādiem lēmumiem:

1) septiņu dienu laikā nosūtīt iesniegumu, sūdzību vai priekšlikumu citai - šajā lietā kompetentai institūcijai, par to paziņojot iesniedzējam, ja iesnieguma, sūdzības vai priekšlikuma izskatīšana neietilpst šīs valsts vai pašvaldības institūcijas kompetencē;

2) 15 dienu laikā atbildēt iesniedzējam, ja iesnieguma, sūdzības vai priekšlikuma izskatīšanai nav nepieciešama papildu pārbaude vai nav jāpieprasa papildu ziņas;

3) 30 dienu laikā atbildēt iesniedzējam, ja iesnieguma, sūdzības vai priekšlikuma izskatīšanai ir nepieciešama papildu pārbaude vai jāpieprasa papildu ziņas; šādos gadījumos par papildu pārbaudi jāpaziņo iesniedzējam. Ja objektīvu iemeslu dēļ 30 dienu termiņu nav iespējams ievērot, par to jāpaziņo iesniedzējam.

+ ja kādas izziņas izsniegšanu regulē kādi citi normatīvie akti, par to var uzzināt, piezvanot uz konkrēto institūciju un pajautājot - termiņus un normatīvo aktu, kas to nosaka :D

Re: koku ciršana ārpus meža zemes
Autors: meja ()
Datums: 19/12/2005 22:23

Liels paldies, gh!

Es saprotu, ka vislabāk interesējošo jautājumu noskaidrot atbildīgajā institūcijā (šajā gadījumā, acīmredzot RD Vides departamentā?), taču pieredze rāda, ka konkrētas atbildes pašvaldības institūcijās gūt praktiski neiespējams, nez vai tas ir nekompetences vai nevēlēšanās izpaust informāciju dēļ... Parasti viss beidzas ar vārdiem, uzrakstiet iesniegumu, tālāk mēs jums paziņosim, kas un kā!

Starp citu, arī Tevis minētajos noteikumos nav skaidri uzrakstīti galējie termiņi... Var būt 100 un 1 variants, kad ir nepieciešama "papildus pārbaude" vai "papildus ziņas" :)
Vai šādos gadījumos ir kādi noteikumi, kas reglamentē, cik ilgi institūcijas var neizsniegt konkrētu dokumentu? Vai, piemēram, šādu papildus ziņu pieprasīšana var ilgties mūžīgi?
Jā, un vēl kur ir rakstīts, kādos gadījumos var pieprasīt papildus ziņas? Ne jau kādas institūcijas darbinieks pēkšņi var ņemt un izdomāt, ka pieprasīs tādu un tādu informāciju, viņa darbību aču arī reglamentē kaut kādi noteikumi?

Re: koku ciršana ārpus meža zemes
Autors: jaanus ()
Datums: 19/12/2005 22:34

Cik es atceros tad atbilteet vajadzeeja 15 dienu laikaa. Vareeja pavilkt to veel pa 30 dienaam, bet tas man liekas bija arii viss

Re: koku ciršana ārpus meža zemes
Autors: gh ()
Datums: 19/12/2005 23:02

Tātad, tā paša likuma 9.pants: “Atbildēm uz iesniegumiem, sūdzībām un priekšlikumiem jābūt motivētām, un tajās jānorāda atbildes pārsūdzēšanas kārtība un termiņi, ja tie noteikti normatīvajos aktos.”

Šajā gadījumā pašvaldība varēs pieprasīt papildus dokus tikai, pamatojoties uz normatīvo aktu prasībām. T.i., ja viņi Tev pieprasa kaut ko, Tev ir tiesības zināt, pamatojoties uz kādu normatīvo aktu šāda info (papildus izziņas, atzinumi, utt) jāiesniedz.
I tavo diez vai RD Vides depa darbinieki būs tik advancēti, lai mūžīgi Tev pieprasītu iesniegt kaut kādas ziņas  + bonuss, ja viņi ilgi čakarējas, padraudi ar Administratīvā procesa likuma 92.pantu “Ikviens ir tiesīgs prasīt atbilstīgu atlīdzinājumu par mantiskajiem zaudējumiem vai personisko kaitējumu, arī morālo kaitējumu, kas viņam nodarīts ar administratīvo aktu vai iestādes faktisko rīcību.”
Mans ieteikums: 1) noskaidro mutiski, kādi doki jāiesniedz; 2) Uzraksti iesniegumu, pati aiznes atbildīgajām amatpersonām, pārjautā vai viss ira okeej 3) iesniegumā norādi – atbildi lūdzu sniegt likumā “Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās” norādītajos termiņos.

