UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 6 no 9
Re: Mājas apkure ar siltuma akumulatoru
Datums: 01/07/2016 18:28

Ā , redzu tur to siltummaiņa opciju - apakšā it kā dižāks un augšā mazāks. Apakšējais mainis noteikti ir saules kolektora slēgumam, bet augšējais tad varētu būt karstajam ūdenim. Nu pakalkulē cik tas siltummainis ir labs, varbūt šejienietis kāds var pakomentēt. It kā jau viss izskatās ļoti labi.

Re: Mājas apkure ar siltuma akumulatoru
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 01/07/2016 18:28

Ja runājam par gāzes ģenerācijas katlu, tad pazūdot elektrībai, apstājas arī gaisa padeve. Īsajam lokam ir jābūt sūkņa apvedceļam ar klapes pretvārstu. Ir jābūt drošības vārstam uz katla. Ja tas viss ir, tad neko briesmīgu neredzu, lai stāvētu blakus. Protams ir jābūt drošam, ka kaut kur aiz kādas sienas kāds nesāk raustīt ventīļus, laist aukstu ūdeni un visādi citādi izcelties ar idiotismu. Ja pacelsies spiediens, tad nostrādās vārsti. Ja katls nopūtīsies un kāds izdomās ielaist ūdeni, būs bum. Piemēram Viessmann katliem ir iekšā dzesējošā čūska. Paceļas temperatūra un caur čūsku sāk iet aukstais ūdens pa tiešo uz kanalizāciju un dzesē katlu. Ja ir pareizi un droši uzlikta sistēma, tad nav no kā baidīties.
Ir būts 18 MW katlu mājā, kad izslēdzas elektrība un skaisti atveras drošības vārsti, kas taurē kā vilcieni. :)

Ja 40 kW turpgaita bija tikai 60, tad nekas tur uz pilnu klapi negāja, kad atslēdzāt elektrību. Ja katls apstātos pie 80 grādiem, tad būtu jautrāk. Pirmais lēciens temperatūrai, spiedienam, trīcošas caurules un blīvēts gais katlu telpā :D

Re: Mājas apkure ar siltuma akumulatoru
Datums: 01/07/2016 18:32

Tu kļūdies JZ. Es jau tev izskaidroju par resnajām caurulēm, bet tu man par gaisa padevi.
Nav tā. Tā gaisa padeves novēršanās var teikt ir nenozīmīga. Jauda var nokrist no tā tika pa kādiem 30% un tas neglābj. Drošības vārsts tas ir super - nu pastāvi gan klāt pie viņa - tas gluži nebūs ātrvārāmais katls. :))
Un čūska kanalizācijā arī ir sviests. Ja tu uzskati ka lētāk ir ietaupīt uz caurulēm un paļauties uz tekošo ūdeni (kurš arī automātiski nebūs privātmājā ar sūkni el. pārrāvumā, pagaidīt kamēr vārsts pašņāc , tad varu tikai teikt, ka tu rekomendē konkrēti nedrošu variantu.

Re: Mājas apkure ar siltuma akumulatoru
Datums: 01/07/2016 18:35

Neaizmirsti, ka elektrība var nebūt 1 stundu un 2 un 3 un katls arī var tikpat ilgi kurties avārijā. 2 stundas gaidīt kamēr visi vārsti smuki strādā un gaudo - vnk ārprāts ko tu runā.

Re: Mājas apkure ar siltuma akumulatoru
Datums: 01/07/2016 18:39

Katlam mēs elektrību izslēdzām uz turpgaitas 80 - pilnā jaudā un nokrita abi parametri uz 60/40 - tieši dēļ resnajām caurulēm un arī dēļ jaudas krituma, kurš apstājas pie izslēgtā ventilatora. Pārbaudīts. Un šādā režīmā katls mierīgi izkursies līdz galam un nebūs pilnīgi nekāda riska ar ventiļiem utt.

Re: Mājas apkure ar siltuma akumulatoru
Autors: ggatis ()
Datums: 01/07/2016 19:28

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ā , redzu tur to siltummaiņa opciju - apakšā
> it kā dižāks un augšā mazāks. Apakšējais
> mainis noteikti ir saules kolektora slēgumam, bet
> augšējais tad varētu būt karstajam ūdenim. Nu
> pakalkulē cik tas siltummainis ir labs, varbūt
> šejienietis kāds var pakomentēt. It kā jau
> viss izskatās ļoti labi.


gribētu bez tā apakšēja sitummaina tikai ar aukšējo siltam udenim
[www.soojapood.ee]

Re: Mājas apkure ar siltuma akumulatoru
Datums: 01/07/2016 19:49

Nu domā. Faktiski jau ir diezgan šaubīga tā apakšējā čūska, jo 3t un saules kolektors tā īsti neiet kopā. Būtu mazāka tā muca, tad tas apakšējais gan varētu izrādīties interesants kaut kādā brīdī.

