UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Vai mums vajadzētu ļaut bankām mūs aptīrīt izmantojot hipotekāro kreditēšanu?
Autors: rbm ()
Datums: 17/07/2008 10:19

to Atvars An.iņš

1. Nu ja tu bankai 2004.gada atdotu visu kredītu tev arī tagad nepaprasītu lielāku likmi. Savukārt nez kāpēc īres cenas kopš 2004.gada arī ir pieaugušas.
2. Un no kurienes mātes bankas ņem šo naudu? No ieguldījumiem un citu banku aizdevumiem, kur atkal ir tas pats bors. Piemēram parex un AB ir bez mātes, un visus līdzekļus piesaista kā sindicētos aizdevumus nu jau par bors+0,7%
3. kas tev liek ņemt kredītu uz 25-40gadiem. Paņem uz 10gadiem un noformē fiksēto likmi. Piemēram tai pašā ASV fiksētas likmes kredīti ir arī 15 un 30gadu termiņiem.

P.S. Skatos internetā nav pirmais forums, kur tiek mēģināts šādi te izpausties.

Re: Vai mums vajadzētu ļaut bankām mūs aptīrīt izmantojot hipotekāro kreditēšanu?
Autors: atvars aniņš ()
Datums: 17/07/2008 10:48

tur jau ta lieta ASV piedava fikseto likmi uz 15 un arī 30 gadiem. tatad nekas briesmigs tur nav.

tātad arī mēs varam sekot ASV piemeram, nemt fisetu likmi uz 30 gadiem.

TACU MUMS NEPIEDAVA PAKALPOJUMU, KAS IR ATZITS PAR LABU ESAM CITAS VALSTIM.

ieviešot sadu pakalpojumu pazud iespeja kartigi nopelnit.

ires ligumu tu sledz uz noteiktu laiku, laiks beidzas tu aizej vai vienojies par jaunu cenu. BET AIZIESANA NO AIZDEVUMA LIGUMA, KURS IR HIPOTEKARI NOSTIPRINATS NAV IESPEJAMS.

RBM mineja labu piemeru. ka mans aprakstitais darbojas amerika, ja mes buntosimies iespejams mes ari dabusim to ko citas civilizetas valstis.

Re: Vai mums vajadzētu ļaut bankām mūs aptīrīt izmantojot hipotekāro kreditēšanu?
Autors: rbm ()
Datums: 17/07/2008 11:26

1. Kapec tad nevar aiziet - izmaksa atlikusho aizdevuma summu un ej prom.
2. nu 15 un 30gadu mortage ir tikai ASV, parejas pasaules valstis pamata ir lidz 10-15gadiem. alternatīvas ir izlidzinatais maksajums un apdrosinasanas pret % pieaugumu
3.kad 2002.gada bors bija ap 4,5% un tad tā sāka slidet leja lidz 2,kautkas% tad gan neviens neteica, nabaga bankas, jus tagad mazak pelnat, davai lai paliek veca kopeja summa. plusa vel visi skreja pievienoto likmi dzit leja.

Re: Vai mums vajadzētu ļaut bankām mūs aptīrīt izmantojot hipotekāro kreditēšanu?
Autors: aaaa ()
Datums: 17/07/2008 11:31

rbm: Ja nezin, tad smalkāk ir vienkārši paklusēt, nevis muldēt - parādi man vienu r-eiropas valsti, kurā hipotekāro var atdod 10-15 gados??? Personīgi zinu cilvēkus Spānijā un Vācijā, kuriem hipotekārais ir uz 25 un 30 gadiem.

Re: Vai mums vajadzētu ļaut bankām mūs aptīrīt izmantojot hipotekāro kreditēšanu?
Autors: v_t ()
Datums: 17/07/2008 12:00

kungi, vai jūs ieskatījāties manis iepriekš ievietotajā saitē?
[pajkamozgi.blogspot.com]
principā, šobrīd notiek rūpīgi izplānota aborigēnu īpašumu, zemes, valsts konfiskācija par labu pasaules naudas maka turētājiem.

Re: Vai mums vajadzētu ļaut bankām mūs aptīrīt izmantojot hipotekāro kreditēšanu?
Autors: Atvars Aniņš ()
Datums: 17/07/2008 12:25

apskatiju vt noradito majas lapu diezgan intersanta.

