UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Apkure: granulas+malka?
Autors: MārcisEL ()
Datums: 06/09/2009 23:20

Nespēju izvēlēties apkures katlu! Gribētu pirkt kombinēto - malka + granulas, vai tāds risinājums, kurinot lielākoties ar malku, būs efektīvs? Kādi būtu ieteikumi un pieredze šajā jautājumā?

Re: Apkure: granulas+malka?
Autors: Sausamalka.lv ()
Datums: 07/09/2009 02:24

Ja granulas paredzētas temperatūras uzturēšanai, kamēr guļam vai esam darbā, tad efektīvāks variants ir siltuma akumulatori. Novērtējiet arī skursteņa iespējas, lēnai kurināšanai vajag oderētu vai keramisko.

Re: Apkure: granulas+malka?
Autors: heating ()
Datums: 07/09/2009 10:33

es izvelejos tikai malka............katls jau cugunieks SIME 7sekcijas........protams ka var iemest parpalikussas ogles bet parsvaraa tendeets uz malku!!

Re: Apkure: granulas+malka?
Autors: MarcisEL ()
Datums: 07/09/2009 12:21

To heating:
paldies par info, ja varētu, lūdzu, vēl noprecizēt.
Un kā ir ar tādu malkas katlu??? Cik lielu māju un cik labi siltinātu kurini, cik bieži jāpiemet pagalīte, ar kādu malku kurinat? Un kā ir ja sanāk uz kādām 24h nebūt mājās, mājā galīgi neizsalst? Vai ir arī akumulatora tvertnes?

Re: Apkure: granulas+malka?
Autors: Grandeg ()
Datums: 07/09/2009 12:43

GRANDEG piedāvā jaunu apkures katlu- granulas+malka.. jaudas= 25kW un 40kW.. uzsvars uz to, ka tas ir granulu katls, kurā var likt arī malku.. ko dod granulu apkure? pilnībā automātisks risinājums.. 5-7dienas katls darbosies automātiskā režīmā.. ar malku jebkurā gadījumā šo rādītāju pārspēt nebūs iespējams. nav nepieciešamas nekādas papildus ierīces. Pilns komplekts= katls, granulu padeve un bunkurs 200kg par labu cenu- 1700LS (PVN iekļauts)

vienkārši jāizvēlas- vai kurināt vairākas reizes dienā vai reizi nedēļā papildināt granulu tvertni..

Vai jāizvēlas granulu katls ar augstāku lietderības koeficientu.. retāku tīrīšanas biežumu.. utt.

RAŽOTS LATVIJĀ!

Re: Apkure: granulas+malka?
Autors: MarcisEL ()
Datums: 07/09/2009 13:06

ja nu ekonomiskā krīze kļūst vēl smagāka un man šādu Grandeg katlu nākas kurināt TIKAI ar malku ilgstošu laiku... Vai tas vispār ir iespējams un vai tas būs efektīvi, nebojās tas katlu un nebūs jākurina pa 5ām reizēm dienā???

Re: Apkure: granulas+malka?
Autors: Grandeg ()
Datums: 07/09/2009 13:20

nu, ja sanāks tikai ar malku, būs čakars.. ja laba malka, konstrukcija netiks bojāta, bet, protams, būs jāstrādā par kurinātāju.. kokskaidu granulām ir daudz lielāka spēja radīt siltumu, mazāks pelnu daudzums.. ja ir interese, varam tikties mūsu birojā un pastāstīt, parādīt atšķirības, iespējas, salīdzināt, lai varat izšķirties par labu kādam no risinājumiem- t.67185962, Brīvības gatve 439.. :)

Re: Apkure: granulas+malka?
Autors: heating ()
Datums: 07/09/2009 15:16

to MarcisEL...
paslaik man tikai tiek taisita jauna apkures sisteema!!Sisteema sastaaves no 2vaam akumulacijas tvertneem, cuguna Sime katls,kombineeto boileru, radiatori pa maaju perspektiivaa 150m2 tagad 70m2,siltaas griidas 23m2 vannasistabaa + automaatika.Automatika var nodrossinat ka sisteema neaizsalst pie noteiktas temp.uzturot patstaviigu udens cirkulaaciju.
Maja buveeta 70os gados no skaidbetona.Paslaik ir ielikti jauni logi un nomainiits jumts pareejai viss ir vecais!
Arii iepriekseejai katls bija cugunieks!Un tas nokalpoja 30 gadus un veel butu kalpojis, tad izvele krita pa labu tikai cuguna katlam!!!Pareejie katli netika izskatiiti jo ja tirgotaajs saka ja buss laba malka un pareiz sasleegta sisteema tad kalpos tur 10 gadus vai kautkaa taa!!bet domaaju ka pie 21.gs tehnologiju iespejaam vajadzeetu parspeet 20gs. tehnologijas!
Kapeec NEE granulniekiem.............esi atkariigs no granulu cenaam......sodien tadas riit veel dargaak................bet malku var dabuut jebkuraa gravii ja galiigi sudiigi!!Un granulniekiem to ipasnieki saka ka meedz buut problemas ar automaatiku!!!!!!!!!!!!
ieprieksejaas sistemas trubas gaja iemureetas sienaa,kautkas gaja pa beniniem utt.bija reali siltuma zudumi utt bet vareeja atstaat arii uz paris dienaam un nekas neiaizsala ziemaa!!!
Bet par kurinaatjaau man nav bails stradaat un ar jauno sisteemu var nodrossinaat pa 3 dienas siltu maaju bez kurinassanas vsipaar(to saka cilveeki kam ir tada sisteema)!!!

Re: Apkure: granulas+malka?
Autors: MarcisEL ()
Datums: 07/09/2009 18:35

Man ar remontu ir lidziga situacija - remonteju vecu kjiegjelju maju. Pashlaik apkure tiek savilkta otrajaa staavaa ar radiatoriem (~80m2+kombineetais boilers uz 160l ).
Zjeel, ka Tu savu apkuri neesi sataisiijis gadu agraak :)
Es gan sliecos uz Viadrus katlu, varbuut kaadi komentaari par to?!
Vai nav iespeeja uzlikt akumulatoru ar elektriskajiem teniem, vai iemonteet tos k-kur sisteemaa. Protams, neesmu tik bagaats, lai vinjus reaali lietotu, bet varbuut 1-2as reizes gadaa gadiisies uz z-sveetkiem k-kur aizbraukt un buushu vismaz drosh, ka ar apkuri nekas slikts nevar notikt un nebuus jaasuuta kaads iekurt man katlu.

Re: Apkure: granulas+malka?
Autors: heating ()
Datums: 07/09/2009 19:34

Viadrus taa pati klase vien ir!!!Talaak ir tikai gaumes lietas un pa cik kur ko var dabuut!!
Ir piedavaats akumulatoros iebaazt elektriibu!!Bet nu es to piedavaajumu neizskatiiju!!!
Var jau samiestarot arii no kombinetaa boilera lai silda uz elektribu sisteemu!!ir dzirdeets ka meistari nepareizi samontejussi un boilers silda arii radiatorus...protams saimnieks ssausmaas par elektriibas reekkinu!!

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **  ********  **     **   *******  
    **     **  **  **  **        ***   ***  **     ** 
    **     **  **  **  **        **** ****  **        
    **     **  **  **  ******    ** *** **  ********  
    **     **  **  **  **        **     **  **     ** 
    **     **  **  **  **        **     **  **     ** 
    **      ***  ***   ********  **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727