UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Robežu lietas
Autors: Aldiss ()
Datums: 04/04/2016 13:23

Ar robežu atjaunšanu vien nepietiks, jo tavai zemei nekad nav veikta instrumentālā uzmērīšana. Ja gribas sakārtot papīrus, ir jāveic kadastrālā uzmērīšana. Kadastrālo mērīšanu veic tikai sertificētas firmas/mērnieks, kas iesniedz dokumentus pašvaldībā un valsts zemes dienestā. Sameklē kādas trīs/piecas firmas un aizsūti viņiem lūgumu sagatavot piedāvājumu. Es pagājušo gadu nosūtīju

latvijasmernieks.lv,
geometrs.lv,
metrum.lv

Labāko piedāvājumu iedeva metrum.
Reizēm svarīgi ir būt pirmajam. Jo kā nomērīs - tā arī būs. Ja kaimiņš iemērīs pirmais ar tavu ābeļu dārzu un nebūsi atnācis uz mērīšanu (piemēram, uzaizcinājuma vēstule uz mērīšanu "nejauši" pazudusi no tavas patsa kastses) - pats vainīgs.

Re: Robežu lietas
Datums: 04/04/2016 13:53

Nē nu var taču iet vienkāršāko ceļu un aiziet uz pašvaldību un apskatīties zemes ierīcības nodaļā karti ar robežām. Tur uzreiz būs redzamas, kuras robežas ir instrumentālās un kuras nav. Jāņem vērā, ka instrumentālās robežas nav nekāds retums un dažos novados praktiski viss jau instrumentāli nomērīts. Instrumentālās robežas var būt jau gatavas, pat ja pats to nezin. Tajā brīdī kadastrālā merīšana vairs nav aktuāla, jo koordinātas jau ir, tās ir tikai dabā ar gps aparātu jānofiksē.

Re: Robežu lietas
Autors: specs ()
Datums: 04/04/2016 14:11

Praktiskā pieredze ar apbūves gabalu.
Kadastrs.lv konstatēju, ka robeža ar kaimiņu ievilkta tā, ka mans šķūnis atrodas viņa teritorijā. Respektīvi gabala sānu robeža bija kļuvusi diognāla, nevis paralēla otrai robežai, tas ir, viens no četriem zemes stūriem ( zeme ir taisnstūra) bija nobīdījies man par sliktu. Iemesls varēja būt, ka gabaliem aizmugurē ir bijusi veikta digitāla uzmērīšana un mana robeža tikusi novilkta uz šo gabalu sadalošo robežu punktu, kaut gan dzīvē robežu nobīde ir ap 4m.
Rakstīju iesniegumu VZD, ka kartē redzamais neatbilst 1999.gada robežu plānam. Kā papildus pierādījums kalpoja tas, ka šķūnis ir ierakstīts manā ZG, tātad nevar atrasties kaimiņa teritorijā. Saņēmu atbildi, ka dati ir laboti, balstoties uz arhīvu materiāliem, kā arī kadastra kartē tagad robeža ir attēlota korekti. Domāju, ka dabā esošie objekti ir labs arguments diskusijai.

Re: Robežu lietas
Autors: arre ()
Datums: 04/04/2016 15:46

Paldies par domu, Spec! uzrakstīšu vēstuli - tā vismaz naudu nemaksā.

Re: Robežu lietas
Autors: Rakaris ()
Datums: 04/04/2016 17:25

Novirzes, vismaz, liela daļa no tām rodas "mērnieku" neprofesionalitātes dēļ. Jeb mērīšnas brīdī netiek ņemti vērā visi mērīšanu ietekmējošie apstākļi.

Pašam bijusi pieredze ar mērniecības firmu. Uzdevums bija sadalīt taisnstūra veida zemesgabalu trīs daļās. Mērnieki taisnas līnijas robežpunktus pamanās ielikt vienu 3 metrus kaimiņa kāpostu laukā, otru 3 metrus uz iekšu manā zemē. Konsultējoties ar zinošāku mērnieku. šis uzreiz pateica ko tie firmas mērnieki nebija ņēmuši vērā, atzīmējot punktus dabā ar GPS

Re: Robežu lietas
Autors: jtdesign ()
Datums: 04/04/2016 20:09

kadastrs.lv ir tikai informatīvs avots, juridisks spēks ir jebkuram VZD attiecīgi sagatavotam dokumentam (kaut informāciju ņēmuši turpat). Pie tam, publiski pieejamā informācija kadastrs.lv var būt nepareiza/neprecīza.

Nesena pieredze - zemes robežu plāns bija jūtami atšķirīgs no kadastrs.lv redzamā. Pēc topogrāfijas uzmērījuma un jauna robežu plāna sagatavošanas tomēr izrādījās, ka vecais 90-ajos taisītais robežu plāns ir bijis nosacīti precīzs (tomēr ar trīsstūri mērīts).

Attiecīgi no savas pieredzes varu ieteikt vien neviļņoties, ka kadastra kartē redz ko citu nekā savos dokumentos.

Re: Robežu lietas
Autors: arre ()
Datums: 27/04/2016 16:14

Nu re - uzrakstīju vēstulīti VZD un šie savā kartē izlaboja kļūdu!

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **    **  **    **  **    ** 
 **     **  **     **  ***   **  ***   **  **   **  
 **     **  **     **  ****  **  ****  **  **  **   
 ********   *********  ** ** **  ** ** **  *****    
 **     **  **     **  **  ****  **  ****  **  **   
 **     **  **     **  **   ***  **   ***  **   **  
 ********   **     **  **    **  **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727