UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Ilgbūve
Autors: Aldiss ()
Datums: 30/11/2016 23:48

Radu ģimenes īpašumā, beidzoties cīņām ar citiem mantiniekiem un bankām, ir nonākusi jaunbūve Pierīgas pagastā. Pareizāk sakot- ilgbūve. Celta 2005/2006. gadā, ir reģistrēta zemesgrāmatā, nav pieņemta ekspluatācijā. Iekšpusē pabeigta, apdzīvota no 2006. gada (nu jau jātaisa remonts), bet no ārpuses nav pabeigta sienu siltināšana divām plaknēm, nav nokrāsota, nav ūdens notekas, nav nobruģēts pagalms un uzlikta sēta. Lokālais ūdens, kanalizācija, centralizētā gāze ir.
Būvatļauja sen kā beigusies.
Praktiskas dabas jautājums kā labāk- pabeigt būvēt un tad mēģināt nodot ekspluatācijā vai kārtot jaunu būvatļauju, godīgi izdarīt visu ko vajag (droši vien prasības projektiem mainījušās) un tad kārtot nodošanu? Kā lētāk?
Esošā projekta dokumentācija, papīri fragmentāri. Vairāk nav kā ir. Kopiju kopijas.

Re: Ilgbūve
Autors: Māris. ()
Datums: 01/12/2016 10:27

kautkas līdzīgs ir man. tikai būve iegādāta. šobrīd ar arhitektu precizētas izmaiņas(jo ir nobīdes no sākotnējā), projekta dokumentācija tiek gatavota iesniegšanai būvvaldē bivatļaujas saņemšanai, lai var pabeigt un nodot ekspluatācijā.
Vajadzēja uzņemt jaunu topogràfiju. Bet to visu ko vajag būvvaldei vajadzētu pateikt.

Re: Ilgbūve
Autors: jtdesign ()
Datums: 01/12/2016 11:51

Apmēram tā kā Māris raksta. Ieraksts ZG ir pozitīva zīme, jo, izņemot ļoti īpašus gadījumus (nu kā Rail Baltica vai LNB), māju nevar likt nojaukt.

Mājai nav jābūt 100% pabeigtai, lai to nodotu ekspluatācijā.

Vēl nesen valsts skaļi solījās visus nenodotās ēkās dzīvojošos smagi sodīt, par solījumu atcelšanu arī nekas nav dzirdēts, vienīgi rokas īsas.

Re: Ilgbūve
Autors: Rx ()
Datums: 01/12/2016 12:51

Teikts:"Vēl nesen valsts skaļi solījās visus nenodotās ēkās dzīvojošos smagi sodīt, par solījumu atcelšanu arī nekas nav dzirdēts, vienīgi rokas īsas..."
Rīgā jau viss notiek...Būvvalde nespēj visus būvprojektus ar būvatļaujām pārbaudīt pĒc laika gaitas...bet, tikko kā Jūs iesiet kaut kāda jautājuma sakarā pie viņiem...tad saņemsiet pilnu paketi: Nodokļa pārrekinu ( palielinājumu!!!) par tekošo gadu, kas sastādīs ....simtus vai pat tūkstošus! ( Viņi paziņo par šo faktu pasvaldības ieņēmumu dienestam...). Un ta arī tālāk, kamer nenodosiet. Tālāk: Piesiesies pie visa kā: Izmēri, augstumi, platumi...Tas ka jēga no 10cm parkāpuma ir praktiski nekāda ( nevienam gabals nenokrīt, neviens nav abižots...), bet principa lieta! Jāpārtaisa būvprojekts ar attiecīgām papildus maksām , kas jau sastādīs ļoti "labu" summu. Visi paraksti gandrīz jaatjauno. Galvenais, kā saka filmā " man visi papīri kartībā"....PAPĪRI !!!! Pēz Maximas notikuma tādas bailes pieņēmējiem, ka tik turies......augstākās pakāpes birokrātijas izpildīšana.