Re: Vai mums vajadzētu ļaut bankām mūs aptīrīt izmantojot hipotekāro kreditēšanu?
Autors: aaaa ()
Datums: 17/07/2008 12:26

Neviens nevienu negrib ne pakļaut ne ko atņemt - tā ir mūsu pašu rijība, kas pie tā ir novedusi, jo visi dzīvojām organizētā nabadzībā, bet tagad, skat, visiem pēkšņi vajag eiroremontu, jaunu mašīnu, plazmas televizoru, leļļu māju un ceļojumu. Bet, tā kā to visu var nopirkt tikai par naudu, kas ir preču ekvivalents, a preces mēs neražojam, tad skaidrs, ka mēs paši savu zemi esam gan izpārdevuši, gan izputinājuši. Kāre uz mantiskajām vērtībām ir mūsu lielākais ienaidnieks - pie mums un visā rietumu pasaulē pat cilvēki tiek vērtēti pēc to mantiskā stāvokļa - jo bagātāks, jo cienījamāks un svarīgāks cilvēks.
Par to linku: tur ir viena frāze, kas parāda, ka rakstītājs ir filosofs ar 0 sajēgu ekonomikā. Piemērs - valstī 2 fermeri, katrs saražo 100$ vērtus produktus, kopā 200$. Tātad, ja jāatdod 205$, kādam ir jāzaudē. Tās ir pilnīgas blēņas, jo neviens neliedz tam 1 fermerim strādāt par 1 stundu ilgāk katru dienu, vai paaugstināt savu darba ražīgumu un tiešām saražot preces 105 vai pat 120$ vērtībā. To sauc par ekonomikas attīstību un nekas krimināls tur nav. Kredīti ir pasaules ekonomikas attīstības stūrakmens. Var jau, protams, dzīvot naturālajā saimniecībā un mainīties ar precēm...vai krāt mājai naudu 30 gadus, un tad ap pensijas vecumu sākt to būvēt.

Re: Vai mums vajadzētu ļaut bankām mūs aptīrīt izmantojot hipotekāro kreditēšanu?
Autors: fricis ()
Datums: 17/07/2008 13:23

Bankas vajag čakarēt cik vien var ibo viņas čakarē mūs. Lai veicās!

Re: Vai mums vajadzētu ļaut bankām mūs aptīrīt izmantojot hipotekāro kreditēšanu?
Autors: v_t ()
Datums: 17/07/2008 15:50

protams, aaaa.
kreditēšanas bumi, parasti, guļ pagrabā starp zaptes burkām un kartupeļiem, un tad kā atmostas, un kā nāk laukā! protams, neviena nevadīti un tikai ar tiem labākajiem nodomiem.
protams, cilvēki paši ir rijīgi. īpaši latvieši. tikai nez kāpēc vēl dažus gadus atpakaļ latviešus kaunināja, ka viņi ir vecmodīgi un kūtri kredītu ņēmēji.
nekas labi ļaudis palīdzēja latviešiem pārvarēt savu nepamatoto aizdomīgumu pret parādiem un piemirst stagnātisko parunu - parāds nav brālis, ar uzmundrinošiem saukļiem - dzīvo šodien, maksā rīt; paņem no dzīves labāko, velosipēdu un ķiveri, jaunu leļļu māju. ekonomikas stūakmeņus mētāja pa labi un pa kreisi.
protams, ka pilnīgi bez nolūka skandināja, ka mums nav ne tuvu tik daudz m2 un katru degunu kā attttīstītajās valstīs. un latvietis būvē, ar, kā rietumos. kaut gan, esot vācijā, pārliecinājos, ka vidusmēra vācu ģimene neko lielāku par 100 - 120 m2 neatļaujas.
ja paskatās apkārt, tad izrādās, ka igauņi ir tādi paši kā latvieši. un leiši, un krievi, arī. un, vēl, visi citi. visiem viņiem ir viena kopēja pazīme - viņi ir cilvēki un viņu uzvedība ir prognozējama. respektīvi, ja metīs naudu no pakaļas, viņi ņems nedomājot. ir cilvēki, kas to zin un izmanto. ja tu tam netici, vari gulēt tālāk. domu graudi ar visām norādēm, kur rakt dziļāk, ir dotas vismaz pāris reižu.

cita starpā, pēc tava komenta par info no linka var spriest, ka tu atkal esi pārskrējis pāri un neko neesi sapratis.