Re: koku ciršana ārpus meža zemes
Autors: meja ()
Datums: 20/12/2005 03:17

Liels paldies par izsmeļošu atbildi!!!

Vnk salasīti tā-a-adi raksti avīzēs :) kā piemēram, kaut kādai viesnīca ēkai Vecrīgā jau > nekā gadu VKPAI pieprasa arvien jaunus un jaunus dokumentus, tagad apstājās pie tā, ka jāpierāda materiālu atbilstību veclaiku būvēm, vai kaut kā tā, precīzi neatceros... tad nu īpašnieks brīnās, kas viņam tagad pērījumu birojs jāver vaļā? :) jo visi materiāli bija aprakstīti projektā... Tā kā iespējams gan "čakarēt" gadiem :)

& papildus
Tomēr gribētos pašai kļūt (kaut vai ar laiku) tik advancētai, lai zinātu, kādi tad ir tie normatīvie akti, uz kuru pamata var pieprasīt papildus zinas vai papildus pārbaudes! Situācijas ir daudz un dažādas, tās nemitīgi izvērtē noteikto institūciju amatpersonas, uz kādiem principiem?

Re: koku ciršana ārpus meža zemes
Autors: gh ()
Datums: 20/12/2005 17:25

Ja nav konkrēti noteikts, tad izvērtē pēc basic principiem.

& papildus

Iesaku ieskatīties šajos linkos, kur ir sīkāka info:

[www.riga.lv]

[www.riga.lv]


Šeit nav minēti konkrēti termiņi, tātad atbilde jāsniedz likumā noteiktajā termiņā.
Pēc manas saprašanas, šajā gadījumā nekādus papildus dokus vai ziņas neprasa, bet izčakarēt gan var ;D

ja tā komisija atzīst, ka koki ir unikāli piem, gingko biloba :D tb otrs vienīgais eksemplārs LV.
Ja šie atzīst, ka izcērtot visus kokus tiks nodarīts hvz kāds kaitējums apkārtdzīvojošajiem pendžām utt.
Jebkurā gadījumā atteikumam ir jābūt motivētam un vienmēr paliek tiesības lēmumu apstrīdēt tiesā.

+ bonuss, man patīk šis txts “Ja notikusi nelikumīga koku izciršana, Apstādījumu inspekcija novērtē kaitējuma vērtību, Apstādījumu saglabāšanas komisija nosaka zaudējumu atlīdzību, ------> netiek veiktas darbības projekta pārtraukšanai. <-----”

Re: koku ciršana ārpus meža zemes
Autors: meja ()
Datums: 20/12/2005 17:58

:D šis links man jau ir pazīstams, un tas teksts par projekta neapstādināšanu man arī iekrita acīs ;)

Bet tad var kaut kur apskatīties tos noteikumus, pēc kuriem vadoties, Apstādījumu komisijas darbinieki nosaka koku vērtību, aizsargājamību utt.?

Re: koku ciršana ārpus meža zemes
Autors: gh ()
Datums: 20/12/2005 18:40

nu tad jau šī lapa arī ir redzēta ;)

[www.riga.lv]

Viņu darbības reglamentē šis nolikums, tad vēl instrukcija par zaudējumu aprēķināšanu un Rīgas domes 21.06.1999. saistošie noteikumi Nr.38 “Rīgas pilsētas teritorijas labiekārtošanas, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības noteikumi”
[www.riga.lv]

neko citu neatradu...
un probas noteikti radīsies, ja Tavi koki ir ar "dendroloģisku, māksliniecisku un vēsturisku vērtību" :D

Re: koku ciršana ārpus meža zemes
Autors: meja ()
Datums: 20/12/2005 21:43

:D Njā, Apstādījumu inspekcijas nolikums ir ne tikai redzēts, bet arī lasīts, bet tas otrs redzēts vien, biju par to piemirsusi - paldies, tūlīt papētīšu! Vēlreiz paldies!

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  ********         **  ******** 
 **     **   **  **   **     **        **  **       
 **     **    ****    **     **        **  **       
 **     **     **     **     **        **  ******   
  **   **      **     **     **  **    **  **       
   ** **       **     **     **  **    **  **       
    ***        **     ********    ******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727