UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Zemes Dienests un kadastrālā uzmērīšana
Autors: JaanisO ()
Datums: 06/10/2015 12:01

Man šobrīd iet bēdīgi. Varbūt ir kādas idejas kā rīkoties?

Zemes Dienestā iesniedzu dokumentus jau 2ajā septembrī, un šodien rīt iztek likumā noteiktās 25 darbadienas, kad būtu jābūt uzmērīšanai gartavai. Tas vajadzīgs lai varētu reģistrēt jaunbūvi un no bankas saņemt finansējumu.

Taču Zemes Dienests absolūti bremzē. Zvanot viņiem, tiek saņemta atbilde ka pasūtījums vispār vel ir tikai izvērtēšanas fāze un ka redz visi esot brīdināti, ka kavēšoties. Labi ar kavēties dienu, divas, nu nedēļu, bet šie saka, ka varbūt pat mēnesi vai pusotru?

Kas tas par bardaku un vai var to apiet?

Un tad brīnās, ka pats valsts aparāts faktiski aicina uz kukuļiem, korupciju u.c. sliktām lietām. Celtniecība stāv, ziema nāk virsū... ko darīt?

Re: Zemes Dienests un kadastrālā uzmērīšana
Autors: Rakaris ()
Datums: 06/10/2015 12:26

Man domāt,ka: Zemes dienests nav pārstrādājies, speciāli velk garumā, lai dabūtu kukuli.

Ko darīt:
1. variants: Rakstisku iesniegumu/sūdzību gan konkrētajai amatpersonai ar ko Jums darīšana, gan attiecīgās nodaļas priekšniekam, gan attiecīgā reģiona priekšniecībai. Pavisam obligāti atcerieties pie iesniegumu iesniegšanas paprasīt sava iesnieguma kopiju ar datumu un parakstu virsū no amatpersonas par tā saņemšanu! Ja nav slinkums, piedāvājiet medijiem info.
Ja iesniegumā vēlaties pieminēt amatpersonas/-u materiālu ieinteresētību obligāti lietojat vārdu "iespējams", lai nesanāktu kā 100% apgalvojums, ko bez attiecīgiem pierādījumiem var pavērst pret Jums.

P.S. Iespējams, ka pēc iesnieguma/-u saņemšanas vēlēsies ar Tevi vienoties: nokārtot lietu uzreiz pretī prasot atsaukt sūdzību. Uzskatu, ka sūdzība nebūtu jāatsauc.
P.S.S. Šādi darāms visos ar valsts iestādēm saistītos "nebūšanu" gadījumos.

2. variants, bišku jautrāks: Ja prasa kukuli, sākumā samaksāt cik maz iespējams, solot atlikumu samaksāt pēc izpildes.... pēc izpildes, protams, ka pārmest.

3. variants, čakarīgāks gan: Ja prasa kukuli, iedot, un reģistrēt (video/audio) tālāk ar to uz attiecīgām iestādēm, pēc 1. varianta scenārija.

Lai veicas.

Re: Zemes Dienests un kadastrālā uzmērīšana
Autors: Face ()
Datums: 07/10/2015 10:07

Ja tas ir Rīgas zemes dienests, tad viņi neko speciāli nevelk garumā, viņiem vienkārši nav cilvēku, kas strādātu pa objektiem. Daži aizgājuši prom, daži uz dekrētu, rezultātā atlikušajiem cilvēkiem uzlikts vismaz 2 citu cilvēku darbi. Vienkārši viņi fiziski nespēj visu izdarīt.

Re: Zemes Dienests un kadastrālā uzmērīšana
Autors: Rakaris ()
Datums: 07/10/2015 12:30

Tad jāizvērtē attiecīgo amatpersonu darba spējas.
Zinu, ka vismaz ap 70% darbinieku izdara mazāk kā varētu normāli strādājot izdarīt, tas ne tikai valsts sektorā.

" Zvanot viņiem, tiek saņemta atbilde ka pasūtījums vispār vel ir tikai izvērtēšanas fāze" Kas diez tur būtu tik sarežģīti izvērtējams? Ieskats teritoriālplānojumā: atbilst/neatbilst un viss! Pārējā birokrātija ir pašu ierēdņu izveidota ar kuru nabadziņi tagad redz netiekot galā!