Re: Vai mums vajadzētu ļaut bankām mūs aptīrīt izmantojot hipotekāro kreditēšanu?
Autors: aaaa ()
Datums: 17/07/2008 16:24

Vienkārši nevajag visu bāzt atkal kaut kādā cioniskā vispasaules varas un konspirācijas maisā. ASV, starp citu, kredīti ir praktiski visiem iedzīvotājiem, kamēr LV līdz tādam līmenim vēl ir ļoti tālu. Kad strādāju Zviedrijā - hipo kredīti bija (tiko saskaitīju - 8 no 9 darba kolēģiem), un uz 25 gadiem! Un ne maza summa.
Vācija, redz, ir gandrīz vai izņēmums, jo tur dzīvokļus reti pērk, tos parasti izīrē, jo īres tirgus ir tā attīstīts, ka tur tu vari pilnīgi bez probļem dzīvot īres dzīvoklī no bērnības līdz pensijai. Zviedrijā tas neeksistē vispār un tur visi, kad nostabilizējas dzīvokli vai māju pērk - protams uz kredīta, jo nav tādu normālu strādājošu cilvēku, kas var >100 000Ls noskaitīt naļikā.
Spānijā, piemēram, ap 90% dzīvokļu ir privātīpašumā un arī visi ir uz kredīta, jau no 60-tajiem gadiem tur tas tā notiek, un arī ne uz maziem laikiem - šodien jau uz 30 un vairāk gadiem, jo NĪ cenas ir tā izaugušas, ka citādi nevar atļauties. Un uz mainīgu % likmi. Pazīstams cilvēks strādā Spānijā BBVA bankā un šo tēmu apspriedām gari un plaši. Reāli kredīti rietumpasaulē ir praktiski visām mājsaimniecībām, bet tur tiešām cilvēkui nesacenšas savā starpā kuram lielāki riteņi džipam, vai kuram dārgāks pods tualetē. Pie mums gan jūk prātā.
Reāli neesam mēs nekādi nabadziņi, pēcpadomju upuri, kurus lielie kapitālisti grib aprīt. Spēles noteikumus jau neviens nekad nav slēpis un nevienu mānījis - vai tad kaut kur kādreiz ir bijis teikts, ka kredīts nebūs jāatdod??? Nē, paši esam izbadējušies muļķi, kas naudu grib tērēt kā miljonāri, jo tas mantas kults ir pārņēmis visu. Reālā atšķirība no rietumu pasaules ir tā, ka tur ir stabila uz ražošanu balstīta ekonomika un cilvēks daudz maz var paļauties uz nākotni un zin, ka lai nopelnītu ir jāstrādā. Pie mums ražošanas nav un tāpēc neviens uz nākotni paļauties nevar. Un neviens nez kāpēc rietumeiropā nekādas konspirācijas teorijas nevaino, tikai mēs esam tie nabadziņi, lai gan viņiem ir tieši tas pats, ka zaudējot darbu tu esi faktiski uz ielas. Viņi ir pieraduši, ka lielais brālis par tevi nedomās, pašam jāķepurojas - mēs to vēl nesaprotam - mums tik leļļu mājas un divriteni. Un ne jau kāds konspirators ir to mūsu ekonomiku sagrāvis vai kavē tās attīstību - mēs paši, mūsu pašu latviešu cilvēki ir pie tā vainīgi. Aizbaidījām celulozes rūpnīcu - tiko pilnīgi bez argumentiem aizbaidījām stiklavates rūpnīcu - nu ko var gribēt, kas te var attīstīties pie tādas birokrātijas, tik negatīvas un noraidošas attieksmes???

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  **     **  **      **   ******   
       **  **     **  **     **  **  **  **  **    **  
       **  **     **  **     **  **  **  **  **        
       **  **     **  **     **  **  **  **  **   **** 
 **    **   **   **    **   **   **  **  **  **    **  
 **    **    ** **      ** **    **  **  **  **    **  
  ******      ***        ***      ***  ***    ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727