Re: Mājas apkure ar siltuma akumulatoru
Autors: ggatis ()
Datums: 01/07/2016 20:49

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nu domā. Faktiski jau ir diezgan šaubīga tā
> apakšējā čūska, jo 3t un saules kolektors tā
> īsti neiet kopā. Būtu mazāka tā muca, tad tas
> apakšējais gan varētu izrādīties interesants
> kaut kādā brīdī.

tas siltummainis izskatās tads nopietns ar ribām -
[scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net]

izreķināt cik jaudīgu gan nemācēšu 5 cilvēkiem silto ūdeni nomazgāties

Re: Mājas apkure ar siltuma akumulatoru
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 01/07/2016 22:43

Vilnis_Radio

To, ka tu esi visgudrākais, apliecinās liels šī foruma apmeklētāju skaits. Ar kamieļiem tikai muļķi sacenšas spļaudīšanas mākslā!
Nafig tev vispār savā resnajā caurulē bija jāliek sūknis, ja pazūdot elektrībai tempartūras tik strauji nokritās? Ar sūkni radīji pretestību, lai caurplūde mazāka un tāpēc katlā stāvēja 80? Samazinot gaisu nokrīt jauda par 30%? Ar ko mērīji ar pirkstu vai mēli? Plūsmas ātrumu kā noteici? Pēc tavas teorijas, kādiem cauruļu diametriem jābūt 3 MW katlam? Padomju laiku plānošana "ņemam resnāku būs labi", jau sen pie izglītotiem cilvēkiem netiek izmantota! 54 kapars. 28 EUR/m, ja tas nav nozagts.
Siltumtehnika ir tikai un vienīgi fizika, kurā viss ir matemātiski aprēķināms. Un šajā sfērā nekas daudz vairs atklājams nav!

Re: Mājas apkure ar siltuma akumulatoru
Datums: 01/07/2016 23:31

Es ar smalku aprēķinu nenodarbojos, bet nocitēju cauruļu izmērus no atmos instrukcijas. Tu protams vari ignorēt tādu tekstu, bet es uzticos šiem inženieriem vairāk nekā taviem vārdiem, piedod ja vari.

Smieklīgi ir tas, ka tu it kā kā baigo sasniegumu uzskati ietaupīt pāris metrus uz cauruli posmā no acu uz katlu, kuri parasti stāv tuvu - uz nevis imagināra bet reāla drošības rēķina. Cauruļu diametrs pret katla jaudu un pareizs slēgums ir primārais drošības solis nevis ventilis vai čūska katlā vai ups (vismaz šajā gadījumā). Ventiļus reāli neviens privātmājā nepārbauda vai tie pēc 5 gadiem ir strādājoši vai nav, čūsku var slēgt klāt tekošajam un kanalizācijai, tikai kā es teicu, elektrības pārrāvumā ūdens būs tik cik hidroforā. Paliek caurules diametrs par kuru tev ir sava un specifiska pārliecība, kura atkārtošos nesakrīt ar ražotāja rekomendāciju.

Toties ir ietaupīti un pāris ietaupītajiem eur uz dažiem metriem, kuri iet no katla uz acu.

Sūknis sistēmā ir vajadzīgs, lai nodrošinātu atgaitu 60 normālā dzīvē, jo termovārsts pašplūsmā nestrādā, avārijā pašplūsma. Bet to tu pats zini, vienkārši kaut kādu jocīgu demagoģiju stum, lai attaisnotu savu dīvaino domu par cauruli.

Es varu teikt tikai to, ka konkrēti malkas katlus tu acīmredzot nepārzini, jo tu stāsti lietas, kuras ir rupjas kļūdas nevis vienkārši viedoklis. Es negalvoju, ka es pilnīgi perfekti viņus pārzinu, bet nu gāzģeneratoru es zinu ļoti labi par viņa uzvedību un parametriem dažādās situācijās.

Pašreizējā: 6 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **    **  **    **   ******  
 **     **  ***   **   **  **   **   **   **    ** 
 **     **  ****  **    ****    **  **    **       
 **     **  ** ** **     **     *****     **       
 **     **  **  ****     **     **  **    **       
 **     **  **   ***     **     **   **   **    ** 
  *******   **    **     **     **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727