Paša pieredze birokrātijas sakarā: Vajadzīgs uz lauksaimniecības zemes būvēt vienģimenes dzīvojamo māju. Lai varētu sākt taisīt projektu (transformētu zemi par apbūves) bija jāiet uz vietējo pagasta zemes dienestu - labi, notika ātri un uzreiz, tad uz reģiona kaut kādu lauksaimniecības dienestu jāiegūst atļauja zemes apbūvēšanai - 2 nedēļas, tālāk uz kaut kādu attīstības dienestu (?) arī no šiem vajadzīga atļauja - 2 nedēļas, iesniegumu pieņem sekretāre, priekšnieks turpat aiz durvīm... kādas 2 nedēļas.... tas būtu darāms max 10 minūtēs, labi 30 min, ja rindā priekšā vēl divi. Notikums 2008. gads, cik zinu konkrētais jautājums nedaudz ir gājis uz labo pusi.
Pareizi un efektīvi būtu, ja šitā mēneša ilgā transformēšana būtu izdarāma 10 min laikā kopā, apmeklējot vietējo zemes dienestu, kur salīdzinātu vai 1) atbilst teritoriālplānojumam, vai 2) netraucē nākotnes projektiem, vai 3) Kādi citi īpaši aizliegumi vietai, tajā skaitā liegumi no el. līnijām, gāzes vadiem, ceļiem u.c, kurus precizētu izstrādājot topogrāfiju.

Re: Zemes Dienests un kadastrālā uzmērīšana
Autors: jtdesign ()
Datums: 07/10/2015 12:45

Neesmu piefiksējis, kas tas par likumu, kas nosaka PAKALPOJUMA (reāla darba) sniegšanas termiņus. Uz zemes dienesta pakalpojumiem vismaz Rīgā ir RINDA, attiecīgi jau pieņemot iesniegumu tiek noteikts termiņš, kad jābūt gatavam (par tik īsu kā 25 dienas neko neesmu dzirdējis). Ir (bija?) variants maksāt 2x vairāk un saņemt pakalpojumu ātrāk. Kukulis var atrisināt papīriņa ātrāku saņemšanu, bet ne mērnieka/mērītāja izbraukumu uz objektu un uzmērīšanas darbu veikšanu.

Augstāk redzu domāšanas veidu, ka visas tās atļaujas ir tikai formalitāte un var tik izsniegtas 5 minūšu laikā. Pieredze saka, ka var arī atteikt un atļauja dajebkam nav automātisks notikums.

Lauku zemes transformēšana laikam bija aktuāla vēl 2008.gadā, taču tagad vajadzētu būt atceltai/vienkāršotai/citādākai.

Re: Zemes Dienests un kadastrālā uzmērīšana
Autors: Pavels.O ()
Datums: 07/10/2015 14:24

2 Rakaris. Nevajaga nepamatoti braukt augumā dienestiem un 70% cilvēku par darba spējām, ja nezini lietas būtību. Es noprotu, ka Tu uzskati, ka policisti, skolotāji, ātrā palīdzīva, VGD vai valsts pārvaldē strādājošie arī ir slinki un visu speciāli velk garumā.
Man viens paziņa ražošanā stāstīja situāciju, ka atnāca (atsūtīja) meitene ar hronometru izvērtēt darba spējas un noslodzi, viņš prasa jaunkundzei vai būs ērti augstpapēžu kurpēs vērtēt darbu uz ko saņēma apstiprinošu atbildi, otrajā dienā šī pati jaunkundze bija krosenēs, bet trešajā dienā pat neieradās, kaut gan plāns bija nedēļas griezumā.
Atvainojos par OFFtopiku nu ja nu, iespējams, kādu, ar kaut ko, kaut kā, ne mērķtiecīgi arī aizskāru.
P.S Ir arī slinki un negodprātīgi darbinieki, bet tie ir krietni mazākumā.

Re: Zemes Dienests un kadastrālā uzmērīšana
Autors: Niks ()
Datums: 07/10/2015 21:46

ghgh. iedevu uzņēmumu reģistrā pieteikumu, lai reģistrētu uzņēmumu jaunajā mājā. Atmeta atpakaļ, no būvei nav kadastra nr.... Nu iedeva vēl vienu dzīvību - ja 6 nedēļu laikā atnesīšu trūkstošo info, tad nebūs jāmaksā vēlreiz nodevas un par sludinājumu.
Tajā pat dienā aizbraucu uz Puškina ielu. Tie pabrīdināja, ka 25 dienās, kā noteikts, viņiem nesanākot, jo viņiem daudz darba... Tikko atnāca epasts no viņu sistēmas, ka paši vēl nezin cik daudz darba un kad tiks pie manis

To pastu pārsūtiju uzņ reģ. Redzēs ko tie teiks - vai ja vienas valsts iestādes lažas dēļ es nokavēju termiņu, vai cita valsts iestāde mani izdrāzīs ?

Re: Zemes Dienests un kadastrālā uzmērīšana
Autors: Reno ()
Datums: 08/10/2015 10:24

Protams. Tas taču ir tik patīkami kādu izdrāzt.
Valsts iestāžu "Napoleona komplekss".



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********    ******   **     **  **       
 **     **  **     **  **    **  **     **  **       
 **     **  **     **  **        **     **  **       
 ********   ********   **        **     **  **       
 **     **  **         **         **   **   **       
 **     **  **         **    **    ** **    **       
 ********   **          ******      ***     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727