Re: Ilgbūve
Autors: kkk ()
Datums: 01/12/2016 15:23

Rx, nekādi nespēju izlobīt no tava teksta - tad tev ir zināms gadījums(i), kad Rīgā kādam piemērots sods vai īpaša "attieksme" tieši par dzīvošanu ekspluatācijā nenodotā mājā? Vai arī tu vienkārši čīksti - tavs apraksts atbilst Rīgas būvvaldes pastāvīgajam darba principam un nav atkarīgs no tā vai dzīvo ekspluatācijā nenodotā ēkā.

Re: Ilgbūve
Autors: Rx ()
Datums: 01/12/2016 16:18

kkk: Jā, mana personīga pieredze. Man bija Renovācijas projekts ar izņemtu būvatļauju 2011 gadā. Izdeva uz 2 gadiem. Kad 2016 gada sākumā iesniedzu uz nodosanu, sākās....un arī nodokli uzreiz laboja... pie kam, svarīgi, nodokli palielina visam īpašumam...Ta piemeram, gribi piebūvet garāžu pie pils, kuras vertība ir 1000000, un nenodosi laikā ( tagad uzsākot 8 gadi...), nodokli palielinās visam īpašumam, kas ir 1000000vērtībā pēc kadastra.
Te doc: [m.lvportals.lv]
Un tiem kas nelasa citāts:" Nekustamā īpašuma nodokļa likums ļauj pašvaldībām noteikt maksimālo 3% likmi ne tikai graustiem, bet arī mājām, kuras būvniecībai atvēlētajā termiņā nav nodotas ekspluatācijā. Paaugstināto nodokli aprēķina vai nu no pašas būves, vai arī no tai piekritīgās zemes kadastrālās vērtības – no tās, kura ir lielāka. Ja kādam, saņemot nodokļa maksāšanas paziņojumu, nav skaidrs, kāpēc maksājamā summa ir tieši tāda, atbilde nav meklējama likumā, bet katras pašvaldības saistošajos noteikumos, kas šo likuma normu var interpretēt".

Re: Ilgbūve
Autors: kkk ()
Datums: 01/12/2016 16:43

Ā, nu tas jau īpaši "nekaunīgajiem" - kas nepagarina būvatļaujas, pie tam īsti nekvalificējas kā sods (ko teorētiski arī var uzlikt), bet kā nek.īp. nodokļa "atlaides" atcelšana. Es vienai ēkai cītīgi jau kuro gadu pagarinu būvatļauju un ekspluatēju - būvētāja apdrošināšana noteikti ir lētāk par nodokli, kas iestāsies pie ēkas nodošanas. Tagad tas prieks atdurās pret 8 gadiem un ar to nu ir jārēķinās.

Re: Ilgbūve
Autors: Aldiss ()
Datums: 01/12/2016 18:35

Maniem radiem, par kuriem rakstīju tēmas sākumā, 8 vai nez cik gadu būvatļaujas termiņš sen kā beidzies. Un tad nu dilema- pabeigt celtniecības darbus un tad iet uz būvvaldi, vai vispirms iet uz būvvaldi un pēc tam pabeigt darbus.
Māja ir nomalē, ielas galā pēdējā. Tā kā darīties tur var visai droši.

Bažas, ka aizejot uz būvvaldi uzreiz fiksēs stāvokli, noteiks jaunu kadastrālo vērtību (tagad par 240kvm ir mazliet virs 11k- gatavība 10%), attiecīgi paaugstinātais nodoklis par nenodoto objektu, tad būvniecības ieceres saskaņojums (kuram vajag jaunu inventarizācijas lietu, topogrāfiju), projekts un būvniecība var sākties tikai pēc gada.

Re: Ilgbūve
Autors: J ()
Datums: 01/12/2016 20:02

Kādi astoņi gadi, pilnīgs marasms!

Re: Ilgbūve
Autors: kkk ()
Datums: 01/12/2016 21:15

Nevis marasms, bet jaunās dzīves reālijas - vispārējo būvnoteikumu 80. punkts.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   *******   **     **  **     ** 
 ***   ***  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **** ****  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 ** *** **  **     **   ********  *********  **     ** 
 **     **   **   **          **  **     **   **   **  
 **     **    ** **    **     **  **     **    ** **   
 **     **     ***      *******   **     **     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727