UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Ilgbūve
Autors: Aldiss ()
Datums: 02/12/2016 00:14

kkk Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nevis marasms, bet jaunās dzīves reālijas -
> vispārējo būvnoteikumu 80. punkts.
Dzīvē visādas situācijas gadās. Būvētājs nomira 2006. gadā , radi un banka plēsās savā starpā visās tiesās līdz pat šim gadam. Kamēr īpašums nav zemes grāmatā reģistrēts jaunajam īpašniekam, pagarināt esošo vai izņemt jaunu būvatļauju nav iespējams.

Re: Ilgbūve
Autors: jtdesign ()
Datums: 02/12/2016 11:00

8 gadi ir termiņš, kad nav problēmu, ja regulāri pagarina būvatļauju. Pēc tam sākas "razborkas", kāpēc nevar pabeigt un tikai pēc tam var (vai nevar) piemērot sankcijas.

Re: Ilgbūve
Autors: J ()
Datums: 02/12/2016 13:47

Un ko tad viņi dara pēc tiem 8 gadiem? Manuprāt 80% privātmāju tiek būvētas ilgāk par 8 gadiem.

Re: Ilgbūve
Autors: kkk ()
Datums: 02/12/2016 14:01

Esmu pārliecināts, ka 80% privātmāju netiek būvētas ilgāk par 8 gadiem, bet neskatoties uz to - 8 gadi kopš jauno noteikumu stāšanās spēkā nav vēl pagājuši.

Re: Ilgbūve
Autors: specs ()
Datums: 02/12/2016 14:31

Ja māju būvē ilgāk par 2 max 3 gadiem, tā ir droša pazīme, ka dara to, ko nevar atļauties. Protams, neattiecas uz autora gadījumu.

Re: Ilgbūve
Autors: Rx ()
Datums: 02/12/2016 15:05

Lasām vēl...: .."Par būvdarbiem, kas uzsākti pirms 2013. gada 1.jūlija, attiecas likuma „Par nekustamā īpašuma nodokli” pārejas noteikumu 58. un 59.punkta prasības, kas nosaka, ja „12 mēnešu laikā pēc būvatļaujas derīguma termiņa beigām būves nav nodotas ekspluatācijā vai būvatļaujas atjaunotas, ar 13.mēnesi pēc būvatļaujas derīguma termiņa beigām piemēro šā likuma 3.panta 1.6 daļā noteikto nodokļa uzlikšanas kārtību līdz būves nodošanai ekspluatācijā.”

Tas nozīmē, ja būvniecība tika uzsākta pirms 2013.gada 1.jūlija un būvatļaujas termiņš ir beidzies līdz 2013.gada 31.decembrim un būvatļauja pēc tam nav pagarināta vai ēka nodota ekspluatācijā tiks piemērots 3% nodoklis no būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības vai būves kadastrālās vērtības"

Secinājums: Jāņem kredīts vai kā citādi, bet jābeidz-jānodod celtniecība...Vai jāmaksā palielinātais nodoklis. Un, jāsaka, ka pēc likuma pieņemšanas loģikas, tas tika pieņemts, kā vidi degradējošu objektu likvidācijas rīks..( pamesti grausti, nepabeigta būvniecība kas "slikti izskatās...". ) Un-bet nevienam nav pienākums, iet un novērtēt, izskatās slikti nepabeigtā būvniecība vai nē! Man viss tika pabeigts, sīkumiņi vien palika, tāpec nevarēju iesniegt uz nodošanu, un nekādi vidi degradējoši skati nepavērās. Bet kam tas interesē? Tiem kas likumu pieņēma, snaudiens nāca.... Bet cik ir ceļi ar nepartrauktām bedrēm, noķēpātas mājas ar visādiem aerosola uzrakstiem, kas ir vidi degradējoši...Tur viss OK!

Re: Ilgbūve
Autors: Rx ()
Datums: 02/12/2016 15:30

Un vēl zināšanai:...171. Objektiem, kuru būvdarbi ir likumīgi uzsākti līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, kuru projekta risinājumi atbilst attiecīgā laikposmā piemēroto normatīvo aktu prasībām un kuriem nepieciešams pagarināt vai atjaunot būvatļauju, būvvalde pagarina būvatļaujas derīguma termiņu līdz laikam, kas nepārsniedz būvatļaujā norādīto maksimālo būvdarbu veikšanas ilgumu. Ja būvatļaujā nebija norādīts maksimālais būvdarbu veikšanas ilgums, būvvalde būvatļaujā norāda šo termiņu atbilstoši šo noteikumu 80. punktam, skaitot termiņu no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas.
(MK 22.12.2015. noteikumu Nr. 804 redakcijā)
172. Objektiem, kuru būvdarbi ir likumīgi uzsākti līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai un kuru projekta risinājumi atbilst attiecīgā laikposmā piemēroto normatīvo aktu prasībām, būvdarbi ir pabeidzami, iesniedzot būvvaldē speciālajos būvnoteikumos noteiktos dokumentus...
Tātad, nevar vilkt garumā tikai izņemot būvatļauju bezgalīgi....Arī senāk uzsāktajiem...max 8 gadi!

Re: Ilgbūve
Autors: kkk ()
Datums: 02/12/2016 15:56

Rx, tu vari iet un pagarināt būvatļauju un par kredītu domāt pēc 6 gadiem. Es tā daru un ļoti labi apzinos, ka pēc 6 gadiem haļava beigsies.

Re: Ilgbūve
Autors: Rx ()
Datums: 02/12/2016 16:12

Ja tas attiecas uz mani, tad :" .... Haļava nozīmē kaut kas par velti, uz valsts vai citu rēķina.."
Kāds sakars ar mani... Es savu būvēšanos nu tik kā nodevu, paldies Dievam....Un pēc visa Tā, kas piedzīvots jau kā "Jaunais Būvniecības likums...." esmu sapratis, ka būvēties varēs tikai tas, kam daudz naudas, vai... kredītu ņemt un dzīvot "uz pulvermucas neziņā par nākotni". Viss tiek darīts tā, lai mazāk to darītu. Kaut vai lēni...

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   **    **   *******   **     ** 
 **        **     **  ***   **  **     **  ***   *** 
 **        **     **  ****  **         **  **** **** 
 ******    ********   ** ** **   *******   ** *** ** 
 **        **         **  ****         **  **     ** 
 **        **         **   ***  **     **  **     ** 
 ********  **         **    **   *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727