UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
birokrātija mazinās
Autors: aae ()
Datums: 10/07/2009 09:08

Vispārējos būvnoteikumos un citos ar būvniecību saistītos normatīvajos aktos veiktās izmaiņas paredz, ka sākot ar šī gada 1.augustu vairs nebūs nepieciešams saņemt Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) sniegto Projektēšanas higiēnas uzdevumu (īpašos noteikumus) un Atzinumu par būves gatavību ekspluatācijai, vēsta SVA. Šis izmaiņas tika veiktas ar mērķi mazināt birokrātiju un uzlabot uzņēmējdarbības vidi.

----------------------------------------------------
Ar ko arī apsveicu visus ekspluatācijā nodevējus ! :)

Re: birokrātija mazinās
Autors: aaaa ()
Datums: 10/07/2009 10:33

Dežavū - ar kaimiņu pirms nedēļas apspriedām mājas nodošanu ekspluatācijā un šis saka - es nekur nesteigšos, ugunsdzēsējus noņēma, gan jau noņems vēl kaut ko - varētu to sanipedstaciju noņemt :), pagaidīšu, kad nebūs tik daudz papīru jākārto, tad arī nodošu.
Še tev - noņēma ar.

Re: birokrātija mazinās
Autors: Pow ()
Datums: 10/07/2009 11:30

Labs. Es arī pagaidām nekur nesteidzos ar nodošanu.
Visu laiku tikai pagarināju būvatļauju. Vienīgi būvvaldē teica, ka vairs nepagarinās nākamgad bez pārskaņošanas. Krāni.
Šajā sakarā jautājums. Vai man tā būvatļauja ir vajadzīga, ja es sen vairs neko nebūvēju? Kad sadomāšu nodot māju ekspluatācijā, vai tad man ir vajadzīga DERĪGA būvatļauja vai der arī ar beigusos termiņu?

Re: birokrātija mazinās
Autors: aaaa ()
Datums: 10/07/2009 11:40

Vajadzīga derīga, bet nezinu gan uz kādu likumu pamata viņi var atteikties pagarināt?

Re: birokrātija mazinās
Autors: spk ()
Datums: 10/07/2009 13:39

Nav vajadzīga derīga, ja runa ir tikai par nodošanas ekspluatācijā procesu. Vismaz man neviens neko tādu neprasa. A ja prasīs - teikšu, ka būvniecība jau pabeigta, bet nodošani laika nav.

Re: birokrātija mazinās
Autors: Pow ()
Datums: 10/07/2009 14:16

Teikt var visu ko. Tāpēc es gribu saprast kā ir patiesībā, lai var konkrēti atsaukties uz likumiem, ja prasīs.
Es saprotu, ka uz nodošanu ekspluatācijā attiecas šis likums: [www.likumi.lv]
Tur nevienā punktā vispār neredzu ka būtu vajadzīga būvatļauja, lai nodotu būvi ekspluatācijā. Varbūt jāskatās citi likumi?

Re: birokrātija mazinās
Autors: Pow ()
Datums: 10/07/2009 14:30

Un vēršu uzmanību uz likuma [www.likumi.lv] punktu
166. Pārtraucot būvdarbus uz laiku, ilgāku par vienu gadu, vai ja būvdarbu pārtraukšana ir bīstama cilvēku dzīvībai un veselībai, kā arī videi, vai tā var radīt bīstamus bojājumus konstrukcijās, pārtraucot būvdarbus arī uz īsāku laiku, veicama būves konservācija, un tas rakstiski paziņojams būvvaldei vai institūcijai, kura izsniegusi būvatļauju.

Tātad, sanak, ja es gribu rīkoties kā spk un pēc būvatļaujas beigām ilgāk kā gadu nenodot būvi ekspluatācijā, par to jāziņo būvvaldei un jāveic konservācija (kas droši vien nav nepieciešama, ja reāli viss ir pabeigts). Tālāk interesants punkts tajā pašā likumā:

170. Ja pasūtītājs, pārtraucot būvdarbus, neizpilda šo noteikumu prasības, kā arī Būvniecības likuma 31.pantā noteiktajos gadījumos pašvaldība ir tiesīga, iepriekš brīdinot pasūtītāju, nojaukt vai citādi sakārtot attiecīgo būvi, kā arī veikt būves konservācijas darbus. Visus ar būves nojaukšanu, konservāciju vai sakārtošanu saistītos izdevumus sedz būves īpašnieks.

:)

Re: birokrātija mazinās
Autors: Ambrosio ()
Datums: 10/07/2009 14:31

Vai ar būvatļaujas bezgalīgu pagarināšanu nevar rasties sekojoša problēma? Dažādiem tehniskajiem noteikumiem, kuri prasīti APU, ir noteikts derīguma termiņš (parasti gan pagarš). Ja mājus gribēs nodot ekspluatācijā pēc ilga laika un tehniskajiem noteikumiem būs jau notecējis termiņš, tad būs jāņem jauni tehniskie noteikumi, kuros var izrādīties dažādi nepatīkami pārsteigumi?

Re: birokrātija mazinās
Autors: aaaa ()
Datums: 10/07/2009 14:53

Nezinu, es pagāšnedēļ biju būvvaldē pagarināt būvatļauju un konkrēti prasīju, vai būvatļauja ir vajadzīga - man konkrēti atbildēja, ka uz nodošanas brīdi jābūt derīgai būvatļaujai. Pie mums gan katrs visu interpret\e p\ec savas patikas un likumi vispār ir kaut kas nesaprotams - kaut kāda mistika, vēl jo vairāk tāpēc, ka reāli tie ir nevis likumi, bet nevienu neinteresējoši murgi.

Re: birokrātija mazinās
Autors: spk ()
Datums: 10/07/2009 15:07

Ambrosio, jā, tā var notikties gan. Man gan bija tikai 2 tehniskie noteikumi - no pažarniekiem un no VVD, pažarnieku nepieciešamību jau atcēla, ar VVD gan jau tiksim galā (diez vai viņiem atradīsies rezons nesaskaņot bioloģisko kanalizāciju). Bet vispār jau VVD iesaistīšanu būvniecībā es atzīstu kā bezmazvai vienīgo kautcik lietderīgo, izpildījums varēja būt tik savādāks. Visa pārējā māžošanās ar komisijām u.t.t. i pilnīgs bleķis un naudas šķērdēšana.

Pow, tīri teorētiski, pamatojoties uz šo likumu, var lielu daļu privātmāju konservos aizlaist :) Esmu dzirdējis, ka tiek bīdītas metodes, ar kurām piespiedīs mājas ekspluatācijā tomēr nodot, lai varētu nodokļus iekasēt. Šī nodokļu iekasēšana, cita starpā, varētu atvieglot arī nodošanas procesu, un sadārdzināt būvatļauju pagarināšanas procesu vai dzīvošanu ekspluatācijā nenodotā mājā.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********   **         **     ** 
    **     ***   ***  **     **  **    **   **     ** 
    **     **** ****  **     **  **    **   **     ** 
    **     ** *** **  ********   **    **   **     ** 
    **     **     **  **         *********   **   **  
    **     **     **  **               **     ** **   
    **     **     **  **               **      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727